Lotyós tök (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Lotyós tök
Így jártam anyátokkal
1. évad, 6. epizód
Eredeti cím Slutty Pumpkin
Író Brenda Hsueh
Rendező Pamela Fryman
Gyártási szám 1ALH05
Első sugárzás 2005. október 24.
Kronológia
Előző Tök jó
Következő A párkereső
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

A Lotyós tök az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat első évadjának hatodik része. Eredetileg 2005. október 24-én mutatták be.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Október vége felé közeledve Lily és Marshall Halloween-lázban kezd égni, s a rész elején meg is kapják a megrendelt jelmezüket: Lily papagájnak, Marshall pedig Jack Sparrownak öltözik. A nagy készülődés közepette abban reménykednek, hogy idén végre megnyerik a jelmezversenyt a bárban, melynek fődíja 50 dollár (a jelmez 100 dollárba került). Barney szerint a Halloween azért jó, mert ilyenkor a lányok "kiengedik magukból a ribancot": bárminek is öltöznek, azt lotyósan teszik (lotyós boszi, lotyós macska...).

Ebben a részben tesz Robin először említést új pasijáról, Mike-ról (Lily felháborodottan nyugtázza, hogy Robin korábban még nem mesélt róla). Lily felveti az ötletet, hogy ő és Marshall, illetve Robin és Mike menjenek el egy halloweeni dupla-randira, azonban Robinék már mást terveztek az estére (otthon maradnak és nudistának öltöznek), de végül elfogadják a meghívást (Mike Jancsinak öltözve jelenik meg). Mikor Ted is megérkezik a bárba, Robin megkérdezi, hogy ő mivel fogja tölteni Halloween éjszakáját. Kiderül, hogy Ted minden évben ugyanúgy ünnepel: várja a lotyós tök felbukkanását. A lotyós tök története négy évvel korábbra nyúlik vissza. Ted egy halloweeni bulin vett részt, melyet a tetőn rendeztek, és már épp el akart menni, amikor felbukkant a Lotyós Tök, vagyis egy tökjelmezbe bújt, gyönyörű lány, aki Ted saját fejlesztésű koktélját keverte a bárpultnál: a Tootsie Rollt, mely gyömbérsör és Kahlúa keveréke, és azért hívják így, mert olyan az íze, mint egy alkoholos Tootsie Rollnak (a Tootsie Roll egy amerikai, csokoládéízű cukorka). Ted elmeséli, hogy gyorsan egymásra kattantak a lánnyal, azonban "szörnyű dolog történt": a Lotyós Tök egy Kit Katre írta rá a telefonszámát, azonban Lily véletlenül odaadta a gyerekeknek. Ted azóta minden évben ugyanúgy, félcédulának öltözve várja, hátha betoppan a halloweeni bulira ő is.

Barney ebben az évben több jelmezt is ölt (mivel nem tud egy lányt megszerezni): elsőként pilótának öltözik, és megpróbálja meggyőzni Tedet is, hogy öltözzön annak (Öltözz gépre!), és menjenek el együtt a Victoria's Secret halloweeni partijára egy jachtra, de az továbbra is hajthatatlan marad. Másodszorra ördögnek öltözve jelenik meg, ekkor meséli el Tednek, hogy nála mindig több jelmez van, arra az esetre, ha nem tudná behálózni a legdögösebb csajt (így "van egy második esélye az első benyomásra"). Harmadszorra pingvinnek öltözik, azért, hogy megszerezze a hula-táncos lány telefonszámát, és hogy megviccelje Tedet, aki azt hiszi a pingvinre, hogy az a Lotyós Tök.

Mindeközben Lily és Marshall Robinékkal duplarandizik, azonban kiderül, hogy Robin nem igazán jó barátnő - nem öltözik be Mike-kal, nem ad neki az ételéből, látszólag olyan, mintha nem is szeretné őt, ezért Lily felhívja Robin figyelmét arra, hogyha nem vigyáz, el fogja veszíteni Mike-ot. Végül Mike tényleg szakít Robinnal, mivel úgy érzi, hogy Robin nem szeret vele lenni. Robin ezután a tetőre megy, ahol találkozik Teddel, aki még mindig a Lotyós Tököt várja. Beszélgetnek egy ideig, s Ted azt ígéri Robinnak, hogy egyszer ő is megtalálja azt az embert, akiért képes hülyét csinálni magából.

A rész végén kiderül, hogy Lilyék megnyerték a jelmezversenyt.

Kulturális utalások[szerkesztés]

 • Marshall Jack Sparrow kapitánynak öltözik A Karib-tenger kalózaiból. Többször is megemlítik a szereplők, hogy Marshall szeme ki van húzva.
 • Mikor Ted elmeséli, hogy a lotyós tök szereti az ewokokat, Marshall helyesel, mivel szerinte "Az ewokok nélkül megbukott volna a felkelés", mely egy utalás a hatodik Star Wars epizódra, A Jedi visszatér-re.
 • Négy évvel korábban, 2001-ben Lily és Marshall Sonny-nak és Chernek öltöztek, azonban nem nyerték meg vele a jelmezversenyt (bár Lily szerint már azzal is nyerniük kellett volna).
 • Mike Jancsinak öltözött, a rész végén pedig Robin utal a Jancsi és Juliskára azzal a mondatával, hogy azt hitte, hogy a morzsákat felcsipegetve fognak felmenni Robin lakásába.
 • Ted 4 éve ugyanannak öltözik: félcédulának. Jelen esetben ez egy utalás a 2000-es amerikai elnökválasztási kampányra. Lily ezért mondja, hogy ezt a jelmezt már senki sem érti.
 • Barney mikor megérkezik Tedhez pilótaszerelésben, a Top Gunból idéz: "Veszélyes vagy Maverick, az egód csekket ír, de a tested nem váltja be.".

Zene[szerkesztés]


Folytatólagosság[szerkesztés]

 • Ebben a részben megjelenik Barney egyik pacsi-típusa, az önpacsi.
 • A tető-bulin fellépő kórus a My Bonnie Lies over the Ocean-t énekli, mely később, a 6. évad 10. részében, a Blitz-adás című epizódban is hallható.
 • Barney megalkotja a becenevét: Barnióca. Mikor Tednek mesél a Victoria's Secret buliról, mondja, hogy a parti egy jachton lesz. "És ki tapad rá arra a jachtra? A Barnióca."
 • Marshall és Lily beceneve: Marshall-bot és Liliomszál.
 • Ebben a részben kiderül, hogy a Lotyós Tök szereti a Star Warst és az ewokokat, valamint hogy tengerbiológus, aki 1 évig tanulmányozta a pingvineket. Egy későbbi epizódban, a 7. évad 8. részében, A lotyós tök visszatérben Ted végre megismeri a lányt.
 • Itt is kiemelik, hogy Lily gyakran jár pisilni. Ez megjelenik az 5. évad 5. részében, a Kettős állampolgárságban is.
 • A 3. évad 10. részében (A baki) Barney és Ted tényleg eljut egy Victoria's Secret partira, ahol találkoznak Heidi Klummal.

Barney blogja[szerkesztés]

 • A blogjában Barney leírja a szokásos halloweeni napirendjét, tömören összefoglalja az egy évvel korábbi eseményeket, a bejegyzést pedig azzal zárja, hogy lehetőséget ad az olvasóknak egy kvízzel arra, hogy kitalálják, mi is történt.[1]
 • Ha a "Solution" (Megoldás) gombra kattintunk, kiderül, hogy Barney szerint mi is történt aznap este.[2]
Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Források[szerkesztés]

 1. Barney's Blog: Halloween Quiz, 2005. október 24. [2005. november 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. november 9.)
 2. Barney's Blog: Halloween Quiz Results, 2005. október 24. [2005. október 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. november 9.)