A lila zsiráf (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
A lila zsiráf
Így jártam anyátokkal
1. évad, 2. epizód
Eredeti cím Purple Giraffe
Író Carter Bays és Craig Thomas
Rendező Pamela Fryman
Gyártási szám 1ALH01
Első sugárzás 2005. szeptember 26.
Első sugárzás Magyarországon 2008. október 2.
Kronológia
Előző A kezdetek
Következő A szabadság édes íze
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

Az A lila zsiráf az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat első évadjának második része. Eredetileg 2005. szeptember 26-án mutatták be.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Miután Ted közli Robinnal, hogy szerelmes belé, eldönti, hogy kerüli a kapcsolatteremtést vele, azt a hamis látszatot adva, hogy túltette már magát rajta. Miután megtudja, hogy Lily találkozott Robinnal, felismeri Robint a hírekben, és Lilytől megtudja, hogy Robin még érdeklődik iránta, rájön: még mindig szerelmes Robinba. Bár Robin nem akar komoly kapcsolatot, Ted eldönti, hogy megpróbálja, és úgy tesz, mintha "laza" lenne.

Elfut abba a boltba, ahonnan Robin tudósít (arról, hogy egy gyerek beragadt a játékgépbe, mert ki akart szabadítani egy lila zsiráfot), és elmondja neki, hogy szervez egy bulit. Ted egészen addig ismételgeti a bulikat, míg Robin nem tud eljönni, csak a harmadik nap. Robin véletlenül rájön, hogy Ted csak miatta rendezi a bulikat (mikor Marshall kiborul, hogy Ted leállhatna). Ted azzal fedezi magát, hogy csak be akarta mutatni Robint egy másik srácnak. De egy kis idő után, míg Robin fölmegy a tetőre a sráccal, Ted rájön, hogy szembe kell néznie Robinnal, és el kell neki mondania az igazat, így próbálva megnyerni magának a lányt.

A tetőn megegyeznek arról, hogy mindketten mást akarnak, és barátok maradnak, mert Robin még új a városban. Lemennek a bárba inni egyet, és itt Robin elmondja Tednek, hogy bár szerinte nem ő az igazi Ted számára, de segít neki megtalálni azt.

A folyamatosan ismételt bulik alatt Lilyn eluralkodik a szexuális vágy, amit a gyűrű az ujján csak növel. Ez gondot jelent Marshallnak, mert egy 25 oldalas dolgozatot kell beadnia az egyetemére. Miután a bulin poháralátétnek használják az egyik jogi könyvét, nagyon kiborul, de két sör a bárban a többiekkel megnöveli az önbizalmát. Megírja a dolgozatát, ami elég jól sikerül ahhoz képest, hogy egy este alatt írta meg.

Eközben Barney intézi a saját kapcsolatait. Miután találkozik az egyetlen lánnyal, aki senkit nem ismer a buliról (ez megszokott a városi bulikban), Barney őt is felszedi. Miután a lány a következő buliban is megjelenik, Barney úgy dönt, az a legjobb módja annak, hogy lerázza, ha követi Ted példáját: azt mondja neki, "Azt hiszem beléd estem". Ennek ellenére a lány a harmadik bulin is feltűnik, és kiderül, hogy azzal a sráccal van, akinek Ted bemutatta Robint.

Kontiniutás[szerkesztés]

  • Ebben az epizódban Barney felszed egy csajt, akiről azt hiszi, soha többé nem látja. Mikor következő este is találkozik vele, azon gondolkozik, hogy mi a legjobb módja annak, hogy egy olyan lányt lerázzon, akit nemrég ismer. Ekkor azt mondja neki: "Szerelmes vagyok beléd". Ezzel utal arra, hogy Ted hogyan sült fel Robinnál az első epizódban. Ezt a negyedik évad végén úgy emlegetik: "megmosbyzni".
  • Robik közli, hogy soha nem akar férjhez menni. "A tej" című részből az is kiderül, hogy gyerekeket sem akar, és végül ez a két dolog az, ami eltávolítja őt Tedtől.
  • Barney először készít statisztikákat.
  • Marshall először nevezi magát "kölyöknek".
  • Robint frusztrálja, hogy amit csinál, az nem is igazi híradózás. Ez látható "Az ing visszatér", az "Élet a gorillák között", és az "Én szeretem New Jersey-t" című részekben is.
  • Először látható, hogy Lily képtelen titkot tartani. Később az "Egy kis Minnesota", "Az ugrás" és "A bemutatkozó vacsora" című epizódokban történik ilyen.
  • A befejező jelenet közvetlen folytatása az "Örökkön örökké" első epizódjának legeleje.

Tények[szerkesztés]

  • Ez az egyetlen epizód, melyben nem használják a "király" (awesome) szót.
Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Források[szerkesztés]