A lila zsiráf (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A lila zsiráf
Így jártam anyátokkal
1. évad, 2. epizód
Eredeti címPurple Giraffe
ÍróCarter Bays és Craig Thomas
RendezőPamela Fryman
Gyártási szám1ALH01
Első sugárzás2005. szeptember 26.
Első sugárzás Magyarországon2008. október 2.
Kronológia
ElőzőA kezdetek
KövetkezőA szabadság édes íze
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

Az A lila zsiráf az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat első évadjának második része. Eredetileg 2005. szeptember 26-án mutatták be.

Ebben a részben Ted fondorlatos módon, bulit adva akar közelebb férkőzni Robinhoz, miközben Marshall egy egyetemi beadandót kellene, hogy megírjon.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Miután Ted közli Robinnal, hogy szerelmes belé, eldönti, hogy kerüli a kapcsolatteremtést vele, azt a hamis látszatot adva, hogy túltette már magát rajta. Miután megtudja, hogy Lily találkozott Robinnal, (miután felismerte Robint a hírekben), és Lilytől megtudja, hogy Robin még érdeklődik iránta, rájön: még mindig szerelmes Robinba. Bár Robin nem akar komoly kapcsolatot, Ted eldönti, hogy megpróbálja, és úgy tesz, mintha "laza" lenne.

Miután megnézte a bejelentkezését a Metro News 1-on, elfut abba a boltba, ahonnan Robin tudósít (arról, hogy egy gyerek beragadt a játékgépbe, mert ki akart szabadítani egy lila zsiráfot), és elmondja neki, hogy szervez egy bulit. Az a terve, hogy amint Robin megérkezik, adja a lazát, majd felviszi őt a tetőre, aminek a romantikus hangulata magától is kialakítja a dolgokat. Ám Robin nem tud eljönni az este. Ted így egészen addig ismételgeti a bulikat, míg Robin nem tud eljönni, csak a harmadik nap. Robin véletlenül rájön, hogy Ted csak miatta rendezi a bulikat (mikor Marshall kiborul, hogy Ted leállhatna). Ted azzal fedezi magát, hogy csak be akarta mutatni Robint egy másik srácnak, Carlosnak. De egy kis idő után, míg Robin fölmegy a tetőre a sráccal, Ted rájön, hogy szembe kell néznie Robinnal, és el kell neki mondania az igazat, így próbálva megnyerni magának a lányt.

A tetőn Ted bevallja, hogy az egészet azért csinálta, hogy újra találkozhassanak. Robin elismeri, hogy tetszik neki Ted, de a tempót túl gyorsnak érzi: még alig ismerik egymást, és abból is úgy látszik, hogy mást akarnak az élettől. Ted megpróbálja "kikapcsolni" az érzéseit, ami nem sikerül, mert csókolóznak, viszont azt is megbeszélik, hogy maradnak csak barátok. Ezután csatlakoznak a többiekhez a bárban.

A folyamatosan ismételt bulik alatt Lilyn eluralkodik a szexuális vágy, amit a gyűrű az ujján csak növel. Ez gondot jelent Marshallnak, mert egy 25 oldalas dolgozatot kell beadnia az egyetemen. Miután a bulin poháralátétnek használják az egyik jogi könyvét, nagyon kiborul, de két sör a bárban a többiekkel megnöveli az önbizalmát. Megírja a dolgozatát, ami elég jól sikerül ahhoz képest, hogy egy este alatt írta meg.

Eközben Barney intézi a saját kapcsolatait. Miután találkozik az egyetlen lánnyal, aki senkit nem ismer a buliról (ez megszokott a városi bulikban), Barney őt is felszedi. Miután a lány a következő buliban is megjelenik, Barney úgy dönt, az a legjobb módja annak, hogy lerázza, ha követi Ted példáját: azt mondja neki, "azt hiszem beléd estem". Ennek ellenére a lány a harmadik bulin is feltűnik, és kiderül, hogy azzal a sráccal van, akinek Ted bemutatta Robint.

Kontiniutás[szerkesztés]

  • Ebben az epizódban Barney felszed egy csajt, akiről azt hiszi, soha többé nem látja. Mikor következő este is találkozik vele, azon gondolkozik, hogy mi a legjobb módja annak, hogy egy olyan lányt lerázzon, akit nemrég ismer. Ekkor azt mondja neki: "Azt hiszem, beléd estem". Ezzel utal arra, hogy Ted hogyan sült fel Robinnál az első epizódban. Ezt a negyedik évad végén úgy emlegetik: "megmosbyzni".
  • Barney először készít statisztikákat.

Jövőbeli visszautalások[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

  • Ebben a részben lecserélték a kanapét, amin még a legelső részben ültek Ted gyerekei.

Vendégszereplők[szerkesztés]

Zene[szerkesztés]

  • Stephen Lang – Haven't We Met

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Purple Giraffe című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.