Az ing visszatér (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az ing visszatér
Így jártam anyátokkal
1. évad, 4. epizód
Eredeti címReturn of the Shirt
ÍróKourtney Kang
RendezőPamela Fryman
Gyártási szám1ALH03
Első sugárzás2005. október 10.
Kronológia
ElőzőA szabadság édes íze
KövetkezőOké Király
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

Az ing visszatér az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat első évadjának negyedik része. Eredetileg 2005. október 10-én mutatták be, míg Magyarországon 2008. október 6-án.

Ebben az epizódban Ted megtalálja egy régi ingét, és ennek hatására össze akar jönni egy exével. Barney arra veszi rá Robint, hogy műveljen furcsa dolgokat a tévében, élő egyenes adásban.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Ted megtalálja az egyik rég elfeledett (6 évvel azelőtti) ingét a szekrényében, melyet nem szeretett. A nagy felfedezést követően lelkesen jelenik meg a bárban, ahol egy ottfelejtett bourbonba (melyről évekig azt hitte, hogy nem szereti) belekóstolva megállapítja, hogy mennyit változott az ízlése: először az ing (mely egyedül Barney-nak nem tetszik), utána a whiskey. Ennek hatására szöget üt a fejében, hogy lehet, hogy eljött "a második benyomások ideje", vagyis felveti annak a lehetőségét, hogy azokkal a lányokkal, akikről korábban úgy vélte, hogy nem illenek hozzá, talán most már mégis tökéletesen passzolnának. Bár Barney próbálja lebeszélni arról, hogy megkeresse volt barátnőit (szerinte ugyanis csak 2 ok van arra, hogy egy exet megkeressen egy férfi: mell-implantátum), Ted elkezdi számba venni az exeket (Lily megemlíti Steffet, a lányt, aki pornózott, Marshall Jackiet, aki elütött egy stoppost, de nem tudja, hogy mi történt vele), azonban csak Natalie említésénél gondolkozik el komolyabban a dolgon, akivel 3 évvel korábban járt, és azért szakítottak, mert Ted nem akart megállapodni.

Mikor Ted megtalálja Natalie telefonszámát, izgatottan hívja fel, bár tart attól, hogy a lány nem fog rá emlékezni. Miután azonban bemutatkozik, Natalie egy haragos "fordulj fel!" kíséretében lecsapja a telefont. Mindezek után Ted gondolkozni kezd, hogy miért utálhatja ennyire őt. Apránként áll össze a kép arról, hogy Ted a lány születésnapján szakított vele – egy üzenetrögzítőn hagyott szöveggel.

Ted kétségbeesetten próbálja kiengesztelni Natalie-t, így elmegy hozzá egy hatalmas, megkésett szülinapi ajándéknak szánt zokni-majommal karöltve. Végül sikerül rávennie a lányt, hogy megbeszéljék a dolgot. Ted megtudja, hogy aznap, amikor az üzenetet hagyta, meglepetésbulit szerveztek Natalie-nek, vagyis a szakításnak mindenki fültanúja volt. Ted bocsánatot kér, és a páros rövid időn belül az ágyban köt ki. A csapat kedveli a lányt, azonban Ted három hét után mégis szakítani akar vele, mivel úgy érzi, hogy "nem ő a nagy ő". Végül elviszi őt vacsorázni, hogy ezúttal szemtől szembe szakíthasson vele, de kiderül, hogy ismét a szülinapján fog véget vetni a kapcsolatuknak. Ted igyekszik kíméletesen elmondani Natalie-nek, hogy nem szeretne tovább vele lenni, azonban a lány tombolni kezd, és bemutatja rajta a krav-maga tudását. Ted meséjéből megtudhatjuk, hogy Natalie később megházasodott, és 3 gyereke született.

Barney mindeközben folyamatosan meggyőzi Robint, hogy pénzért mondjon ki élő adásban bizonyos dolgokat (például azt, hogy "cickó", vagy "csúnya, rossz kislány vagyok"). Miután rádöbben, hogy senki sem nézi a műsort, úgy dönt, hogy bevállalja a rázósabb kihívásokat is – utolsóként Barney megkéri Robint, hogy csinálja meg az "Ickey riszát" a legközelebbi adásban 1000 dollárért cserébe. Robin teljesíteni is akarja a fogadást, azonban az utolsó pillanatban meggondolja magát. Éppen interjút készít New York legöregebb lovaskocsisával, amikor ráébred, hogy mennyire fontos a munkája még akkor is, ha senki sem követi figyelemmel az adást. Ahogy feláll a hintón, megcsúszik, leesik, egyenesen a lócitromba – mindezt élő adásban, melyet (Barneynak köszönhetően) mindenki néz. Robin megszégyenülve érkezik meg a bárba, és Ted csak tovább fokozza szégyenérzetét, amikor kiderül, hogy még ő is látta telefonjának segítségével az interneten az esetet.

Kontinuitás[szerkesztés]

  • Először említik meg, hogy a Metro News 1 műsorát alig nézi valaki.
  • Ez az első epizód, ahol Robin a banda teljes jogú tagja, nem Ted randija, vagy Lily barátnője.

Jövőbeli visszautalások[szerkesztés]

  • "A közös este" című epizódban Robin élete legkellemetlenebb élményeként hivatkozik arra, amikor beleesett a lócitromba.
  • A tény, hogy Natalie elagyabugyálta Tedet, később felbukkan a "Kacsa vagy nyúl", a "Külön ágyak", és "A kacsás nyakkendő" című epizódokban. A "Zenekar vagy DJ" című részben a jelenetből is bevágnak.
  • Ted furcsa szokása, hogy érdekes késztetések hatására jön össze régi barátnőivel, most mutatkozik meg először. Az "Elfogadom a kihívást" című epizódban elárulja, hogy egyszer újra összejött Natalie-val három hónapra, csak mert elfogyott a tejszínhab otthon.
  • Barney megemlíti, hogy Robin alig keres valamit a munkájával. A "Szünet ki" című részből kiderül, hogy a családja gazdag.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Az utolsó báros jelenetben miután Barney megette az olívabogyót a koktéljából, az később újra megjelenik és újra megeszi.
  • A "Mosolyt!" című részben Ted azt mondja, hogy 2005 februárjában szakítottak Natalie-vel, pedig az epizód októberben játszódik.
  • Ebben a részben látható először Wendy, a pincérnő.

Vendégszereplők[szerkesztés]

Zene[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Archivált másolat. [2012. július 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. január 1.)