Az ing visszatér (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az ing visszatér
Így jártam anyátokkal
1. évad, 4. epizód
Eredeti cím Return of the Shirt
Író Kourtney Kang
Rendező Pamela Fryman
Gyártási szám 1ALH03
Első sugárzás 2005. október 10.
Kronológia
Előző A szabadság édes íze
Következő Tök jó
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

Az ing visszatér az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat első évadjának negyedik része. Eredetileg 2005. október 10-én mutatták be.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Ted megtalálja az egyik rég elfeledett (6 évvel ezelőtti) ingét a szekrényében, melyet nem szeretett. A nagy felfedezést követően lelkesen jelenik meg a bárban, ahol egy ottfelejtett Bourbonba (melyről évekig azt hitte, hogy nem szereti) belekóstolva megállapítja, hogy mennyit változott az ízlése: először az ing (mely egyedül Barney-nak nem tetszik), utána a whiskey. Ennek hatására szöget üt a fejében, hogy lehet, hogy eljött "a második benyomások ideje", vagyis felveti annak a lehetőségét, hogy azokkal a lányokkal, akikről korábban úgy vélte, hogy nem illenek hozzá, talán most már mégis tökéletesen passzolnának. Bár Barney próbálja lebeszélni arról, hogy megkeresse volt barátnőit (szerinte ugyanis csak 2 ok van arra, hogy egy exet megkeressen egy férfi: mell-implantátum), Ted elkezdi számba venni az exeket (Lily megemlíti Steffet, a lányt, aki pornózott, Marshall Jackiet, aki elütött egy stoppost, de nem tudja, hogy mi történt vele), azonban csak Natalie említésénél gondolkozik el komolyabban a dolgon, akivel 3 évvel korábban járt, és azért szakítottak, mert Ted nem akart megállapodni.


Mikor Ted megtalálja Natalie telefonszámát, izgatottan hívja fel, bár tart attól, hogy a lány nem fog rá emlékezni. Miután azonban bemutatkozik, Natalie egy haragos "fordulj fel!" kíséretében lecsapja a telefont. Mindezek után Ted gondolkozni kezd, hogy miért utálhatja ennyire őt. Apránként áll össze a kép arról, hogy Ted a lány születésnapján szakított vele - egy üzenetrögzítőn hagyott szöveggel.

Ted kétségbeesetten próbálja kiengesztelni Natalie-t, így elmegy hozzá egy hatalmas, megkésett szülinapi ajándéknak szánt zokni-majommal karöltve. Végül sikerül rávennie a lányt, hogy megbeszéljék a dolgot. Ted megtudja, hogy aznap, amikor az üzenetet hagyta, meglepetésbulit szerveztek Natalie-nek, vagyis a szakításnak mindenki fültanúja volt. Ted bocsánatot kér, és a páros rövid időn belül az ágyban köt ki. A csapat kedveli a lányt, azonban Ted szakítani akar vele mégis, mivel úgy érzi, hogy "nem ő a nagy ő". Végül elviszi őt vacsorázni, hogy ezúttal szemtől szembe szakíthasson vele, de kiderül, hogy ismét a szülinapján fog véget vetni a kapcsolatuknak. Ted igyekszik kíméletesen elmondani Natalie-nek, hogy nem szeretne tovább vele lenni, azonban a lány tombolni kezd, és bemutatja rajta a krav-maga tudását. Ted meséjéből megtudhatjuk, hogy Natalie később megházasodott, és 3 gyereke született.


Barney mindeközben folyamatosan meggyőzi Robint, hogy pénzért mondjon ki élő adásban bizonyos dolgokat (például azt, hogy "cickó", vagy "csúnya, rossz kislány vagyok"). Miután rádöbben, hogy senki sem nézi a műsort, úgy dönt, hogy bevállalja a rázósabb kihívásokat is - utolsóként Barney megkéri Robint, hogy csinálja meg az "Ickey riszát" a legközelebbi adásban 1000 dollárért cserébe. Robin teljesíteni is akarja a fogadást, azonban az utolsó pillanatban meggondolja magát. Éppen interjút készít New York legöregebb lovaskocsisával, amikor ráébred, hogy mennyire fontos a munkája még akkor is, ha senki sem követi figyelemmel az adást. Ahogy feláll a hintón, megcsúszik, leesik, egyenesen a lóürülékbe - mindezt élő adásban, melyet (Barneynak köszönhetően) mindenki néz ezúttal. Robin megszégyenülve érkezik meg a bárba, és Ted csak tovább fokozza szégyenérzetét, amikor kiderül, hogy még ő is látta telefonjának segítségével az interneten az esetet.

Zene[szerkesztés]

Folytatólagosság[szerkesztés]

  • Az 5. évad 21. részében (Külön ágyak) láthatjuk Tedet, ahogy a saját magának írt, Natalie-ról szóló levelet írja. A levél arra emlékezteti Tedet, hogy Natalie milyen csúnyán elverte az étteremben. Miközben Ted a levelet írja, ugyanaz a póló van rajta, amelyet a szakítás alatt viselt.
  • A 7. évad 7. részében (Noretta) Ted telefonon beszél Natalievel.
  • Robin esése később többször is szóba kerül, például a 6. évad 13. részében (Rossz hírek). Az a jelenet, amikor Robin azt mondja, hogy "csúnya, rossz kislány vagyok", szintén megjelenik ebben a részben, csakúgy mint az 1. évad 15. részében (A közös este).
Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Források[szerkesztés]

  1. http://www.beawesomeinstead.com/how-i-met-your-mother-music/