Kacsa vagy nyúl (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kacsa vagy nyúl
Így jártam anyátokkal
5. évad, 15. epizód
Eredeti címRabbit or Duck
ÍróCarter Bays & Craig Thomas
RendezőPamela Fryman
Gyártási szám5ALH15
Első sugárzás2010. február 8.
Első sugárzás Magyarországon2010. október 25.
Kronológia
ElőzőA tökéletes hét
KövetkezőTalonban
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

A Kacsa vagy nyúl az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat ötödik évadának tizenötödik epizódja. Eredetileg 2010. február 8-án vetítették, míg Magyarországon 2010. október 25-én.

Ebben az epizódban Robin nem tudja eldönteni, hogy tetszik-e neki Don vagy sem. Barney egy telefonos trükköt dob be, ami nagyon hamar eszkalálódik. Ted megkéri Marshallt és Lilyt, hogy segítsenek neki partnert találni Valentin-napra.

Cselekmény[szerkesztés]

Ted, Marshall, Lily és Robin a Super Bowlt nézik, és megdöbbenve látják, ahogy a kamera Barneyt mutatja a tévében, aki a magasba tart egy táblát, amin a telefonszáma van. A trükkje fényes siker, hiszen innentől kezdve folyamatosan hívják őt a nők. Még Ranjitet is felbérli, hogy legyen a sofőrje, aki egyik helyről a másikra viszi. Robin eközben elmondja a többieknek, hogy miközben adásban voltak Don randira hívta Valentin-napon. Mivel elég kétségesen fogalmaz, a többiek próbálják eldönteni, mit is érez iránta, a "kacsa vagy nyúl" elmélettel: az ismert rajzon attól függően, hogy honnan nézik, kacsát és nyulat is láthat az ember. Ted eközben megkéri Lilyt és Marshallt, hogy segítsenek neki is randit találni. Este elkíséri Robint Donhoz, mert állítólag buli lesz – döbbenten látja, hogy Don meztelenül ül a kanapén: bevetette a Pucér Pasit, amiről az interneten olvasott. Ted lelép, Robin pedig számonkéri Dont.

Eközben Barney nem várt nehézségbe ütközik. Valahányszor lefeküdhetne egy szexi nővel, a telefonja csörög, és egy még szexibb hívja őt. Ilyenkor mindig a limóba pattan ranjittel és a következő helyre megy. A sokadik ilyen alkalommal fogja és eldobja a telefont, hogy csak az aktuális nőre koncentrálhasson, de ekkor még a szemetesből is hallja a csörgést, és utánamegy. Marshall és Ted eldugják a telefont a lakásban, amit Ted és Robin találnak meg. Ted felveszi a telefont és válaszol a hívónak.

Aznap este Ted duplarandira megy Marshallékkal. Natalia, a választottjuk tökéletes pár lenne Ted mellé, ám ő lelép egy másik nő kedvéért, akivel telefonált. Barney, látván, hogy Ted lenyúlja a nőit, meg akarja szerezni a telefont, de Lilyék bedobják azt egy korsó sörbe, működésképtelenné téve.

Később Ted és Robin is azon búslakodnak, hogy egyedülállóak, majd nekilátnak kitakarítani a fürdőszobát. A tévéstúdióban Don bocsánatot kér a viselkedéséért, kávét hoz Robinnak, és még nadrágot is húz. Robin ebben a pillanatban már "kacsának" látja őt.

Kontinuitás[szerkesztés]

  • Mikor keresik a Tednek ideális partnert, felmerülnek a régi randijai. Natalie (aki Ted szerint addigra már férjhez is ment) még mindig utálja őt, Trudy férjhez ment, Blabla pedig kórházba került.
  • Marshall megengedi Tednek, hogy az ő védjegyévé vált "ügyvédelve" kifejezést használja.
  • A banda ismét együtt nézi a Super Bowl-t, "A hétfő esti meccs" című rész után újra.
  • Don trükkje "A pucér pasi" című részben volt látható.
  • Robin kínosan nevetgél, amikor Don megkérdezi, hogy tetszett-e neki. A "Selejtező" című részben mutattak rá, hogy mindig idegesen nevetgél, ha hazudik.

Jövőbeli visszautalások[szerkesztés]

  • Ted már korábban is utalt rá, hogy Don és Robin összejönnek, amire a "Persze, hogy..." című részben kerül sor.
  • Ugyanebben a részben szerepel, hogy Robint bántotta, hogy Barney nyilvánosan mutogatta a telefonszámát.
  • Ted a keresztrejtvényben talált egyik szóra azt mondja, hogy azt mindig a magánhangzók miatt szerepeltetik. A "Robotok a pankrátorok ellen" című részben magától az újság szerkesztőjétől tudja meg, hogy tényleg így van.
  • Ted egyik beceneve, a Teddy Westside most szerepel először.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Ranjit perzsául beszél, noha a legelső epizódban még az szerepel, hogy Bangladesből jött.

Források[szerkesztés]