Kevin Jonas

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kevin Jonas
Kevin Jonas cropped.jpg
Született Paul Kevin Jonas II
1987november 5. (33 éves)
Teaneck, New Jersey USA
Állampolgársága amerikai
Házastársa Danielle Deleasa
Gyermekei két gyermek:
Alena Jonas ; Valentina Jonas
SzüleiPaul Jonas
Foglalkozása énekes
színész

A Wikimédia Commons tartalmaz Kevin Jonas témájú médiaállományokat.

Paul Kevin Jonas II (Teaneck, New Jersey, 1987. november 5. –) amerikai színész és énekes.

Édesapja Paul Kevin Jonas, lelkész, és zenész volt. Édesanyja Denise a templomi kórusban szerepelt. Testvérei: Franklin Nathaniel Jonas vagy röviden Frankie Jonas, akit ismerünk Bonus Jonas néven is. Joseph Adam Jonas, röviden Joe Jonas és Nicholas Jerry Jonas röviden Nick Jonas.

Kevin már tinédzser korában felfedezte, hogy a zene az igazi szenvedélye. Az egyik nap hazaért az iskolából, felkapott egy gitárt, elővett egy "Tanulj otthon gitározni " című könyvet és a következő 3 napban megállás nélkül gyakorolt, hogy elsajátítsa a gitár alapokat, akkordokat. Ez volt az a pillanat, amikor tudta, hogy gitározni szeretne egész életében. Mióta 2004-ben megalapították testvéreivel a Jonas Brothers nevű együttest, Kevin gitárszólói lenyűgözik a rajongókat.

A három testvér Joe, Nick és Kevin először Sons of Jonas néven kezdett zenélni, és leszerződtek a Columbia Recordshoz, ahol 2006-ban kiadták első albumukat az It's About Time-ot. Később ott hagyták a Columbia Records-ot, mert csak 30000 darab kelt el albumukból. Ezek után átmentek a Hollywood Records-hoz, ahol Jonas Brothers néven váltak ismertté és kiadták második albumukat 2007-ben Jonas Brothers néven. Feltűntek a Hannah Montana egyik részében, és voltak a Hannah Montana Best of Both World turnén is, ahol fel is léptek. A When You Look Me In The Eyes turnéjukból csináltak egy kis valóságshow-t ami Living The Dream néven a Jetixen is látható. 2008-ban pedig kiadták harmadik albumukat A Little Bit Longer néven, szerepeltek a Rocktábor-ban. A Burnin' Up turnéjukból pedig a 2009-ben megjelenő 3D-s mozi a Jonas Brothers 3D Concert Experiece lett. 2009-ben jelent meg új sorozatuk a J.O.N.A.S., megjelenik a Camp Rock 2.. Hamarosan megjelent a Lines, Vines and Trying Times című negyedik albumuk, és szintén 2009-ben van a világkörüli turnéjuk. 2010-ben leforgatják a J.O.N.A.S 2. évadját.

Filmjei[szerkesztés]

Év Cím Eredeti cím Szerep
2010 Nickelodeon Kids' Choice Awards szereplő
2009 Jonas Jonas Kevin Jonas
2009 Jonas Brothers - A koncert 3D Jonas Brothers: The 3D Concert Experience producer
2009 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2009. szereplő
2008 Rocktábor Camp Rock Jason
2008 Jonas Brothers: Living the Dream szereplő

Díjak, jelölések[szerkesztés]

  • 2010 - Arany Málna díj - a legrosszabb színész (Jonas Brothers - A koncert 3D)
  • 2010 - Arany Málna-jelölés - a legrosszabb páros (Jonas Brothers - A koncert 3D)

Források[szerkesztés]