Google Art Project

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Google Arts & Culture
Google Art Project logo.png
Édouard Manet képe a projecten
Édouard Manet képe a projecten

Fejlesztő Google Inc.
Első kiadás 2011. február 1.
Legfrissebb stabil
kiadás
2013. május 20.
Legfrissebb fejlesztői kiadásismeretlen +/-
Elérhető angol
Kategória
A Google Arts & Culture weboldala

A Google Arts & Culture a Google kulturális szolgáltatása, amit ama céllal hoztak létre, hogy elérhetővé tegyék a világ vizuálisan ábrázolt kincseit. A Google szerverrel, szoftverrel, a múzeumok pedig együttműködésükkel járulnak hozzá ahhoz, hogy a lehető legszélesebb körben mutassák be gyűjteményeik kiemelkedő darabjait. Ezt a projektet 2011. február 1-én indította a Google, együttműködve 17 nemzetközi múzeummal. A fontosabbakː Tate Gallery (London), the Metropolitan Museum of Art (New York City) és Uffizi (Firenze).

Lehetővé teszi felhasználói számára a partnermúzeumok galériájának virtuális megtekintését, műalkotások fizikai és tartalmi felfedezését, virtuális gyűjtemények összeállítását. A walk-through funkció a Google Street View technológiáját használja fel.

2013. április 3-án a Google egy jelentős fejlesztéssel jelentkezett, ezúttal 151 múzeummal működött együtt. Manapság ez a platform több mint 32.000 műalkotást tartalmaz, 46 közgyűjtemény részvételével. A Google később egy globális másod-generációs platformot fejlesztett kiː jelenleg 18 nyelven érhető el, beleértve az angol, japán, indonéz, francia, olasz, lengyel és portugál nyelveket.

További információk[szerkesztés]