A Google szolgáltatásainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Google cég számos szolgáltatást és eszközt nyújt az egyszerű webes keresésen kívül. Ez egy lista a Google szolgáltatásairól és eszközeiről.

Szolgáltatások[szerkesztés]

Analytics[szerkesztés]

A Google Analytics 2005. november 18-án indult. Ez egy ingyenes szolgáltatás, ami részletes statisztikát nyújt egy weboldal forgalmáról. A fő cél, hogy a webmesterek optimalizálni tudják a reklámokat a Google Analytics analízise alapján, tehát hogy a látogatók melyik oldalról kattintottak át, mennyi ideig maradtak az oldalon, és a földrajzi elhelyezkedésük szerint. A szolgáltatás a Google által felvásárolt Urchin cég szoftverén alapul.

Google Analytics weboldal

Answers (Válaszok)[szerkesztés]

2002 áprilisában a Google egy új szolgáltatást indított Google Answers néven. Ez a hagyományos keresés kiterjesztéseként is felfogható – ahelyett, hogy saját maguk keresnének, a felhasználók fizetnek valakinek a keresésért. A vásárló föltesz egy kérdést, felajánl egy díjat a válaszért, és ha egy kutató elfogadja az összeget, megpróbálja megválaszolni a kérdést. A kérdésekért 2-200 dollár értékben lehet díjakat ajánlani; a Google a fizetség 25%-át megtartja, a többi (és az esetleges borravaló) a válaszadót illeti. A megválaszolt kérdések kint maradnak az oldalon, bárki által böngészhetőek. A szolgáltatás 2003 májusában hagyta el a béta státuszt, és azóta nap mint nap több mint száz új kérdés jelenik meg rajta. A Google Answer szolgáltatáson nem lehet a Google-lal kapcsolatos kérdéseket föltenni. A szolgáltatást a Google 2006-ban megszüntette.

Art Project[szerkesztés]

A Google Art Project hozzáférhetővé teszi a világ sok-sok kulturális kincsét. Jelenleg 40 ország 151 intézménye szerepel az ingyenes online platformon 30 000 műkinccsel, nagy felbontású képekkel. Virtuális sétát lehet tenni a Street View nézet segítségével. Az alkotásokat saját gyűjteményekbe lehet rendezni és meg lehet másokkal osztani.

A Magyar Nemzeti Galéria 40 művész 52 műalkotásával, a Szépművészeti Múzeum 106 művész 151 műtárgyával szerepel az Art Project honlapján. Az Iparművészeti Múzeum szintén csatlakozott az Art Projecthez.

Base[szerkesztés]

A Google Base hivatalosan 2005. november 16-án jelent meg a Google weboldalán, de már előtte is néhányszor rövid időtartamokra elérhető volt. A honlapja ezt írja róla: „A Google Base a Google adatbázisa, melyhez mindenféle tartalmat hozzáadhat. Mi tároljuk és online kereshetővé tesszük ezeket a tartalmakat, mindezt ingyen.” A Google hivatalos közleménye szerint (Google Blog 2005. november 16.): „A mai napon nagy örömmel jelentjük be a Google Base-t, mely kiterjesztése eddigi webes tartalmak összegyűjtésére irányuló erőfeszítéseinknek, mint a webes kereső, a Google Sitemaps, Google Print és a Google Video. A Google Base lehetővé teszi a tartalomszolgáltatóknak, hogy struktúrába rendezve online könnyen kereshetővé tegyék információikat, egyfajta szemantikus webként. Bárki, a nagyvállalatoktól a weboldalkészítőkig arra használhatja, hogy adatelemek formájában feltegye rá a saját tartalmát. Mi tároljuk és online kereshetővé tesszük ezeket a tartalmakat, mindezt ingyen.”

Blog Search (Blog keresés)[szerkesztés]

2005. szeptember 14-én indította el a Google a Blog Search szolgáltatást. Ez a Google keresési technológiájának alkalmazása blogokra. A találatok nem csak a Blogger oldalról érkezhetnek, hanem bármilyen blogról. Nem csak angol, hanem egyéb nyelveken is működik a keresés.

Különböző módokon lehet eljutni a Blog Searchhöz:

Book Search (Könyvkeresés)[szerkesztés]

Korábban: Google Print

2004 augusztusában jelentette be a Google a Google Print szolgáltatását. Ezzel azoknak a könyveknek a tartalmában lehet keresni, amelyeket a Google beszkennelt és a digitális adatbázisában tárol – a keresési eredmények a „rendes” webes keresés találatai fölött jelennek meg az oldalon. A könyvet áruló helyekre mutató hivatkozások, valamint egyéb tartalmilag kapcsolódó reklámok is megjelenhetnek. A Google korlátozza a könyvekből mutatott oldalak számát a felhasználók nyomon követése révén. 2005 novemberében a szolgáltatás még béta állapotban van, de az adatbázisban már több mint tízezer könyv megtalálható, és a keresési eredmények között beszkennelt oldalak is láthatók.

2004 decemberében a Google bejelentette a Google Print program kiterjesztését. [1] Ez egy egyetemekkel és nyilvános könyvtárakkal kötött nem-kizárólagos egyezség, melynek résztvevői többek között van a University of Michigan, a Harvard (Widener Library), a Stanford (Green Library), az Oxford (Bibliotheca Bodleiana) és a New York Public Library. A sajtóközlemények és a könyvtárosok szerint a Google mintegy 15 millió közkincsnek minősülő kötetet akar beszkennelni és tárolni a következő évtized során, bár maga az egyezség nem korlátozódik a közkincs (public domain) művekre. A bejelentés egy versenytárs csapat, az Open Content Alliance létrehozásához vezetett, melyet a Yahoo vezet.

2005. november 17-én a Google megváltoztatta a szolgáltatás nevét „Google Print”-ről „Google Book Search”-re. [2]

A Google Book Search program viták tárgyát képezi. Bár sokan üdvözlik, egy olyan tudásbázis létrehozásáért, ami még soha nem állt rendelkezésre az emberiség számára, a könyvkiadók és az szerzők képviselői jogaik egyszerű semmibe vételének tekintik a szolgáltatást. Az amerikai Authors Guild beperelte a Google-t, a „szerzői jogok tömeges megsértéséért”.

Az Access Copyright torontói szemináriuma keretében bejelentette, hogy a Google kész kártérítést fizetni azon kiadóknak és íróknak, akik könyveit a cég már digitális formában közzétette az interneten. A Google körülbelül 45 millió dolláros kompenzációt fog fizetni, könyvenként mintegy 60 dollárt. Aki ténylegesen él a kártérítési lehetőséggel, az automatikusan hozzá is járul az adatbázisban való nyilvántartáshoz; akinek viszont arra van igénye, az természetesen kérheti a művének archívumból való eltávolítását is.[1]

Calendar (naptár)[szerkesztés]

A Google Calendar egy ingyenes online naptárszolgáltatás, hasonló a Yahoo! és az MSN által kínált naptárakhoz. 2006. április 13-án kezdődött meg a nyilvános bétatesztelése. A Google Calendar támogatja az importot-exportot az Apple iCal-jából és az importálást az Outlookból (angol nyelvi beállítások mellett egyelőre, és nem túl sok tétel esetén).

A Google Calendar lehetővé teszi, hogy a felhasználó eseményeket (találkozókat) írjon be a naptárába, és azokat vagy egy részüket megossza barátaival, vagy akár az egész világgal. Az 1998-ban elindított Yahoo Calendarhoz hasonlít, azzal a különbséggel, hogy a Yahoo Calendar nem támogatja a bejegyzések megosztását, és nem sokat változtattak rajta indulása óta.

A Google Calendar egyik legfontosabb képessége a beépített (angol) nyelvi intelligencia, ami lehetővé teszi az események egyszerű bevitelét. Így az angolul beszélő felhasználó egyszerűen csak bírja, hogy "leave work today at 5 p.m." vagy "drinks Thursday with Elinor," és a rendszer ezt értelmezve tárolja a naptárbejegyzést.

A felhasználók kereshetnek a naptárban kulcsszavakra, eseményekre vagy a résztvevők nevére. Ezenkívül bármilyen e-mail címre vagy mobilszámra (SMS-ben) meghívót küldhetnek az eseményről, és a Google Calendar számon tartja a visszaigazolásokat. Az időbeosztás megtekinthető napi, heti, havi vagy négynapos bontásban, illetve a havi időbeosztásból kijelölt elemeket egyéni nézetben is meg lehet tekinteni.

Catalogs (katalógusok)[szerkesztés]

A 2005. szeptemberi állapotok szerint a Google Catalogs béta állapotban van. Számos (jelenleg több mint 6600) nyomtatott katalógust archivált a Google szkennelt képek formájában. Az optikai karakterfelismerés (OCR) segítségével a felhasználók keresni tudnak a katalógusok szövegében ugyanúgy, ahogy a weben keresnek. A találati eredmények az oldalak lekicsinyített képeként jelennek meg; erre rákattintva el lehet érni (grafikaként) a teljes beszkennelt képét az oldalnak. Megjegyzendő, hogy külön keresés nélkül is lehet böngészni a katalógusokat.

Co-op[szerkesztés]

A Google Co-op 2006. május 10-én jelent meg, a keresést kiegészítő szolgáltatás, amivel (a http://del.icio.us -hoz hasonlóan) a felhasználók „felcímkézhetik” a weboldalakat, hogy a sima keresés mellett megjelenjen egy újfajta kategorizálás is, ami az egyszerű kulcsszavas keresést pontosabbá teheti. A megjelenésekor a kategorizálás csak meglehetősen bonyolultan, XML fájlok kézi feltöltésével volt lehetséges.

Directory (könyvtár vagy címtár)[szerkesztés]

A könyvtár a Google adatbázisában található hivatkozások nagyon kicsi részét tartalmazza, hierarchikus formába rendezve, hasonlóan egy webes szaknévsorhoz. A címtár és a kategóriák eredeti forrása az Open Directory Project (ODP), ami az adatbázisát Resource Description Framework (RDF) formátumban elérhetővé teszi más oldalak (például a Google) számára. A szolgáltatás magyar nyelven elérhető.

Docs & Spreadsheets[szerkesztés]

A Google Spreadsheets táblázatkezelő és az időközben megvásárolt Writely szövegszerkesztő szolgáltatást integrálták, így született meg a Google irodai alkalmazása. Magyar nyelven: Google Dokumentumok és Táblázatok.

Froogle[szerkesztés]

A Froogle egy ár-összehasonlító oldal, ami online üzletekben keres különböző termékeket. Ingyenes mind a vásárló, mind az eladó számára. Elérhető Wireless Markup Language (WML) formában is, így hozzá lehet férni mobiltelefonról, vagy más WML-t ismerő eszközről is. Jelenleg csak angolul elérhető az oldal.

Google+[szerkesztés]

Internetes ismeretségi hálózat; a szolgáltatás 2011. június 28-án indult. Sokak szerint eddig ez a Google legkomolyabb próbálkozása a hatalmas, 2010-ben több mint félmilliárd felhasználót magáénak tudható rivális Facebook elleni alternatíva állítására. 2019. Április 2-án leáll a személyes verzió.

Groups (Csoportok)[szerkesztés]

A Google egy Usenet-archívumot üzemeltet Google Groups (magyarul: Google Csoportok) néven. Ez korábban egy független oldal volt (Deja News). A Google jelenleg is teszteli a Csoportok szolgáltatás egy új változatát, ami a Usenet mellett a Google szerverén futó levelezési listákat is archivál, a Gmailhez hasonló felületet használva. Az új szolgáltatás hivatalos neve „Google Csoportok béta”, és jóval fejlettebb az előzőnél – egyszerűen lehet csatlakozni egy csoporthoz (tulajdonképpen: levelezési lista), létrehozni egy csoportot, illetve a kedvenc témákat követni. A szolgáltatás magyar nyelven is elérhető.

Images (Képkereső)[szerkesztés]

2003-ban jelentette meg a Google a Képkeresőt, ami lehetővé teszi a weben kimondottan vizuális tartalomra való keresést. A keresés kulcsszavai vonatkozhatnak a képfájl nevére, a képre mutató hivatkozás szövegére vagy az oldalon a kép mellett elhelyezkedő szövegre. Képkeresésnél a találatokat miniatűrökként (thumbnail) mutatja. A miniatűrre kattintva a képet egy, az oldal tetején elhelyezkedő keretben mutatja, magát az oldalt pedig, ahol a képet megtalálta, egy ez alatti keretben jeleníti meg, így könnyebbé téve annak megállapítását, hogy a kép honnan származik. A Google Search History szolgáltatással integrált. A szolgáltatás magyar nyelven is elérhető.

Insights for Search (Betekintés a keresésekbe)[szerkesztés]

A weblap a Google keresőhöz kapcsolódó statisztikai adatokat nyújt, hasonló a Google Trendshez. Egy adott kifejezésre való keresési gyakoriságot mutatja 2004-től régiók, kategóriák és idő szerint. A szolgáltatás 2008. augusztus 14-én lett nyilvános.

Labs[szerkesztés]

A Google Labs (kb. Google Laboratórium) a Google kísérleti fázisban lévő technológiáit tartalmazza. Olyan címtár, ami az összes olyan Google-technológiára hivatkozik, amely fejlesztés alatt vagy béta-stádiumban van, és még nem érhetőek el teljes körűen. A Google Labs honlapról elérhető a Google Suggest, a Google Desktop és egyéb webtechnológiák.

A Google Labs bezárását 2011 júliusában jelentette be a cég, arra hivatkozva, hogy kevesebb termék fejlesztésére akarnak összpontosítani. A meglévő fejlesztéseket nem dobják el, hanem beépítik őket bizonyos termékekbe, és nagyon sok szolgáltatás továbbra is elérhető lesz.[2]

Latitude[szerkesztés]

A Latitude a Google helyzetmeghatározásra épülő közösségi szolgáltatása, amely a mobiltelefon cellainformációja alapján valós időben mutatja meg, hol tartózkodnak ismerőseink. A szolgáltatás 2009 februárjában még csak kézi beállítással működik Magyarországon, de a Maps és a Maps for Mobile lokalizációjával várhatóan ez is elérhető lesz.[3]

LIFE-archívum[szerkesztés]

2008 novemberében a Google az interneten is elérhetővé tette az amerikai Life másfél évszázadot átfogó fotóanyagát, a világ egyik legnagyobb fotóarchívumát mintegy tízmillió eredeti felvételről beszkennelt képpel.

Local[szerkesztés]

A Google Local segítségével földrajzi helyhez kötött kereséseket lehet végezni. Van, hogy az ember a teljes világhálót szeretné végigkutatni, de néha csak arra van szüksége, hogy találjon egy gyalogosan elérhető autószervizt. A szolgáltatással lehet keresni „valamit”, mint például pizza és „valahol”, mint mondjuk Poughkeepsie, New York. A Google Local célja, hogy segítségével az emberek megtalálják a helyi üzleteket. Nem csak a weboldalukat jeleníti meg ezeknek, hanem sok esetben a telefonszámukat és címüket is. 2005. október 6-án a Google integrálta a Google Maps funkcionalitását a Google Localba. 2005. november 7-én megjelent a „Google Local for mobile”, egy ingyenes szolgáltatás, ami kombinálja az útvonalkeresést, a hagyományos és műholdas térképeket, és a legtöbb Java-képes (J2ME) mobiltelefonnal képes együttműködni.

Maps[szerkesztés]

2005. február 8-án jelentette meg a Google ingyenes online térképszolgáltatását, a mindmáig béta Google Mapset. Induláskor a szolgáltatás csak az USA, Kanada, az Egyesült Királyság és Írország területét fedte le. Az online térkép egérrel megragadható és mozgatható, lehet benne helynév szerint keresni, és részletes útbaigazítást is tud adni. Igen gyorsan működik, mivel a térképek előre le vannak renderelve. Jelenleg a következő böngészőket támogatja: Internet Explorer, Mozilla-alapú böngészők (mint például a Mozilla Firefox), az Opera és a Safari. 2005. április 4-étől a Google Mapsnek műholdfelvételes nézete is van. Ez kezdetben csak Észak-Amerikára és az Egyesült Királyságra korlátozódott, majd 2005 júniusától az egész földre kiterjesztették. 2005. október 6-án a Google integrálta a Google Maps funkcionalitását a Google Localba. A szolgáltatás magyar nyelven is elérhető.

Mars[szerkesztés]

A cég Percival Lowell csillagász születésének 151. évfordulóján, 2006. március 11-én tette elérhetővé Mars-térképét. Az adatok a Mars Global Surveyor 2004-ben készített felvételeiről származnak. A térkép színezett magassági, vizuális és infravörös változatban érhető el.

Mobile[szerkesztés]

Elérhetővé teszi a Google keresést vezeték nélküli eszközökön, úgymint mobiltelefonokon és PDA-kon.

Moon[szerkesztés]

2005. július 20-án, az ember első Holdon tett lépései előtt tisztelegve (1969. július 20.), a Google a NASA Holdról készített felvételeivel bővítette a Google Mapset. A szolgáltatás egy apró humoros összetevőt is tartalmaz, a maximális nagyításnál a Hold felszíne helyett egy sajt képét lehetett látni. Ez az angol kifejezésre utal, miszerint "the moon is made out of green cheese" – vagy ahogy magyarul sem ismeretlen Demjén Ferenc előadásában, „Sajtból van a Hold”.

News / Hírek[szerkesztés]

A Google 2002 áprilisában jelentette meg az első béta változatát automatikus hírgyűjtő szolgáltatásának, a Google Newsnak. A számítógépes programok által automatikusan figyelt, azaz indexelt hírportálok tartalmából különleges algoritmusok közreműködésével választanak, de a végső megjelenítés emberi döntés eredménye. A Google Search History szolgáltatással integrált. 2006. január 23-án jelent meg a végleges változata. 2008 decemberében negyvenhárom földrajzi régióban, huszonnégy nyelven érhető el, 2008. december 23-tól már magyar nyelven is.[4]

Notebook[szerkesztés]

A 2006. május 16-án megjelent Google Notebook egy ingyenes szolgáltatás, amivel szöveget, képeket, hivatkozásokat lehet elmenteni, ami aztán bárhonnan hozzáférhető internetes jegyzettömbökbe.

Orkut[szerkesztés]

Patents[szerkesztés]

Az USA szabadalmi hivatala által 1790-től bejegyzett hétmillió amerikai szabadalom szkennelt változata.

Personalized Homepage[szerkesztés]

Korábban Portal vagy Google Fusion

2005 májusában mutatta be a Google a Personalized Homepage-et (kb. személyre szabott kezdőlap), lehetőséget nyújtva a Google honlap testreszabására. A szolgáltatás használatához rendelkezni kell Google számlával. A honlap testreszabása során a Google kereső mellett ki lehet egészíteni tetszőleges RSS feedekkel, a Google News szolgáltatással vagy a helyi időjárással. 2005. szeptember 14-én a Google megjelentette a Personalized Homepage végleges változatát. Az oldal URL-jében található "ig" az "I Google" rövidítése.

Personalized Search[szerkesztés]

Panoramio[szerkesztés]

A Panoramio egy nemzetközi honlap, ahová bárki feltöltheti digitális fotóit és pozicionálhatja azokat a Google Maps-en. A feltöltés után körülbelül 10 nap elteltével jelennek meg a fényképek a Google Földön.

Scholar[szerkesztés]

2006. február 20-ától a magyar könyvtárakban is keres a Magyar Országos Közös Katalóguson keresztül.

Search History (Internetes előzmények)[szerkesztés]

Korábban: My Search History

Megjegyzi a felhasználó kereséseit, számon tartja, hogy melyik találatokra kattintott, valamint az egyes kereséseket meg is lehet címkézni. Lehet keresni a korábbi keresések eredményei között, a címkék szerint rendezni lehet a kereséseket. A keresések történeti listájából egyenként is lehet törölni elemeket, vagy az összeset is egyszerre. Google Számla szükséges a szolgáltatás használatához. Integrált a Google képkereső és a Google News szolgáltatásokkal.

Sky[szerkesztés]

A Google Sky Map egy olyan égtérkép, amelyen csillagok, csillagképek, galaxisok, bolygók vagy a Föld holdja láthatók.

Special Searches[szerkesztés]

Spreadsheets[szerkesztés]

A Google Spreadsheets egy webalapú táblázatkezelő alkalmazás. Lehetővé teszi táblázatok létrehozását és szerkesztését valós időben, együttműködve más felhasználókkal. Számos táblázatkezelési alapképességgel rendelkezik (pl. formázás, függvények kezelése, rendezés, importálás, exportálás), így megkísérel alternatívát nyújtani az olyan alkalmazásoknak mint amilyen a Microsoft Excel. A Google 2006. június 6-án indította az akkor még csak korlátozott számú felhasználó számára elérhető nyilvános próbaverziót. 2006 októberétől a Google Docs & Spreadsheets szolgáltatásba integrálva érhető el.[5]

Trends[szerkesztés]

A Zeitgeist (jelentése kb. korszellem) oldalán a Google a leggyakoribb kereséseket közölte, heti, havi és éves, valamint téma és ország szerinti lebontásban. 2007 májusában felhagytak a szolgáltatással a dinamikusan működő Google Trends kedvéért. A Google szerint „a Google Trends a Google Zeitgeistot továbbfejlesztve az egész világ több évnyi Google keresési adatait nyitja meg ön előtt, betekintést engedve a jégkrémfogyasztási szokásoktól kezdve a politikusok népszerűségi adataiig.” A szolgáltatást 2006. május 10-én indították el.

University Search[szerkesztés]

Wave[szerkesztés]

Video[szerkesztés]

Web Search[szerkesztés]

Eszközök[szerkesztés]

Blogger[szerkesztés]

Egy blogrendszer. A Bloggerrel készített blogok a Google BlogSearchbe automatikusan bekerülnek. 2007. június 27-től magyar nyelven is hozzáférhető.

Code[szerkesztés]

A Google Code egy Google-orientált fejlesztők számára létrehozott Google oldal. Nyílt forrású kódot tartalmaz, és az ezek API-jainak leírását.

A Google Code szolgáltatását a cég 2016-ban leállította, azonban az archívumot továbbra is elérhetővé tette a projekt eredeti oldalán.

Gmail[szerkesztés]

A webalapú ingyenes levelező szolgáltatás magyar nyelven is elérhető.

Language Tools (nyelvi eszközök)[szerkesztés]

Google Reader[szerkesztés]

Google Sitemap[szerkesztés]

Web API[szerkesztés]

Web Toolkit[szerkesztés]

A Google 2006. május 15-én megjelentette saját AJAX fejlesztői eszköztárát (toolkit), amit felhasználtak a Gmail, Google Calendar, Google Maps fejlesztésében is.

Letölthető alkalmazások[szerkesztés]

Chrome[szerkesztés]

Nyílt forráskódú webböngésző

Chrome OS[szerkesztés]

Nyílt forráskódú operációs rendszer elsősorban netbookokra

Deskbar[szerkesztés]

Desktop[szerkesztés]

Earth[szerkesztés]

A Google Earth egy ingyenes virtuális földgömb. A Föld háromdimenziós modelljére műholdképek, légi felvételek és térinformatikai adatok vannak vetítve. Az USA nagyobb városairól 3D épületeket is tartalmaz. A Google Earth legújabb verziójában, a Google Earth 4-ben már saját lemodellezett épületeinket is láthatjuk, ha feltöltjük a Google Earth honlapjára.

Hello[szerkesztés]

Picasa[szerkesztés]

2004. július 13-án a Google megvásárolta a Picasa nevű, digitális fényképek kezelésére és megosztására szolgáló szoftvert az Idealabtól, és forgalmazni kezdte a Picasa egy ingyenesen letölthető változatát. Azóta megjelentetett egy új változatot Picasa2 néven. A Google Blogger és Gmail szolgáltatásaival integrált Picasa fő célja, hogy a fotók szerkesztését könnyűvé és egyszerűvé tegye. A szoftver ingyenesen letölthető.

Talk[szerkesztés]

A 2005. augusztus 24-én megjelentetett Google Talk béta egy azonnali üzenetküldő (IM, instant messaging) szolgáltatás, ami a Jabber protokollon keresztül kommunikál. A Talk voice over ip szolgáltatást is tartalmaz.

SketchUp[szerkesztés]

2006. március 16-án a Google megvásárolta a @Last Software céget, a SketchUp nevű 3D-s modellező szoftver gyártóját. A szoftver fizetős verziója és egy próbaverzió még mindig hozzáférhető a SketchUp weboldalról Archiválva 2015. április 13-i dátummal a Wayback Machine-ben.

2006. április 27-én a Google kiadta a SketchUp ingyenes, 5.0.245-ös verzióját Windows alá. A 6.0-s verzió már Macen is elérhető volt. Azóta számos módosításon esett át a program. 2008. november 17-én megjelent a 7.0-s verzió. Legfrissebb verziója jelenleg a 8-as.

Toolbar[szerkesztés]

Web Accelerator[szerkesztés]

Programok[szerkesztés]

AdSense[szerkesztés]

AdWords (Google Ads)[szerkesztés]

Hardware[szerkesztés]

Search Appliance[szerkesztés]

Mini[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Kártérítést fizet a Google Archiválva 2009. február 26-i dátummal a Wayback Machine-ben (KönyvesBlog, 2009. február 23.)
  2. Bezár a Google-mérnökök játszótere (Index, 2011. július 21.)
  3. Bárki Nagy Testvér lehet a Google-lel (Index, 2009. február 5.)
  4. Magyarul is elérhetők a Google híreiOrigo-cikk, 2008. december 23.
  5. http://googledocs.blogspot.com/2006/10/new-beginnings.html

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Google
A Wikimédia Commons tartalmaz A Google szolgáltatásainak listája témájú médiaállományokat.