Google Hangouts

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Google Hangouts
Hangouts icon.svg

Fejlesztő Google
Első kiadás 2013. május 15.
Legfrissebb stabil
kiadás
  • 36.0.340725045 (Android, 2020. november 19.)[1]
  • 36.1 (iOS, 2020. november 12.)[2]
Legfrissebb fejlesztői kiadásismeretlen +/-
Operációs rendszer
Platform Java Virtual Machine
Kategória
Licenc kereskedelmi licenc
A Google Hangouts weboldala

A Google Hangouts a Google Inc. kommunikációs platformja. Főbb funkciói: instant üzenetküldés, videó cset, SMS és VOIP funkciók. Három előző Google projektet foglal magába: Google Talk, Google+ Messenger (előzőleg: Huddle) és Hangouts. Android platformra jelenleg ez az alapból elérhető üzenetküldő alkalmazás.

Története[szerkesztés]

A Google Hangouts 2013 májusában lépett a Google Talk és a Google+ Messenger helyébe és akár 150 résztvevős konferenciához is platformot tud adni.

A kommunikációs platform használóinak rendelkezniük kell „Google+” kontóval, de ha a kezdeményezője „kifüggeszteti”, nyilvánossá teszi a konferenciát, akkor a bekapcsolódáshoz nem szükséges, hogy a részt vevő Google+ felhasználók ismerjék a kezdeményezőt.

A csetek tárolása a szerveroldalon történik, ez teszi lehetővé az összes bejelentkezett készülék szinkronizálását, például a laptopon megkezdett csetelés zökkenőmentesen folytatható az okostelefonon.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Google Hangouts című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Hangouts APKs - APKMirror, 2020. november 19. (Hozzáférés: 2020. november 30.)
  2. Hangouts on the App Store. (Hozzáférés: 2020. november 30.)