Frank Lapidus

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Frank Lapidus
Lost – Eltűntek-szereplő
Jeff Fahey.jpg
Megjelenési információk
Első megjelenése Halottnak nyilvánítva
Megszemélyesítője Jeff Fahey
Központi epizódjai Halottnak nyilvánítva
Frank Lapidus adatai
Neme férfi
Állapota él
Foglalkozása Pilóta
Származás New York, USA

Frank Lapidus egy fiktív szereplő a Lost c. televíziós sorozatban. Szerepét Jeff Fahey alakítja.

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Életrajz[szerkesztés]

A szigetre kerülés előtt[szerkesztés]

Frank Lapidus Bronxból, New Yorkból származik. Ő volt az Oceanic Airlines 815-ös járatának eredeti pilótája, de ismeretlen okok miatt mégsem ő, hanem Seth Norris szállt fel a géppel. A Bahamákon dolgozott, mikor a Szunda-árokban megtalálták a 815-ös álroncsát. Mikor az állítólagos pilóta holttestét mutatták, annak jegygyűrűjének hiányából rájött, hogy az nem a valódi gép.

A Kahanán Frank vitába keveredett Naomival, aki ragaszkodott ahhoz, hogy ő menjen elsőként a szigetre. Ezután elbeszélgetett a fedélzeten álldogáló „Kevin Johnsonnal” arról, hogy szerinte a megtalált gép nem igazi, és hogy mekkora dolog lenne, ha találnának túlélőket. Elárulta, hogy azért csatlakozott a legénységhez, mert annak szervezője, Charles Widmore az egyetlen, aki hisz neki.

A szigeten[szerkesztés]

Frank egy helikopterrel a szigetre szállította a hajó tudományos csapatát: Charlotte-ot, Milest és Danielt. Az elektronika meghibásodása miatt a gép irányíthatatlanná vált, így a csapatnak ki kellett ugrania. Frank a gépet még sikeresen le tudta tenni, közben viszont megsérült és elvesztette eszméletét. Mikor magához tért, egy tehenet látott a Láng állomásról. Mivel GPS-adója elromlott, jelzőpisztollyal adta tudtára a többieknek, hol van. Miután Jackék megtalálták, és Juliet ellátta, megkérdezte tőle a nevét. Annak elhangzása után Frank rájött, a nő nem ült a gépen, így egy közülük.

Sayid elment a Locke fogságába esett Charlotte-ért, de csak azzal a feltételle, hogy a pilóta utána elviszi a hajójukra. Frank ebbe beleegyezett, ezért az iraki elindult Locke táborába. Amíg visszatérését várták, Daniel kísérletezni kezdett; a pilóta elmondása szerint folyton ilyeneket csinál. Desmond összeütközésbe keveredett Frankkel, amikor a Naominál lévő, őt és Pennyt ábrázoló fényképről kérdezte; Lapidus azt állította, erről nem tud semmit. Sayid és Charlotte visszatérése után Frank elszállította Desmondot, Sayidot és Naomi testét a Kahanára, de Daniel megígértette vele, azon az irányon marad, amelyiken ők jöttek.

A hajóra való visszatérés közben viharba kerültek, mert követte a fizikus utasítását. Miután leszálltak, megjelent Martin Keamy és Omar, és megkérdezték, kik ezek. Mikor Frank elárulta, hogy a 815-ös túlélői, a zsoldosok ráripakodtak, hogy merte őket idehozni. Ezután Frank „elcserélte” a műholdas telefont Sayid fegyverére. Később bevitte a készüléket a gyengélkedőn tartózkodó Desmondnak, mert Daniel beszélni akart vele. A doktor riasztására megjelentek Keamyék, elvették a telefont, és közölték Frankkel, hogy a kapitány várja.

Következő éjszaka Keamy figyelmeztette, hogy ne késsen el, mire a pilóta biztosította, hogy ott lesz. Ezután bement Desmondékhoz, és vitt nekik babot. Utána Frank elszállította a zsoldosokat a szigetre.

A Barakkok ostroma és a füst támadása után a zsoldosok visszavonultak a helikopterhez. Frank előttük ment, így tudott szólni az útjába kerülő Sawyernek, Claire-nek, Aaronnak és Milesnak, hogy bújjanak el, mert ha Keamy meglátja őket, végez velük. Rejtekhelyükhöz érve Keamy megállt, és gyanakodva nézett körbe, a pilóta segítségével azonban mégsem fedezte fel őket. Másnap Frank visszaszállította a fegyvereseket a hajóra. Később segített Michaelnek kiszabadulni, és megkérdezte tőle, miért nem mondta, hogy az Oceanic Flight 815 túlélője, hiszen valószínűleg ő az egyetlen, aki hitt volna neki. A férfi válaszára, miszerint Charles Widmore rakatta az álroncsot az óceán mélyére, csak annyit mondott, hogy most már nem ő a fő-összeesküvésgyártó. Michael figyelmeztette, hogy ha visszaviszi Keamyékaet a szigetre, azok mindenkit megölnek. Miután elhagyta a helyiséget, meglátta, amint Omar és Keamy valamit utóbbi karjára erősítettek.

Éjszaka a zsoldosok megkezdték a szigetre való visszatérés előkészületeit. Frank szembeszegült Keamyvel, és azt mondta, őt tudósok szállítására bérelték fel. A pilóta némileg biztonságban érezte magát, hiszen ő volt az egyetlen helikoptervezető a hajón. Keamy válaszul elvágta az egyetlen orvos nyakát, és holttestét a vízbe dobta. Ekkor megjelent a kapitány, Keamy fegyverével a kezében, melyet ő adott oda neki megjavítani. Mikor Gault meglátta a zsoldosvezér karján levő eszközt, figyelme alábbhagyott, ezt kihasználva a zsoldos lelőtte. Frank enyhén sokkos állapotban visszavitte a fegyvereseket. A túlélők parti tábora fölött elhaladva kidobta az egyik műholdas telefont, így azok tudták, hol tartózkodnak a hajósok.

Frank öt kilométerre szállt le az Orchidea állomástól. Keamy odabilincselte a helikopterhez. Valamivel később Jack és Sawyer rátaláltak és kiszabadították. Kate-tel, Hurleyvel, Jackkel, Sawyerrel és Sayiddal a fedélzetén Frank felszállt a géppel. Csakhogy a zsoldosok és a Többiek közti összecsapásban a tank megsérült, és hogy eljussanak a hajóig, Sawyer kiugrott. A Kahanán újratankolt, felvette Sunt, Desmondot és Aaront, és még a hajó felrobbanása előtt elhagyta azt.

Mivel Ben és Locke elmozgatták a szigetet, Frank nem tudott hova leszállni az üzemanyag elfogyta után, így az óceánba csapódtak. A mentőcsónakban hánykolódtak, amíg Penny hajója, a Searcher fel nem vette őket.

A szigetről való kijutás után[szerkesztés]

Egy héttel ezek után Jackék beszálltak a mentőcsónakba, és elhajóztak Sumba szigetére. Búcsúzásukkor az orvos viccesen azt mondta, reméli, sohase látja többé a pilótát. Frank a hajón maradt Pennyvel és Desmonddal.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!