Martin Keamy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Martin Keamy
Lost – Eltűntek-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenéseAz állandó
Utolsó megjelenéseMindenütt jó, de legjobb otthon
MegszemélyesítőjeKevin Durand
Martin Keamy adatai
Születési neveMartin Christopher Keamy
Nemeférfi
ÁllapotaHalott
Életkoraismeretlen
FoglalkozásaTengerészgyalogos, zsoldos
SzármazásLas Vegas, Nevada

Martin Christopher Keamy egy fiktív szereplő a Lost c. amerikai televíziós sorozatban. Szerepét Kevin Durand alakítja.

Alább a cselekmény részletei következnek!

Életrajz[szerkesztés]

A szigetre kerülés előtt[szerkesztés]

Keamy Las Vegasból, Nevada államból származik. 1996 és 2001 között kitüntetést érdemlő szolgálatot teljesített a tengerészgyalogságnál. Utána zsoldos akciókban vett részt, főleg Ugandában.

A férfit Charles Widmore bérelte fel Benjamin Linus felkutatására és Angliába hozatalára.

A szigeten és a Kahanán[szerkesztés]

A férfi a Kahana fedélzetén jutott el a sziget közelébe. Útközben társaival agyaggalambokra kezdett el lövöldözni. Mikor a Kevin Johnson álnéven utazó Michael megkérdezte tőle, mit csinálnak, Keamy csak annyit válaszolt: „Nincs valami felmosnivalód?” Ez késztette Michaelt a „bomba” felrobbantásának megkísérlésére. Miután Desmond és Sayid a Frank Lapidus által vezetett helikopteren eljutott a Kahanára, Keamy felelősségre vonta a pilótát, hogy miért hozta őket ide. A skót férfi „rosszullétének” kezdetekor Keamy és társa, Omar a hajó gyengélkedőjére vitte őt, és otthagyta Minkowskival. A doktor riasztására visszasiettek a terembe, elvették az irakitól a műholdas telefont, és bezárták őket.

Két nappal később hajnalban Keamy figyelmeztette Franket, hogy ne késsen el. Mint később kiderült, ezután szállította a szigetre a zsoldosokat. Ott megölték Karlt és Rousseau-t, és túszul ejtették Alexet, akit Ben házához vittek. Mivel Ben nem adta meg magát, a férfi lelőtte Alexet. Ben erre a Barakkokhoz hívta a füstöt, amely rátámadt a zsoldosokra. Vezetőjük visszavonulásra szólította fel őket. Egy személy kivételével Keamyék sértetlenül túlélték a füsttel való találkozást. Miközben a helikopterhez tartottak, Frank észrevette Milest, Sawyert, Claire-t és Aaront, és szólt nekik, hogy bújjanak el, mert ha nem teszik, Keamy mindenkit megöl. Ezután a pilóta hathatós közreműködése miatt a zsoldos valóban nem fedezte fel rejtekhelyüket és továbbhaladt.

Frank visszaszállította a csapatot a Kahanára. Keamy megfenyegette egy fegyverrel a kapitányt, Gaultot, mert azt hitte, Ben tőle tud róla mindent. Válaszul Gault elárulta, hogy Ben kéma a hajón Michael. Keamy le akarta lőni Michaelt, fegyvere azonban csütörtököt mondott. A kapitány tanácsára felhagyott a további kísérletezéssel, mert Michael volt az egyetlen, aki megjavíthatta a hajót, hiszen ő rontotta el. Valamivel később Keamy erőszakkal elvette a Gault nyakában lógó kulcsot, és a sajátja segítségével kinyitott egy széfet, melyben a „másodlagos protokoll” volt leírva; ugyanis Charles Widmore tudta, hogy Ben az Orchidea állomásra fog menni. A zsoldos ezután megkérte a kapitányt, hogy javítsa meg a fegyverét.

Keamy megkezdte az előkészületeket a szigetre való visszatérésre, és Omarral közösen ráerősítettek valamit a karjára. Frank meg akarta tagadni a szállítást, mert úgy gondolta, a zsoldosok mindenkit megölnek a szigeten. Keamy, hogy meggyőzze, a hajóorvost megölte, és testét a vízbe dobta. Gault ekkor megjelent és kétszer a levegőbe lőtt, ezzel kényszeríteni akarta Keamyt, hogy maradjon a hajón. Mikor észrevette Keamy karján az eszközt, és megkérdezte, mi az, a zsoldos elterelve a figyelmét lelőtte. Frank ezután visszaszállította őket a szigetre. A szigeten Keamy odabilincselte Franket a helikopterhez, és elindult az Orchideához. Mikor Ben megjelent, Keamy fegyverével leütötte. Ezután Bennel együtt visszatértek a géphez. Ekkor Kate rohant ki a dzsungelből, és azt állította, a Többiek üldözik.

A kialakuló tűzharcban a zsoldosok meghaltak, kivéve Keamyt, aki Kate-ék nyomába eredt. Sayid összeverekedett vele, ám mikor már úgy tűnt, Keamy megöli Sayidot, Richard Alpert a hátába lőtt. Később Keamy megjelent az Orchideán, és elárulta, hogy golyóálló mellényt viselt. Ugyanakkor közölte, hogy a rajta lévő pulzusmérő egyfajta „halott ember ravasza”, és összeköttetésben áll a hajón lévő C-4-essel. Tehát ha meghal, a hajó is felrobban. Locke elterelte a zsoldos figyelmét, amíg Ben meg nem támadta és halálosan megsebesítette. Keamy utolsó szavai szerint Charles Widmore sosem adja fel Ben keresését. Keamy halála miatt a C-4-es felrobbant, ezzel a Kahana is megsemmisült.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!