Desmond David Hume

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Desmond David Hume
Lost – Eltűntek-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése Tudomány embere, Hit embere
Megszemélyesítője Henry Ian Cusick
Központi epizódjai Élj másokkal, halj meg egyedül
Csak egy villanás
A 22-es csapdája
Az állandó
Desmond David Hume adatai
Neme férfi
Állapota él
Foglalkozása volt skót katona
Származás Halstead, Essex, Skócia
Desmond David Hume az IMDb-n

Desmond David Hume egy fiktív szereplő a Lost c. sorozatból.

2.évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Desmond a bunkerben élő ember akinek dolga , hogy 108 percenként üsse be a bunker számítógépébe a 4 8 15 16 23 42 kódot.Amikor a túlélők lemennek a bunkerbe(Kate ésLocke) azt hiszi , hogy John az új utód akinek be kell nyomnia a kódot.Locke elmondja , hogy Kate egy bűnöző.Desmond bezárja Katet .Közben Jack is lemegy .Amikor meghallja Jacket fegyvert fog Lockera Jack felismeri , hogy vele futott a stadionba.Des megmutatja a bunker tájékoztatóját De előtte véletlenül bele lőttek a számítógépbe , így nem tudják beírni a kódot.Desmond azt mondja itt a világ vége , és elmenekül(Sayid később megjavította).

A Három perc című epizódban Sun meglát egy vitorlást.A következő epizódból kiderül , hogy Desmond az.Amior találkozik Lockeval eldöntik , hogy másnap kiderítik mi van , ha nem nyomják meg a gombot.Mr.Eko-t kizárják a vasfalak segítségével (azokat melyek közül egy Locke lábára zuhant).Amikor a gép már vissza számol Des rájön , hogy miatta zuhantak le.Nem akarja , hogy hagyják lenullázodni a gépet.De Locke összetöri a gépet.Végül beismeri , tévedett.Des odamegy a kulcslyukhoz és elfordítja a zárat .A detonáció következtében a föld beremeg , az ég ellilul.

3. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Desmond mezítelenül találja magát. A dzsungelben találkozikHurley-vel és kér tőle ruhát.Hurley hoz neki. A férfi aggódik Jackékért, de Desmond megnyugtatja, hogy Locke kifejtette beszéjében, hogy megkeresi őket. Hurley csodálkozik, hisz a kopasz nem mondott semmilyen beszédet. Viszont később tényleg mondott egy beszédet, és azt is kifejtette, hogy megmenti őket. Hurley csak annyit mond: „Tiszta deja vu”. Később kiderül, hogy Desmond látja a jövőt. Így többször megmenti Charlie-t.

  • Desmond épített Claire háza mellé egy villámhárítót.Így nem csapott bele a villám Charlie-ba.
  • Desmond megakadályozta, hogy Charlie madárfogás közben leessen egy szikláról és kitörje a nyakát.
  • Desmond félrelökte Charlie-t, mielőtt Rousseau egyik csapdájának nyílvesszője átlőtte volna a torkát.

Amikor Juliet elmondja, hogy a Tükör állomás-on van egy gomb, amit ha elfordítanak akkor fel tudják venni a hajóval a kapcsolatot, Charlie vállalkozik, hogy elmegy a víz alatt lévő állomásba. Amikor fölémennek egy csónakkal, Charlie arra kéri Desmondot, hogy maradjon a csónakban, de a skót vele szeretne tartani. Ekkor Charlie leüti, és a zsebébe teszi az általa írt levelet élete legjobb 5 élményéről. Mire Desmond magához tér, a fiú már nincs ott, így hát leúszik a víz alá. Látja Charlie-t megkötözve, ekkor megérkezik Mikhail. Káosz lesz úrrá a helyiségben. Végül Charlie bemegy a terembe, ahol a gomb van, és bezárja az ajtót. Bent beszél Penny-vel, akitől megtudja, hogy nincs semmilyen mentőosztag. Ekkor Mikhail berobbantja a termet, és a víz beömlik. Élete utolsó pillanataiban Charlie ráírja a kezére:„EZ NEM PENNY HAJÓJA”, majd az ajtó üvegablakán keresztül megmutatja Desmondnak.