Richard Alpert (Lost)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Richard Alpert
Lost – Eltűntek-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése Nem konkrétan Portlandben
Utolsó megjelenése The End
Megszemélyesítője Nestor Carbonell
Központi epizódjai Ab Aeterno (6x09)
Richard Alpert adatai
Születési neve Richard Alpert
Neme férfi
Életkora 170
Foglalkozása Embereket hoz a szigetre

Richard Alpert egy fiktív szereplő a Lost c. televíziósorozatban.

A zuhanás előtt[szerkesztés]

1977 körül Richard találkozott az akkor megközelítőleg 10 éves Bennel. A fiatal Ben csatlakozni szeretett volna Richardhoz és az Ellenségekhez, mire Richard azt mondta, hogy ez nem elképzelhetetlen, ám Bennek nagyon türelmesnek kell lennie. Ezután Ben visszament a Barakkokhoz. Évek múlva, 1987 körül, Richard részt vett a Tisztogatásban, kiírtva a DHARMA Kezdeményezés összes tudósát.

Richard Alpert a Mittelos Bioscience-nek dolgozott, mint egy toborozó. Ethannel együtt elhozták Julietet a Szigetre. Hogy mit tett az ez utáni 3 évben, azt nem tudni. Amit tudni, az az, hogy a zuhanás napján Miamiban volt, és Juliet testvéréről, Rachelről, és kisfiáról készített felvételeket.

A zuhanás után[szerkesztés]

Alpertet a Szigeten először a 'The Man from Tallahassee'-ben láthattuk, amikor Ben megkéri, hogy készítse elő a tallahassee-i embert. Ugyanazon a napon Alpert elvezeti Locke-ot és Bent Anthony Cooperhez, Locke apjához.

Pár nap múlva, miután Locke nem képes megölni az apját, Richard elmondja Johnnak, hogy Ben azért tette azt, amit tett, hogy megalázza Locke-ot a Többiek előtt. Továbbá Alpert elmagyarázza, hogy amikor a Többiek megtudták, hogy egy ember meggyógyult a mozgássérüléséből ahogy megérkezett a Szigetre, izgatottak lettek, és meg voltak győződve, hogy Locke különleges. Alpert beszédéből kiderül, hogy néha megkérdőjelezi Ben vezetési módszereit, hisz Ben annyira el van foglalva a terhes nőkkel, hogy már nem is tudja, miért is vannak a Szigeten. Richard biztatja Locke-ot, hogy gyilkolja meg, vagy pedig gyilkoltassa meg az apját, majd odaadja neki Sawyer aktáját.

Pár nap múlva Richard végignézi, amint Locke elveri Mikhailt, majd ott van, amikor Ben visszajön – Locke nélkül – Jacobnál tett látogatásáról. Zaklatott lesz, amikor megtudja, hogy Locke-nak volt egy kis "balesete", valamint ott van, amikor Ben kiadja a parancsot, hogy Pryce a csapatával menjen azonnali határral a túlélők táborába.

Ben Alpertre bízta, hogy vigye el a Többieket a Templomhoz.

Források[szerkesztés]