Elizabeth Gutierrez

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Elizabeth Gutierrez
Született1979. április 1. (45 éves)[1][2]
Los Angeles
Állampolgárságaamerikai
ÉlettársaWilliam Levy (2003–2022)[3]
Gyermekeikét gyermek
Foglalkozása
Színészi pályafutása
Aktív évek2003–
Híres szerepeiAna Lucía Moncada
(A bosszú álarca)

A Wikimédia Commons tartalmaz Elizabeth Gutierrez témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Elizabeth Gutiérrez (Los Angeles, Kalifornia, 1979. április 1., –) mexikói származású amerikai színész, modell.

Élete[szerkesztés]

Kezdetben Los Angelesben titkárnőként dolgozott, majd 2003-ban jelentkezett a Protagonistas de novela nevű valóságshow második szériájába, melyet nálunk Tévésztár kerestetik címen vetített a Zone Romantica. A műsorban sokan megkedvelték az eltökélt és mindig vidám lányt, így a legjobb ötben foglalt helyet. Elizabeth itt ismerkedett meg, William Levyvel, aki Erick Elíasszal harcolt a nő szerelméért, s végül ő szerezte meg szívét. A párnak két gyermeke született, 2006 márciusában született Christopher Alexander és 2010-ben Kailey Alexandra.

William Levyvel való kapcsolata igencsak viharosnak mondható, a színész állítólag többször is megcsalta őt és a mexikói pletykalapok szerint több kolléganőjével is hevesen flörtölt. 2009-ben már a szakítást is hivatalossá tették, mikor kiderült, hogy Ely újból gyermeket vár, s emiatt úgy döntöttek, megpróbálják felmelegíteni kapcsolatukat. A színészt legutóbb azzal vádolták, hogy egy rajongóját hotelszobájába csábította és megerőszakolta, amiért pert is indítottak ellene. A vádakat tagadta és visszaperelte a lányt és édesanyját, de Elizabeth mindezek ellenére kitartott mellette. Ám boldogságuk nem tartott sokáig, Elizabeth 2011. május 9-én hivatalos közleményében tudatta a világgal, hogy nyolc év után elhagyta Williamet. Az okok tisztázatlanok, a színésznő csak annyit mondott, gyermekei lelki egészségének védelmében tett pontot a kapcsolat végére.

Munkássága[szerkesztés]

A 2003-as Protagonistas de novela után Elizabeth 2006-ban megkapta a Venevision Olvidarte jamás című telenovellájának egyik kisebb negatív szerepét. Ezt még ugyanebben az évben az Acorralada követte, melyben már egy fontosabb karaktert kelthetett életre, Paola személyében. A tehetséges színésznő 2007-ben a Venevision internetre szánt mininovellájának, az Isla paraísónak főszerepét alakította, Julián Gil mellett. A történet néhány hajótörött fiatalról szólt.

2007-ben hatalmas lehetőséget kapott a venezuelai telenovella-társaságtól. Élete első főszerepét játszhatta el az Amor Compradóban, José Ángel Llamas partnereként. Ezt egy film követte, mely csak DVD-n jelent meg, ez pedig a Fotonovela volt, mely középpontjában egy fiatal művész (Rafael Amaya) áll, aki munkahelyén nehezen tud beilleszkedni és a szerelemért is küzdenie kell.

2008-ban második főszerepét játszhatta el, ezúttal az amerikai székhelyű Telemundónál. Az El rostro de Analía nemzetközi hírnevet hozott neki, világszerte sikeres novella volt. Elizabeth két különböző személyiséget keltett életre. 2009-ben a Televisához szegődött, Salvador Mejía Corazón salvaje remake-jében. Ekkor váratlanul teherbe esett, ám a gyermekáldást beleszőtték a történetbe. Kislánya születése után nem sokkal újra munkába állt, hogy eljátszhassa az El fantasma de Elena főszerepét. 2012-ben szerepet kapott az El rostro de la venganza című sorozatban, de két héttel a premier után otthagyta a sorozat forgatásait.

Filmográfia[szerkesztés]

Elizabeth 2003 óta, vagyis a Protagonista de novelában való szereplése óta aktívan dolgozik. Legutóbb[mikor?] az amerikai székhelyű Telemundónál forgatta harmadik főszerepét.

Év Cím Szerepnév Magyar hang TV stúdió
2003 Tévésztár kerestetik
Protagonistas de novela
Önmaga Telemundo
2004 Legends Cup (LFL)
Legends Cup (LFL)
Önmaga
2005 The Price Is Right
The Price Is Right
Önmaga
2006 Sosem feledlek
Olvidarte jamás
Isabella Neira Solecki Janka Venevision
2007 Sarokba szorítva
Acorralada
Paola Irazábal Németh Borbála Venevision
2008 Amor Comprado
Amor Comprado
Mariana Gómez Venevision
2008 Fotonovela
Fotonovela
Melanie Maya Entertainment
20082009 A bosszú álarca
El rostro de Analía
Ana Lucía "Analía" Moncada
Mariana Andrade de Montiel
Solecki Janka Telemundo
20092010 Vad szív
Corazón salvaje
Rosenda Frutos de Fonteak Bánfalvi Eszter Televisa
20102011 El fantasma de Elena
El fantasma de Elena
Elena Lafé Telemundo
2011 Mira quién baila
Mira quién baila
Önmaga
2012 Utolsó vérig
El Rostro de la venganza
Mariana San Lucas Solecki Janka Telemundo
2017 Milagros de Navidad
Milagros de Navidad
Lolita Martínez
2018 El fantasma de mi novia
El fantasma de mi novia
Elena

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]