William Levy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
William Levy
William levy 2009.jpg
Életrajzi adatok
Születési név William Levy Gutiérrez
Született 1980. augusztus 29. (35 éves)
Kuba Kuba, Havanna
Házastárs Elizabeth Gutierrez (2003-tól 2011-ig)
Élettárs Elizabeth Gutierrez
Pályafutása
Aktív évek 2002-től

William Levy weboldala
William Levy az IMDb-n
PORT.hu-adatlap
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz William Levy témájú médiaállományokat.

William Levy, (1980. augusztus 29., Kuba, Havanna), kubai származású színész és egykori modell. Gyakran nevezik latin-Brad Pittnek.[forrás?]

Élete[szerkesztés]

William a legidősebb gyermek volt a családban, négy testvére van. 15 évesen – mostohaapja engedélyével – elhagyta Kubát. Floridába utazott, hogy részt vegyen a Barbara Goleman Senior High-on, és folytassa gyerekkori szenvedélyét, a baseballt. William a Business Administration-ön tanult egy sport-ösztöndíj segítségével. Két év múlva abbahagyta az iskolát, és beiratkozott egy Los Angeles-i színiiskolába, amit később Mexikóvárosban folytatott, majd szerződött a CEA-hoz és a Televisia-hoz. Részt vett két valóságshow-ban is. Az egyikben ismerkedett meg korábbi élettársával, Elizabeth Gutierrezzel. 2011 májusában Elizabeth elhatározására véget ért kapcsolatuk, a nőtől egy fia (Christopher Alexander) és egy lánya (Kailey Alexandra) is született, azonban 2011. november 4-én újra összejöttek, és boldog párkapcsolatban élnek. Elizabeth támogatja Williamet az új műsorban(Dancing with the stars) is.

2010. augusztus 17-én vádat emeltek ellene, mert egy 17 éves lány feljelentette erőszakos közösülés és erőszakoskodás vádjával. A lány azt állította, hogy a színész többször orális szexre kényszerítette a Los Angeles-i Hilton Hotelben és meg is gyalázta. A lány és édesanyja 2.5 millió dollárra perelte be, de vádalkut ajánlottak neki, hogy 500 000 dollár ellenében elállnak a feljelentéstől. Ebbe nem ment bele, és William visszaperelte őket. Williamnek nem ez az első ilyen pere, korábban egy prostituált rágalmazta azzal, hogy orális kielégítést kért tőle egy Miami-i szállodában. Erről képek is készültek, de William fizetett a hallgatásért.

Érdekesség, hogy egy főszerepért közel 2 millió dollárt kap.

Telenovellák, vendégszerepek[szerkesztés]

 • A vihar - főszereplő, 2013
 • Single Ladies - 2012-es vendégszerep
 • Dancing with the Stars - versenyző, 2012-es vendégszerep
 • A szerelem diadala (Triunfo del Amor) – főszereplő, 2010/2011
 • Gyilkos asszonyok 3 (Mujeres Asesinas 3) – áldozat, 2010-es vendégszerep
 • Kettős játszma (Sortilegio) – főszereplő, 2009
 • Árva angyal (Cuidado con el ángel) – főszereplő, 2008/2009
 • Pasión – vendégszerep 2007/2008
 • Sarokba szorítva – vendégszerep 2006/2007
 • Mi vida eres tú - vendégszerep 2006
 • Sosem feledlek – vendégszerep 2006

Mozi, színház, zene[szerkesztés]

2009-ben őt kérték meg, hogy szinkronizálja az 51-es bolygó (Planet 51) főhősének (Chuck) latin-spanyol hangját. 2005 óta színházi szerepei is vannak a telenovellák mellett. Több amerikai nagyvárosban és Közép-Amerika nagyvárosaiban is fellép társulatával. 2010-ben megkapta a Bravo-díjat Mexikóban a „Legjobb férfi főszereplő” kategóriában. 2011-ben Jennifer Lopez és menedzsmentje felkérte, hogy Jennifer I'm into you dalának klipjében játssza el az énekesnő szerelmét.

Egyéb[szerkesztés]

William tagja több jótékonysági szervezetnek is Mexikóban. Küzd a gyerekek alultápláltsága ellen. Kedvenc hobbija a baseball, a kosárlabda és a horgászat.

Forrás[szerkesztés]