Egynyári kaland

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Egynyári kaland
Műfaj ifjúsági vígjáték

Író Kovács M. András
Zomborácz Virág
Rendező Dyga Zsombor
Zomborácz Virág
Akar Péter
Főszereplő Vecsei H. Miklós
Rubóczki Márkó
Héricz Patrik
Schmidt Sára
Dobos Evelin
Döbrösi Laura
Mucsi Zoltán
Fullajtár Andrea
Hirtling István
Téby Zita
Mátyássy Bence
Pribelszki Norbert
Szerednyey Béla
Söptei Andrea
Király Dániel
Walters Lili
Gyabronka József
Dobó Kata
Tóth Eszter
Piti Emőke
Fehér Balázs Benő
Szalay Bence
Főcím Intim Torna Illegál: Örökké
Végefőcím Intim Torna Illegál: Örökké
Intim Torna Illegál: Köszönöm szépen jól vagyunk!
Halott Pénz: Valami van a levegőben
Zeneszerző Balázs Ádám
Dorogi Péter

Formátum 16:9 (HD)
Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 4
Epizódok26
Gyártás
Producer Kálomista Gábor
Forgatási helyszín Balatonfüred
Csopak
Balatonalmádi
Balatonkenese
Balatonszepezd
Monoszló
Budapest
Hévíz
Keszthely
Operatőr Marosi Gábor
Somogyvári Gergő
Részenkénti játékidő 52 perc
Gyártó Megafilm
Forgalmazó MTVA
Sugárzás
Eredeti adó Duna
Eredeti sugárzás2015. április 26.2019. június 15.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
További információk

Az Egynyári kaland magyar, ifjúsági témájú televíziós vígjáték-minisorozat, amelyből eddig három évadot forgattak le, 2014-től napjainkig. A zömmel tizen-huszonéves fiatalokról szóló sorozat első két évada, a címnek megfelelően nyári vakációs időszakokban játszódott, leginkább a Balaton környékén, a harmadik évad már nagyrészt a fővárosban játszódik. Az első évad hat frissen érettségizett fiatal – három fiú és három lány – kalandjait kíséri nyomon, a második évadra a korábbi állandó szereplők egy részét újabbak váltották fel, a harmadik évadban pedig már csak ketten maradtak meg az első évad állandó szereplői közül, és még több lett az újonnan felbukkanó szereplő.

A 2014-ben készült, hat, egyenként 52 perces epizódból álló első évad rendezője Dyga Zsombor, forgatókönyvírója Kovács M. András, a hat fiatal főszereplő pedig Vecsei H. Miklós, Rubóczki Márkó, Héricz Patrik, Schmidt Sára, Dobos Evelin és Döbrösi Laura volt, míg a fontosabb felnőtt szerepekben olyan színészek bukkantak fel, mint Mucsi Zoltán, Fullajtár Andrea, Hirtling István vagy Téby Zita. A minisorozatot az MTVA Duna csatornája mutatta be, az első epizód premierje 2015. április 26-án volt. A forgatásról 26 perces werkfilm is készült.[1]

A második évadról az első hivatalos bejelentés 2015. június 16-án született, amikor is az Origo írta meg, hogy az újabb hat rész forgatása 2016-ban kezdődik el.[2] Az újabb évad tényleges felvétele 2016. májusában kezdődött meg, premierje 2017. május 13-án volt.

A harmadik évad forgatása 2017. június 15-én kezdődött meg,[3] ennek részeit 2018 nyarán kezdték bemutatni, 2018. május 26-i premierrel. Ebben az alapvetően Budapesten játszódó évadban jó néhány új karakter bevonásával alakulnak újabb párkapcsolatok, esetenként szerelmi három- és többszögek.

Az MTVA és a Megafilm Service közös produkciója az Egynyári kaland című nyolc epizódból álló sorozat negyedik, záró szériája 2019. április 27-től szombat esténként 19:30-tól lesz látható a Dunán.

Történet[szerkesztés]

1. évad[szerkesztés]

Két pesti fiú és három ugyancsak fővárosi lány érkezik – egymástól részben függetlenül – Balatonfüredre, hogy az érettségi utáni nyarat ott töltsék, részben nyári munkával, részben pihenéssel. Mind az öten egy helyi panzióban kapnak szállást, amit a tulajdonos házaspár távollétében az ugyancsak érettségi után álló fiuk vezet. A következő hetekben a fiatalok különféle érdekes és izgalmas bonyodalmakba keverednek, illetve szerelmi szálak szövődnek közöttük.

2. évad[szerkesztés]

3. évad[szerkesztés]

Újabb nyár veszi kezdetét, amikor azonban a korábban megismert hőseinknek már nem igazán jut idejük a nyaralásra, mivel munkába álltak, vagy legalábbis olyasmivel próbálkoznak, változó sikerrel. A balatoni közegben játszódó előbbi epizódok főbb szereplői közül már csak néhánynak követhetjük a további sorsát ebben az évadban, ellenben jó pár újabb főszereplővel és karakteres mellékszereplővel gazdagszik a sorozat. Zsófi egy jól menő építészirodában kap gyakornoki munkát, rajta keresztül betekintést kapunk az irodában dolgozók – bizarr részleteket sem nélkülöző – életébe is, Bence pedig egyre előrébb jut a vendéglátóipar „szamárlétráján”, bár mindkettejük élete kisebb-nagyobb csalódásokkal és próbatételekkel van kikövezve. A bonyodalmakat ebben az évadban – az építésziroda környékén felbukkanó sajátságos figurák mellett – főleg az előző sorozatban megismert Levente és Luca, illetve a rajtuk keresztül képbe kerülő fura alakok komplikálják.

Szereplők[szerkesztés]

Állandó szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Évad
1. 2. 3. 4.
Vecsei H. Miklós Péter Állandó Vendég n. a.
Rubóczki Márkó Szabó Bence Állandó
Héricz Patrik Gábor Állandó Vendég n. a.
Schmidt Sára Váradi Zsófi Állandó
Dobos Evelin Dóra Állandó n. a.
Döbrösi Laura Fanni Állandó n. a.
Király Dániel Horváth Levente Állandó
Walters Lili Horváth Luca Állandó
Piti Emőke Enikő Állandó
Fehér Balázs Benő Ákos Állandó
Szalay Bence Harmat Dávid Állandó n. a.

Visszatérő és vendégszereplők[szerkesztés]

Évadok[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adó
ÉvadbemutatóÉvadzáró
1.62015. április 26.2015. május 31.Duna
2.62017. május 13.2017. június 17.
3.62018. május 26.2018. június 30.
4.82019. április 27.n. a.

Epizódok[szerkesztés]

Első évad (2015)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
1. 1. Beköltözés Dyga Zsombor Kovács M. András 2015. április 26. 369 ezer[4]
Alig érkeznek meg a ház lakói, Zsófi és Bence közt azonnal konfliktus támad: kiderül, hogy mindketten ugyanarra az állásra jelentkeztek. Fanni felveszi munkáját a hotelben, de meggyűlik a baja egyik kollégájával. Gábor eközben igyekszik eltitkolni, hogy ő a főbérlő, így egyre kínosabb helyzetekbe keveredik a többiek előtt.
2. 2. Klementina Dyga Zsombor Kovács M. András 2015. május 3. 241 ezer[5]
Péteren egy kellemetlen nemi betegség tünetei kezdenek megjelenni, amivel azonban nem akar elmenni orvoshoz. Bence és Zsófi képtelenek beismerni, hogy tetszenek egymásnak, ezért bosszúból mindketten mással randiznak. Dóra életét eközben a váratlanul betoppanó ex-barátja keseríti meg, akinek a lány bosszúból megalázó feladatokat ad, de az ex mégsem tágít...
3. 3. Generációk Dyga Zsombor Kovács M. András 2015. május 10. 312 ezer[6]
Péter egészen közel kerül Ausztráliából hazaköltözött nagybátyjához, akit a helyi szívkórházban ápolnak. Miután kiderül, hogy Bence nem tud úszni, Péter baráti kötelességének érzi, hogy megtanítsa őt. Fanni egyre közelebbi viszonyba kerül a hoteligazgató fiával.
4. 4. Kincskeresők Dyga Zsombor Kovács M. András 2015. május 17. 159 ezer[7]
Miután Gábor furcsa jegyzetet talál a lángosos bódéja pultján, amely az írás szerint egy eltűnt Jókai-kézirathoz vezet, a fiúk nyomozásba kezdenek. Fanni és Máté kapcsolata újabb fordulópontjához érkezik. Péter mindent megtesz, hogy összehozza végre Zsófit és Bencét, akik továbbra sem hajlandók beismerni, hogy tetszenek egymásnak.
5. 5. Összezárva Dyga Zsombor Kovács M. András 2015. május 24. 237 ezer[8]
A csapat egyik fele egy vitorláson tervezi kivárni a felvételi eredményeket, ám nem minden alakul úgy, ahogy elképzelték. Fanni kétségbeejtő helyzetbe kerül, amikor Mátéról kiderül, hogy menyasszonya van. Gábort eközben Ödön, a strandfelügyelő vegzálja, aki bármit megtenne azért, hogy megszerezze a fiú családjának lángosos bódéját...
6. 6. A nagy meccs Dyga Zsombor Kovács M. András 2015. május 31. 222 ezer[9]
A fiúk és a lányok egy elszabadult vita kapcsán fogadást kötnek: strandröplabda-meccset játszanak, a vesztesek pedig a maradék időben a győztesek minden kívánságát teljesítik. Zsófi és Bence életét az étteremtulajdonosok pár napra hazatért fia nehezíti meg. Amikor Dóra megtudja, mit tett Fannival Máté, bosszút esküszik...

Második évad (2017)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
7. 1. Nem ez volt megbeszélve Zomborácz Virág, Akar Péter Zomborácz Virág 2017. május 13. 241 ezer[10]
Dóra számára csalódások sorozatával indul a nyári szünet, ráadásul folyamatosan háttérbe szorul a turbékoló Zsófi és Bence mögött. Gábor a barátait idén egy ismerőse házában szállásolja el, de Luca a világ legrosszabb vendéglátósa: eredetileg táncosnak készült, csak hirtelen ötletből nyitott panziót. A békés együttélést Levi, Luca hazaérkező bátyja zavarja meg...
8. 2. A világ legrövidebb kapcsolata Zomborácz Virág, Akar Péter Zomborácz Virág 2017. május 20. 195 ezer[11]
Lucát maga alá gyűri a panzió körüli sok tennivaló. Megpróbálja rávenni Gábort, hogy segítsen neki, a fiú azonban fellázad ellene. Zsófi és Bence úgy érzik, kezdenek eltávolodni egymástól, ezért romantikus biciklitúrára indulnak, de semmi sem úgy alakul, ahogy eltervezték. Váratlanul felbukkan valaki Dóra múltjából, és, hogy kezelni tudja a helyzetet, kénytelen Levire támaszkodni.
9. 3. Nem is tudod, hogyan fáj Zomborácz Virág, Akar Péter Zomborácz Virág 2017. május 27. 231 ezer[12]
Zsófi nehezményezi, hogy háttérbe szorult Bence életében, és kétségbeesett lépésekkel próbálja felhívni magára a figyelmet. Dóra és Levi egyre több időt töltenek együtt, de úgy tűnik, Levit valami visszatartja a közeledéstől. Luca felajánlja Gábornak, hogy amíg Levi vissza nem megy Pestre, a srác beköltözhet hozzá, a szobájába. Cserébe csak egy utolsó szívességet kér…
10. 4. Bálkirálynők Zomborácz Virág, Akar Péter Zomborácz Virág 2017. június 3. 130 ezer
Gábort a szülei megpróbálják összehozni a náluk vendégeskedő német család lányával. Zsófi kétségbeesetten próbálja helyrehozni a hibát, amit elkövetett. Bence nem tudja mire vélni a lány furcsa állapotát, és Zoénak önti ki a szívét. Adrienn addig piszkálja Lucát, amíg a lány úgy dönt, mégis elmegy az Anna-bálra, és ráveszi Gábort, hogy legyen a kísérője. Amíg Eszter és Levi együtt töltik az idejüket, Dóra Bálinttal vigasztalódik.
11. 5. Hőségriadó Zomborácz Virág, Akar Péter Zomborácz Virág 2017. június 10. 160 ezer
Bence hiába igyekszik, nem tudja elengedni magát Zoéval. Dóra megpróbálja kirángatni Zsófit szakítás utáni depressziójából, és ráveszi, hogy ismerkedjenek. Levi szeretné felvenni a kapcsolatot Dórával, de a lány nem hajlandó neki megbocsátani. Gábor megkéri a féltékeny Lucát, hogy tolmácsoljon közte és német barátnője között.
12. 6. A lehetőségek földje Zomborácz Virág, Akar Péter Zomborácz Virág 2017. június 17. 157 ezer
Levi és Dóra rendbe hozták a barátságukat. Úgy tűnik, több is kialakulhat köztük, de a felbukkanó Péter elbizonytalanítja Dórát. Bence felismeri, hogy nem tudja Zoéval elképzelni a jövőjét, ezért úgy dönt, őszinte lesz a lánnyal. Zsófi készen áll, hogy továbblépjen a szakításon, de randi meghívását váratlan esemény akasztja meg. Lucát kikészíti Veronika állandó jelenléte. Gábor békülő horgászatra indul az apjával…

Harmadik évad (2018)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
13. 1. Nyúlszezon Zomborácz Virág, Akar Péter Zomborácz Virág 2018. május 26. 136 ezer[13]
Zsófi gyakornokként kezd dolgozni egy építészeti stúdióban, ahol minden figyelmeztetés ellenére azonnal megtetszik neki az egyik kollégája. Levi próbálja kiheverni a szakítást Dórával, és ebben segítségére van nőcsábász lakótársa, Ákos. Luca megérkezik Budapestre, hogy szerencsét próbáljon, de a munkakeresése nem indul olyan fényesen, mint ahogy elképzelte.
14. 2. Ami tilos Zomborácz Virág, Akar Péter Zomborácz Virág 2018. június 2. 112 ezer[14]
Zsófi egy béna munkahelyi hazugság miatt kénytelen kettős kamurandit szervezni Ákossal és Lucával. Levi új életet kezd, hogy lenyűgözze a keményvonalas keresztényből buddhistává vált Esztert. Bence rágörcsöl Laura jövőképére, és a fiúk sugallatára meggondolatlan lépést tesz.
15. 3. Kis utazás Zomborácz Virág, Akar Péter Zomborácz Virág 2018. június 9. 108 ezer[15]
Tombol a hőség a városban. Levi a Titanicot nézi, állítása szerint csak a jég miatt. Bence menekül Karolin elől, aki meghívatja magát vacsorára Laurával. Ákos hazugsága lelepleződik Luca előtt. Zsófi és Dávid építészeti konferenciára utaznak vidékre, ahol nem várt ismerősbe botlanak…
16. 4. Oroszlánkölykök és cseresznyevirág Zomborácz Virág, Akar Péter Zomborácz Virág 2018. június 16. 85 ezer[16]
Zsófi dühös Enikőre, amiért hűtlen Dávidhoz, és csapdát állít neki. Luca benevezi Ákost A Duett nevű tévés tehetségkutatóra. Az induláshoz csak egy énekest kell mellé találniuk. Bence mindenki előtt titkolja, hogy beköltözött a Papucsba. Levit új ismeretség billenti ki a komfortzónájából.
17. 5. Apró kis hazugságok Zomborácz Virág, Akar Péter Zomborácz Virág 2018. június 23. 107 ezer[17]
Lucát frusztrálja, hogy Ákos Orsival cicázik, ahelyett, hogy a tehetségkutatóra készülnének. Zsófi felvág Bence előtt Dáviddal és az új munkájával, de Bence érzékeli, hogy nem minden úgy van, ahogy Zsófi gondolja. Levi és Enikő egyre több időt töltenek együtt.
18. 6. Én még soha Zomborácz Virág, Akar Péter Zomborácz Virág 2018. június 30. 118 ezer[18]
A fiatalok a Balatonhoz utaznak Gábor esküvőjére. Luca gyanakvással várja a találkozást a menyasszonnyal. Ákos meglepő módon próbál tekintettel lenni Luca érzéseire. Zsófi szembesül vele, hogy Laura és Bence egy pár, ezért kissé elragadtatja magát.

Negyedik évad (2019)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
19. 1. Szent Iván éjszakája Zomborácz Virág 2019. április 27.
A fiatalok együtt nyaralnak a Balatonnál. Bence féltékeny Zsófi új barátjára, de próbál tovább lépni. Levi nyitott kapcsolatban van Enikővel, de ráébred, valójában nem erre vágyik. Luca csalódik Ákosban, ezért szólókarrierbe kezd, és egy furcsa találkozástól újfajta önbizalomra tesz szert.
20. 2. Nehéz nap Zomborácz Virág 2019. május 4.
Levi Pestre utazik, hogy tisztázza a dolgokat Enikővel. Közben Enikő feje felett összecsapnak a hullámok: a galéria, ahol dolgozik, nagyszabású megnyitóra készül, de az egyik művéz eltűnik. Ákos egy rockbandával próbál, amikor megjelenik valaki a múltjából, aki alaposan felkavarja az életét.
21. 3. Légyszi Zomborácz Virág 2019. május 11.
A fiúk együtt utaznak vissza a Balatonra. Luca nem sejt semmit Ákos közelgő érkezéséről, próbálja élvezni a balatoni nyarat, nem sok sikerrel. Zsófi tovább őrlődik Misi miatt. Vall titkos vonzódásáról Bencének, aki teljesen félreérti.

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Archivált másolat. [2015. május 26-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. április 27.)
 2. Új részekkel folytatódik az Egynyári kaland
 3. Elkezdődött a harmadik évad forgatása.
 4. Desmond Wallace: Magyar nézettség: Egynyári kaland. Sorozatjunkie, 2015. április 27.
 5. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2015. április 27.-május 2.). Sorozatjunkie, 2015. május 7.
 6. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2015. május 4-10.). Sorozatjunkie, 2015. május 16.
 7. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2015. május 11-27.). Sorozatjunkie, 2015. május 24.
 8. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2015. május 18-24.). Sorozatjunkie, 2015. május 30.
 9. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2015. május 25-31.). Sorozatjunkie, 2015. június 7.
 10. [1]
 11. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2017. május 15-21.). Sorozatjunkie, 2017. május 28.
 12. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2017. május 22-28.). Sorozatjunkie, 2017. június 4.
 13. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2018. május 21-27.). Sorozatjunkie, 2018. június 3.
 14. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2018. május 28. – június 3.). Sorozatjunkie, 2018. június 10.
 15. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2018. június 4-10.). Sorozatjunkie, 2018. június 17.
 16. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2018. június 11-17.). Sorozatjunkie, 2018. június 24.
 17. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2018. június 18-24.) – Tóth János nullázott. Sorozatjunkie, 2018. július 1.
 18. Desmond Wallace: Magyar nézettség (2018. június 25. – július 1.). Sorozatjunkie, 2018. július 5.

Források[szerkesztés]