Dallas: Ahogy kezdődött

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Dallas: Ahogy kezdődött
(Dallas: The Early Years)
1986-os amerikai televíziós film
Rendező Larry Elikann
Forgatókönyvíró David Jacobs
Főszerepben David Marshall Grant
Zene Jerrold Immel
Operatőr Neil Roach
Jelmeztervező Winnie D. Brown
Gyártás
Ország USA
Nyelv angol
Játékidő 133 perc
Forgalmazás
Forgalmazó Warner Bros. Home Entertainment
Bemutató1986. március 23.
Eredeti adó CBS
További információk

A Dallas: Ahogy kezdődött vagy más címen Dallas: A korai évek (Dallas: The Early Years) egy 1986-os amerikai romantikus dráma, rendezője Larry Elikann, írta David Jacobs. 1986. március 23-án került adásba a CBS csatornán. Ez a Dallas előzménye.

Ez a három órás TV film a sorozat kilencedik évadának végén jelent meg, amely a Ewing és a Barnes család konfliktusának kialakulását tárja fel. A nyitójelenetben Larry Hagman készít interjút a Ewing–Barnes viszályról.

A történet 1933-ban a Southfork Ranch-en kezdődik, ahol Digger Barnes találkozik Jock Ewinggal. Azután együtt utaznak a vonattal, munkát keresnek, és beállnak egy olajfúróhoz dolgozni, aki szállás és ételt ad nekik akkor is ha a munka során nem találnak olajat. Barátság szövődik Jock és Willard között és mindketten Ellie Southworthbe szeretnek bele. Jock talpig becsületes ember, míg Willard alkoholista, de kitűnő érzékkel találja meg az olajat. Willard közli, hogy ott, ahol dolgoznak nincs olaj a földben. Végül az adott földterületen nem találnak olajat. Később egy földterületen Willard kijelenti, hogy itt van olaj a földben. Sem pénzük sem felszerelésük nincs az olajfúráshoz és a föld sem az övék. A földet négerek bérlik egy Newman nevű embertől. Willardnak hirtelen az az ötlete támad, hogy pókeren szerzi meg a munkálatokhoz szükséges pénzt. Elég nagy összegre tesz szert az éjszaka folyamán, de mivel elég sokat ivott a játék közben és az éjszakát végül egy örömlánnyal töltötte. Reggelre a pénznek nyoma vész, a lány azt állítja, hogy Willard azt mondta neki, hogy számára a pénz nem jelent semmit és neki adja. Miután meggyőzték a föld bérlőit, hogy engedélyezzék az olajfúrást, és elegendő pénzt gyűjtöttek végre elkezdődhetnek a munkálatok. Telnek a napok, de olajat még mindig nem találnak, Newman kilátogat a földjére, hogy tönkre tegye a tornyot, és akkor előbukkan a fekete arany a földből.

Szereplők[szerkesztés]

Díjak, jelölések[szerkesztés]

Év Díj Kategória Jelölt Eredmény
1986 Emmy-díj Kiemelkedő jelmeztervezés Winnie D. Brown
Daniel J. Lester
Joan Thomas
Janet Lucas Lawler
Jelölve
Kiemelkedő hangvágás David D. Caldwell
Irwin Cadden
Terry Chambers
Stuart Chasmar
Brian Courcier
Rick Crampton
Dan Finnerty
Donald Flick
Don Higgins
Ted Johnston
James Koford
Ingeborg Larson
Linda Moss
Lorie O'Shatz
Greg Stacy
Dick Vandenberg
Mike Virnig
Tally Paulos
Patricia Peck

Források[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Dallas : quand tout a commencé... című francia Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.