Afton Cooper

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Afton Cooper
Dallas-szereplő
Audrey Landers mint Afton Cooper 2013-ban.
Audrey Landers mint Afton Cooper 2013-ban.
Megjelenési információk
Első megjelenése1981. január 16.
Az út eleje
Utolsó megjelenése2014. március 17.
Piszkos alku
MegalkottaDavid Jacobs
MegszemélyesítőjeAudrey Landers
Magyar hangKiss Erika (1981-96)
Epizódok száma84 (eredeti sorozat)
2 (új sorozat)
Szerepelt1981-84, 1989, 1996, 2013-14
Spin-off megjelenésekDallas: Jockey visszatér
Afton Cooper adatai
Születési neveAfton Cooper
Neme
Életkora51
Született1963
FoglalkozásaÉnekes
SzüleiArliss Cooper (édesanyja; elhunyt)
TestvérekMitch Cooper
HázastársaHarrison Van Buren III (elvált)
ÉlettársaJockey Ewing (1981, affér)
Cliff Barnes (1981-84, 1989 szakítottak)
GyermekeiPamela Rebecca Barnes
UnokákNévtelen unokák (elhunytak 2013-ban)
Legjobb barátokPamela Barnes Ewing
Rebecca Barnes Wentworth
Más rokonokJohn Ross Ewing III (veje)
LakóhelyDallas, Texas (1981-84, 1989)
Biloxi, Mississippi (1963-81, 1984—)

Afton Cooper (korábban Van Buren) a Dallas című sorozat egyik szereplője, akit Audrey Landers alakított. A negyedik évadban, 1981-ben csatlakozott a sorozathoz, és egészen a nyolcadik évad 1. részééig a mellékszereplők vonalát erősítette. Aztán jóval később, a 12. évad végén tért vissza pár rész erejéig, és magával hozta a kislányát is, Pamela Rebecca Coopert is. Kiderült, hogy az édesapja Cliff, de ezután Afton elhagyta ismét Dallast. Legközelebb az 1996-os Dallas: Jockey visszatér című filmben láthattuk. 2013-ban Afton visszatért az új Dallas második évadjának 10. epizódjában, hogy meglátogassa a lányát, Pamelát a kórházban, és végig ott volt mellette amikor elvesztette a gyermekeit a majdnem halálos baleset után.

Történet[szerkesztés]

Afton Mitch Cooper gyönyörű és okos testvére. Jockey Ewing azonnal rámászott, ahogy csak lehetett. Jockey ezután munkát szerzett Afton-nak egy bárban, mint énekes, és Afton itt találkozott először Cliff Barnesszal. Hamarosan egymásba is szerettek, de ez a kapcsolat nem tartott sokáig, mert a lány azt hitte, hogy Cliff csak egy vesztes. Ellentétben a bátyjával, Mitch-el, Afton szereti a pénzt. Amikor Cliff megpróbálta bebizonyítani, hogy Jockey-nak köze volt a Délkelet-Ázsiai ellenforradalomhoz, Afton altatót tett Cliff italába, és így rátehette a kezét a Jockey elleni bizonyítékokra. Végül Afton Jockey ellen fordult és beleszeretett Cliff-be. Miután Samantha elvált Jockey-tól, és folytatja a korábbi kapcsolatát Cliff-fel, Cliffet nem igen érdekelte akkor Afton. Azonban Afton végig szerette Cliff-et, és később, amikor Cliff öngyilkosságot kísérelt meg, ő volt az, aki rátalált, így megmentette az életét. Ezek után egészen 1984-ig együtt éltek, de aztán Afton belefáradt az örökös harcba, ami Jockey és Cliff között folyt, és elhagyta őt.

Egy évvel később, 1985-ben, Afton világra hozta Cliff lányát, Pamela Rebecca Barnes-t, bár először Afton tagadta, hogy Cliff lenne a gyermek apja.

Dallas (2012, televíziós sorozat)[szerkesztés]

Az új sorozat első évadjának záró epizódjában kiderült, hogy Christopher Ewing felesége, Rebecca Sutter valójában Pamela Rebecca Barnes, Cliff Barnes és Afton Cooper lánya.

2013-ban Afton visszatért Dallasba, a második évadjának 10. epizódjában, hogy meglátogassa a lányát, Pamelát a kórházban, és végig ott volt mellette amikor, elvesztette a gyermekeit a majdnem halálos baleset után.

Legközelebb Afton a harmadik évad 4. részében tért vissza John Ross és Pamela esküvőjére. Itt ismét kibontakozott az utálat Afton és Samantha között, aki azt vágta Afton-hoz, hogy: "a legaljasabb ember, akivel Jockey valaha is volt az ... te voltál." John Ross majdnem elkésett az esküvőről, és amikor beesett az utolsó pillanatban, Afton megpofozta őt.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Afton Cooper című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  • Terrace, Vincent. Encyclopedia of Television Shows, 1925 through 2010. McFarland (2011). ISBN 978-0786464777 
  • Curran, Barbara A.. Dallas: The Complete Story of the World's Favorite Prime-Time Soap. Cumberland House Publishing (2005). ISBN 978-1581824728