Donna Culver Krebbs

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Donna Culver Krebbs
Dallas-szereplő
Susan Howard mint Donna Culver Krebbs
Susan Howard mint Donna Culver Krebbs
Megjelenési információk
Első megjelenése 1979. március 16.
A kívülállók
Utolsó megjelenése 1987. május 15.
A Ewingok bukása
Távozásának oka Elváltak Rayjel 1987-ben, és ezután Washingtonba költözött.
Megalkotta David Jacobs
Megszemélyesítője Susan Howard
Magyar hang Balogh Emese
Epizódok száma 198
Szerepelt 1979-87
Donna Culver Krebbs adatai
Születési neve Donna McCullum
Neme
Életkora 62
Született 1951
Foglalkozása Író
Lobbista
A Texasi Energiabizottság elnöke
A Ewing Olajtársaság vezérigazgatója
A Krebbs # 1-es mező tulajdonosa
Házastársa Sam Culver (1976-1979) (elhunyt)
Ray Krebbs (1981-1987) (elvált)
Andrew Dowling (1987—)
Gyermekei Margaret Krebbs
Dave Culver (mostohafia)
Lakóhelye Southfork Ranch, Dallas, Texas (1981-87)
Washington, D.C (1987—)

Donna Dowling (született McCullum; korábban Culver és Krebbs) a Dallas című sorozat egyik szereplője, megszemélyesítője Susan Howard volt, és 1979-től egészen 1987-ig szerepelt a sorozatban.

Történet[szerkesztés]

Donna, egy intelligens, ambiciózus ember. A nála sokkal idősebb Sam Culver politikus felesége volt. Házasságuk során viszonya volt Ray Krebbsszel, aki munkavezető volt Southforkban. Annak ellenére, hogy halálosan szerelmes volt Raybe, és rájött, hogy ő az igazi, Donna úgy döntött, hogy Sammel marad, mivel haldoklott. Sam halála után, újra összejöttek Rayjel, aki megkérte a kezét, de ő visszautasította a házassági ajánlatot, mert úgy érezte, hogy ez túl korai Sam halála után. Donna ezután röviden romantikus kapcsolatba került Cliff Barnesszal, de kapcsolatuknak hamar vége lett bizonyos üzleti viták miatt. Donna ezután feleségül ment Rayhez 1981-ben, és Southfork egyik mezőjén éltek, abban a házban, amit Ray a saját két kezével épített meg. Miután Jock meghalt egy helikopterszerencsétlenségben Dél-Amerikában, Ray mély depresszióba esett: ivott, figyelmen kívül hagyta a feladatait Southforkban, és viszonya volt egy régi barátnőjével, Bonnie-val. Azonban ő és Donna házasok maradtak, és kibékültek.

Néhány év után, Donna és Ray úgy döntöttek, hogy megpróbálkoznak az olajüzlettel. Donna talált is olajat. Aztán később a házasságuk Ray-el hanyatlani kezdett, Donna bevallotta, hogy terhes. Az álomévadban Ray és Donna kibékültek. Miután Donna elvetélt, örökbefogadtak egy siket fiút, Tonyt. Az évad végén ugye kiderült, hogy minden csak Pamela álma volt, így Donna és Ray sem békültek ki igazából, és nem fogadtak örökbe egy fiút sem, és Donna nem vetélt el. 1987-ben elváltak, és Donna megszülte a lányukat, Margaret Krebbset, akit Ray elhunyt édesanyja után nevezett el. Donna ezután Washingtonba költözött, és feleségül ment Andrew Dowling szenátorhoz, így Rayjel elváltak az útjaik, és végül úgy döntöttek, hogy jó barátok maradnak mindörökké, és Donna megengedte Raynek, hogy bármikor láthatja a kislányát, amikor csak akarja.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Donna Culver című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.