Carter McKay

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Carter McKay
Dallas-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése 1988. október 28.
Az érzelmek körhintája
Utolsó megjelenése 1998. április 24.
Dallas: A Ewingok háborúja
Megalkotta Leonard Katzman
Megszemélyesítője George Kennedy
Magyar hang Csurka László
Epizódok száma 52
Szerepelt 1988–91, 1996, 1998
Spin-off megjelenések Dallas: Jockey visszatér
Dallas: A Ewingok háborúja
Carter McKay adatai
Születési neve Carter McKay
Beceneve McK
Neme férfi
Foglalkozása
 • A WestStar Olajtársaság vezetője
 • Titulusa Olajvállalkozó
  Családja McKay
  Házastársa Rose Daniels McKay
  Gyermekei Tommy McKay (fia, elhunyt)
  Tracey Lawton (törvénytelen lánya)
  Unokák Hunter McKay
  Lakóhely Krebbs Ranch, Braddock Road, Texas (1988-91)

  Carter McKay a Dallas című sorozat egyik szereplője, George Kennedy alakította 1988-tól 1991-ig. A szereplő megjelent még a Dallas után a két spin-off filmben is, a Dallas: Jockey visszatér-ben (1996) és a Dallas: A Ewingok háborújában (1998).

  Történet[szerkesztés]

  Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

  Carter McKay 1988-ban érkezett meg Dallasba, és megvette Ray Krebbs farmját, ahol a fiatal feleségével, Rose-zal élt. Carter azonnal elkezdett ellenségeskedni a Ewing családdal, amikor is egy gáttal elzárta a folyót a Southforkban lévő állatoktól. Miss Ellie, Clayton, Bobby és Ray felrobbantották a gátat, Carter pedig zsoldos katonákat bérelt, hogy ráijesszen a Ewingokra. Eközben folyamatosan kereste a lányát, aki történetesen Bobby új szereleme lett: Tracey Lawton. Tracey hallani sem akart az apjáról, de Carter kitartott, hogy kibékülhessen a lányával. A háború viszont folytatódott Southforkban, Carter jobb keze, Fred Hughes majdnem lelőtte Bobby fiát, Christophert. Ez volt az utolsó csepp a pohárban a Ewingoknál. Carter aztán elmagyarázta Bobbynak, hogy Jeremy Wendell, a WestStar vezetője kényszerítette erre a háborúra, mivelhogy a fia, Tommy egy dél-amerikai börtönben ült, és csak így tudta volna kiszabadítani. Jeremy ezzel akarta elérni, hogy a Ewingok eladják neki a 40-es Southforki parcellát, ugyanis alatta hatalmas mennyiségű olaj található. Később egy üzleti ülésen Jeremy bevallott mindent a Ewingoknak, és a beszélgetésük közben a nyomozók ott voltak a háttérben és hallották Jeremy minden szavát. Aztán előbújtak, és letartóztatták Jeremyt. Miután Jeremyt elítélték, Carter lett a WestStar vezetője.

  Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

  Források[szerkesztés]

  • Curran, Barbara A.. Dallas: The Complete Story of the World's Favorite Prime-Time Soap. Cumberland House Publishing (2005). ISBN 978-1581824728 

  Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Carter McKay című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.