Cally Harper Ewing

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Cally Harper Ewing
Dallas-szereplő
Cathy Podewell mint Cally Harper Ewing
Cathy Podewell mint Cally Harper Ewing
Megjelenési információk
Első megjelenése 1988. november 11.
Vad érzések
Utolsó megjelenése 2013. március 11.
Jockey Ewing utolsó dobása
Távozásának oka Elváltak Jockey-val 1991-ben, és elhagyta Dallast. Az új sorozatban Jockey temetésére visszatért.
Megalkotta Leonard Katzman
Megszemélyesítője Cathy Podewell
Magyar hang Rudolf Teréz
Epizódok száma 59 (eredeti sorozat)
1 (új sorozat)
Szerepelt 1988-91, 2013
Cally Harper Ewing adatai
Születési neve Calpurnia Elizabeth Harper
Beceneve Cally
Neme
Életkora 52
Született 1961
Képességei Festőművész
Foglalkozása
 • Művész
 • Korábban pincérnő a Hayleyville Hotel-ben
 • Családja Harper
  Testvérek Boaz Harper
  Japhet Harper
  Házastársa Jockey Ewing (1988-91) (elvált)
  Élettársa A Jockeyval való válása után egy kapcsolata.
  Gyermekei ? Harper
  James Beaumont (mostohafia)
  John Ross Ewing III (mostohafia)
  Rokonai Simms (unokatestvér)
  Lakóhelye Hayleyville (1961-1988)
  Southfork Ranch, Braddock, Texas (1988-91)
  Palm Beach, Florida (1991-)

  Cally Ewing (született Calpurnia Elizabeth Harper) a Dallas című sorozat egyik szereplője. Cathy Podewell alakította 1988-1991-ig, és 2013-ban. Ő volt Jockey második felesége. Cally visszatért az új sorozat második évadjában, 2013-ban Jockey temetésére.

  Történet[szerkesztés]

  Cally pincérnőként dolgozott a Hayleyville Hotelben. Akkor találkozott Jockey-val, amikor vadászaton volt Bobbyval és a fiaikkal ott Hayleyville-ben. Jockey beleszeretett Callybe, és lány is belé, és hamarosan le is feküdtek egymással. Ezután Cally két őrült bátyja meglátta őket az ágyban, és Jockeyt börtönbe juttatták nemi erőszakért. Miután Cally bátyjai kihozták Jockeyt a börtönből, Cally azt hazudta, hogy terhes, és hogy Jockey el akarja venni feleségül. Jockey végül megszökött a Hayleyville-ből, és visszatért Dallas-ba, de Cally követte őt. Azt akarta, hogy Jockey ténylegesen vegye feleségül, és akkor boldogan élhetnek együtt, de Jockey visszautasítóan bánt a lánnyal sokáig.

  Cally Samantha segítségével érte el a célját: elhitette Jockeyval, hogy valóban terhes. Ezután össze is házasodtak 1989-ben. A nászéjszakájukon Jockey felfedezte a cselt, és kifejezetten vonzónak találta ezt Callyben. Ezért úgy döntött, hogy házasok maradnak, már csak azért is mert a fia, John Ross nagyon megkedvelte Callyt.

  A házasság viszont rövid életű volt. Amikor Cally elvált Jockeytól 1991-ben, akkor valóban terhes volt Jockey gyermekével. De ezt nem árulta el eleinte Jockeynak, hanem azt hazudta, hogy Jockey törvénytelen fiáé, Jamesé a gyerek. Később James bevallotta Jockeynak az igazat, és Jockey azonnal nyomozást indított Cally után. Meg is találta őt Palm Beachen, a gyermekükkel és az új barátjával. Ekkor Jockey látta, hogy Cally milyen boldog, ezért úgy döntött, hogy békén hagyja őt, és a gyermeküket. Jockey itt látta utoljára Callyt, Cally 2013-ban tért vissza legközelebb Dallasba, Jockey temetésére.

  Az eredeti sorozat záróepizódjában, Jockey álmában kiderült, hogy mi történt volna a környezetében lévő emberekkel, ha ő nem születik meg. Eszerint Cally két gyermekével, és az agresszív férjével élt volna, aki folyamatosan verte őket. Callynek végül elege lett az egészből, és lelőtte a férjét. Ezután Cally az élete hátralévő részét börtönben töltötte. Jockeyt az álmában ez a látvány szomorúsággal töltötte el.

  Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Cally Harper Ewing című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

  Források[szerkesztés]

  • Curran, Barbara A.. Dallas: The Complete Story of the World's Favorite Prime-Time Soap. Cumberland House Publishing (2005). ISBN 978-1581824728