Cuando llega el amor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cuando llega el amor
(Cuando llega el amor)
Műfaj telenovella, szappanopera, romantikus, dráma

Író
Rendező
  • Miguel Córcega
Főszereplő
Főcím Lucero : Cuando llega el amor

Ország  Mexikó
Nyelv
Évadok 1
Epizódok100
Gyártás
Producer Carla Estrada
Forgatási helyszín Mexikó;
Operatőr Isabel Basurto
Alejandro Frutos
Részenkénti játékidő 45 perc
Gyártó Televisa
Forgalmazó Televisa
Sugárzás
Eredeti adó Mexikó Las Estrellas
Eredeti sugárzás1989. december 25. – 1990. május 11.
Státusz befejezett
Kronológia
Előző Morir para vivir
Következő Alcanzar una estrella
További információk
SablonWikidataSegítség

Cuando llega el amor (magyarul: Amikor eljön a szerelem) egy mexikói telenovella, amit a Televisa készített 1990-ben. Főszereplők Lucero, Omar Fierro és Guillermo García Cantú, a főgonosz szerepben Nailea Norvind voltak. A telenovella producere Carla Estrada volt.[1][2]


Történet[szerkesztés]

Isabel Contreras (Lucero) egy kiváltságos helyzetben levő lány: gazdag családban él és rendkívül gyönyörű. A szülei nagyon szeretik őt és emellett Rodrigo Fernández (Guillermo García Cantú) jegyese, akihez egyetem utánb tervez hozzámenni. Isabel szereti a lovassportot és országos bajnokságon is részt vesz. Ezekre kiséri el edzője, Alonso. Isabelnek azonban akad rosszakarója, aki nem más, mint saját unokanővére, Alejandra Contreras (Nailea Norvind).

Egy nap, Rodrigo megkéri Isabelt, hogy vonuljanak félre a szobájába, hogy kettesben legyenek, de Isábel elutasította ezt. A helyzetet kihasználja Alejandra, hogy fájdalmat okozzon Isabelnek. Elcsábítja Rodrigót, végül Isábel leleplezi őket. Isábel tudván, hogy édesapja, Rafael Contreras (Eric del Castillo) emiatt kidobná Alejandrát az otthonukból, nem szól erről a szüleinek. Viszont felbontja Rodrigóval az eljegyezését, amit szüleinek nem indokol meg különösebben.

Ugyanakkor Geraldo – Rodrigo édesapja – bejelenti, hogy anyagilag tönkre ment és könnyen elveszítheti a megélhetését biztosító kilinkáját.Felesége, María Luisa (Susana Alexander) felületes nő és csak a külsőségeknek él: nem hajlandó elviselni hogy elveszíthet mindent. Emiatt megkéri fiát, hogy béküljön ki Isabellel és hogy házasodjanak meg hogy anyagi gondjaik megoldódjanak. Geraldo eközben – mivel nem bírja elviselni felesége állandó szemrehányásait – félre lép Claudivál, aki Geraldóval csak a pénze és a rangja miatt folytat valójában viszonyt.

Rodrigo elmondja a valóságót Andrésnak, Rafael Contreras bizalmasának és a család legjobb barátjának. Andrés arra használja fel ezt a titkot, hogy Alejandrához kerüljön közelebb, akibe már régóta szerelmes. Rodrigo közben elmondja Alejandrának, hogy Don Rafaélnek elmond mindent úgy mintha ő lenne az áldozat, hogy Isábelt így tudja visszahódítani.

Alejandra mindent megtesz annak érdekében, hogy a teljes igazság ne derüljön ki. Isábel közben a soron következő lóversenyre készül. Megbuherálja a nyerget, hogy Isábel leessen a lóról. A versenyen Isábel leesett a lóról, túléli, de súlyosan megsérül, ami miatt a térdeit meg kell műteni. A műtét után Isábelnek mankót kell használnia.

Andrés megtudja, hogy Alejandra miatt történt a baleset, ezért megzsarolja a lányt, hogy csak akkor hallgat, ha a lány a szeretője lesz. Isábel egyedül és lehangoltan nézi az utcán a járokelőket. Egy nap a szembe házból feltűnik neki Luis Felipe (Omar Fierro), a fiatal újságíró és fotós, aki első látásra beleszeret Isábelbe és az érzések hamarosan kölöcsönössé válnak. Egy nap személyesen is találkoznak, amikor a közeli parkban sétálnak együtt. Alejandra ekkor, elhatározza hogy közbe lép hogy Isabel sose legyen boldog, emiatt mindent megtesz hogy elválassza őket.

Szereposztás[szerkesztés]

TVyNovelas-díj 1991[szerkesztés]

Év Díj Kategória Jelölt neve Eredmény
1991 TVyNovelas-díj Az év telenovellája Carla Estrada Jelölve
Legjobb női főgonosz Nailea Norvind
Legjobb férfi főgonosz Miguel Pizarro
Legjobb női főmellékszereplő Susana Alexander
Irán Eory
Legjobb férfi főmellékszereplő Eric del Castillo
Legjobb női mellékszereplő María Rojo
Legjobb fiatal színésznő Lucero Elnyerte
Legjobb fiatal színész Omar Fierro
Legjobb férfi alakítás Rodrigo Vidal Jelölve
Legjobb rendezés Miguel Córcega Elnyerte

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Cuando llega el amor (spanish nyelven). alma-latina.net. [2012. június 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. február 15.)
  2. Univision: Cuando llega el amor' (spanish nyelven). univision.com. (Hozzáférés: 2016. február 15.)

További információk[szerkesztés]