Ugrás a tartalomhoz

Band Aid

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Band Aid
Információk
EredetEgyesült Királyság
Alapítva1984
Műfajkarácsonyi zene
KiadóSony Music
SablonWikidataSegítség

A Band Aid egy ír és brit zenészekből álló jótékonysági zenekar, amelyet Bob Geldof (The Boomtown Rats) és Midge Ure (Ultravox) hozott létre 1984-ben.

Tagok: Kool Bell, Bono, Pete Briquette, Adam Clayton, Phil Collins, Chris Cross, Simon Crowe, Sarah Dallin, Siobhan Fahey, Johnny Fingers, Boy George, Glenn Gregory, Tony Hadley, John Keeble, Gary Kemp, Martin Kemp, Simon Le Bon, Marilyn, George Michael, Jon Moss, Steve Norman, Rick Parfitt, Nick Rhodes, Francis Rossi, Sting, Andy Taylor, James Taylor, John Taylor, Roger Taylor, Dennis Thomas, Martyn Ware, Jody Watley, Paul Weiler, Karen Woodward és Paul Young.

1984-ben alakultak meg Londonban. Legismertebb daluk a "Do They Know It’s Christmas?". A dalt mindig újradolgozták a csapat variációi. Az évek során többször újraalakult ez a supergroup, gyakran új tagokkal. Az együttes az etiópiai szegénység ellen küzdött. A későbbi "változatok" már más negatív dolgok ellen protestáltak, mint például az ebola. Nevük szójáték a "Band-Aid" nevű sebtapasz márka nevével. Három felállásuk volt: az 1989-es Band Aid II, a 2004-es Band Aid 20 és a 2014-es Band Aid 30.

Énekesek

Üzenet a B-oldalon

Zenészek

Énekesek

Zenészek

Énekesek

Zenészek

További hozzájárulók:

Énekesek

Zenészek

Remixek

Utómunka

Források

[szerkesztés]