Bros

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bros
Információk
Eredet Egyesült Királyság Camberley, Surrey Egyesült Királyság
Alapítva 1986
Aktív évek 19861992
2017
Műfaj pop, dance-pop
Kiadó CBS Records, Epic Records,
Tagok
Matt Goss
Luke Goss
Korábbi tagok
Craig Logan
A Bros weboldala

A Bros egy 1986-ban alakult angol zenekar, mely Camberleyben, Surreyben alakult. Tagjai Matt Goss és Luke Goss, akik ikrek, és Craig Logan. A tagok a Camberley-i Collingwood Iskolában voltak osztálytársak.[1] A csapatot a Pet Shop Boys menedzsere Tom Watkins karolta fel, és futtatta olyan dalokkal, mint a When Will I Be Famous, I Owe You Nothing című slágerek. Logan 1989 végén kilépett a zenekarból, a fiúk duóként folytatták tovább, majd két sikertelen album után 1992-ben feloszlottak. A tagok 2016 októberében bejelentették, hogy 2017-ben visszatérnek a rivaldafénybe.

Történet[szerkesztés]

A csapat első kislemeze az I Owe You Nothing című dal volt, mely 1987-ben jelent meg, és az Egyesült Királyság kislemezlistáján a 88. helyen végzett.

A második kislemez a When Will I Be Famous? című dal volt, mely már a 2. helyezett volt az angol kislemezlistán,[2] és az Ír listán is,[3] valamint Dániában, Svédországban, Ausztráliában és Dél-Afrikában is Top 10-es sláger lett.

A Drop The Boy című slágerük szintén 2. helyet ért el a kislemezlistán, majd megjelent Push című debütáló albumuk, mely 4x platina helyezést ért el az Egyesült Királyságban. Írországban 5x, míg Ausztráliában 4x Platina státuszt kapott.

Sikerek[szerkesztés]

A csapat több kislemezt is megjelentetett az albumról, az I Owe You Nothing az angol kislemezlista 1. helyéig jutott, és több országban is listavezető lett világszerte. Az albumból több mint 10.millió példányt értékesítettek. Az album megjelenésének 25. évfordulójára a Cherry Pop Kiadó megjelentette az album deluxe változatát 2013-ban.[4] A három lemezes deluxe kiadáson az eredeti dalokon kívül a slágerek remixei is helyet kaptak.

A Bros 19 egymást követő koncertet adott a Wembley Stadionban, és ők voltak a legfiatalabb csapat akik itt léphettek fel.

Diszkográfia[szerkesztés]

Források[szerkesztés]