Az ostobenkó kurva videó készlet (South Park)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az ostobenkó kurva videó készlet
South Park
8. évad, 12. epizód
Paris Hilton megpróbálja megvenni szüleitől a medvejelmezbe bújtatott Butterst
Paris Hilton megpróbálja megvenni szüleitől a medvejelmezbe bújtatott Butterst
Eredeti címStupid Spoiled Whore Video Playset
ÍróTrey Parker[1]
RendezőTrey Parker[1]
Gyártási szám812
Első sugárzás2004. december 1.
Első sugárzás Magyarországon2005. július 26.
Kronológia
ElőzőHarc a nézettségért
KövetkezőCartman hihetetlen képessége
A South Park epizódjainak listája

Az ostobenkó kurva videó készlet (Stupid Spoiled Whore Video Playset) a South Park című animációs sorozat 123. része (a 8. évad 12. epizódja). Elsőként 2004. december 1-jén sugározták az Egyesült Államokban.

A történet szerint a South Park-i lányok követni kezdik a Paris Hilton által népszerűsített életstílust, aki eközben szemet vet a gyanútlan Butters Stotch-ra...

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A helyi bevásárlóközpontban kisebb tömeg gyűlik össze, ahol Paris Hilton megnyitja az új „Ostobenkó kurva” nevű divatáru üzletét. Az összes lány bálványozza Parist – kivéve Wendy Testaburger. Amikor Paris elhajt a limuzinjában, az ölebe, Tinkerbell depresszió miatt öngyilkos lesz, de a sofőr nem tűnik túl meglepettnek.

Később Wendy meglátogatja a barátait és felfedezi náluk az ostobenkó kurva videó készletet, amely egy videókamerát, éjszakai szűrőket, játékpénzt, elhagyható mobiltelefont és 16 adag ecstasyt tartalmaz. Ezalatt Paris a kutyáját siratja, de hirtelen meglátja Butters-t, akit beöltöztet medvének és „Brumi” néven az új „házikedvencévé” teszi.

Wendy csellel ráveszi apját, hogy elmenjen a boltba, aki meghökken az ott látottaktól. Azonban hamar megváltozik a véleménye és elfogadja az üzletet. Bebe partit szervez, de Wendyt nem hívja meg, mert nem elég feslett és túlságosan jó tanuló. Bebe ehelyett a South Park-i fiúkat hívja el a bulira – kivéve Eric Cartmant, aki mindent megtesz azért, hogy elhívják, és nagyon zokon veszi a visszautasítást.

Butters bemutatja Parist a szüleinek, akik azt hiszik, ő az új barátnője. Paris 200 millió dollárért meg akarja venni Butterst, de a szülei ezt elutasítják – 250 millió dollárért azonban hajlandóak üzletet kötni. A limuzinban Butters megtalálja a korábbi kiskedvencek fotóalbumát, amelyek a képek tanúsága szerint mindannyian öngyilkosok lettek (az egyikük egy vízzel teli fürdőkádban fekve vágta fel az ereit, akárcsak Frank Pentangeli A keresztapa II.-ben).

Ezalatt Bebe buliján a fiúk folyamatosan próbálnak elmenekülni a lányok elől, Cartman viszont éppen, hogy be akar osonni a házba, de visszautasítják. Wendy tanácsot kér Mr. Furkótól, hogy olyan fesletté válhasson, mint a többiek. Mr. Furkó felvilágosítja, hogy ezt nem lehet és nem is szabad megtanulni, ezután gyorsan véget vet a bulinak. Butters elszökik Paristól és elbújik a partin, Paris és Mr. Furkó pedig vitatkozni kezd. Úgy határoznak, hogy egy párbaj dönti majd el, ki a nagyobb ribanc kettejük közül. Paris a versenyen több sikamlós műsorszámot is előad. Mr. Furkó erre válaszul hirtelen felugrik a levegőbe, egyenesen rá Paris fejére, majd belepréseli a végbelébe. A tömeg elámul ezen és tapsolni kezd, de Mr. Furkó csendre inti őket. Ezután elmond egy szenvedélyes hangú beszédet, mely szerint a szülők felelőssége, hogy gyermekeik jobb példaképeket találjanak Paris Hiltonnál.

Bebe és a többi lány bocsánatot kér Wendytől, Butters szülei pedig rendkívül dühösek, mert szerintük Butters elrontotta az üzletet. Eközben Mr. Furkó testében Paris találkozik A tolerancia haláltábora, avagy mit csinál egy egér a seggben című epizódból már ismert békakirállyal.

Megjegyzések[szerkesztés]

Paris Hilton a következőképpen reagált az epizódra: „Nem láttam az epizódot, de amikor az emberek utánoznak téged, az a leghízelgőbb dolog, ezért bármit is mondanak, én csak nevetek rajta. Egyáltalán nem érdekel.”[2] Matt Stone, a sorozat egyik alapítója erre a következőket reagálta: „Ez bizonyítja, mennyire elcseszett egy nőszemély. Borzalmas, hogy hízelgőnek találja ezt.”[3] A The Guardian beválasztotta az epizódot a 2000-es évek tíz legjobb televíziós epizódja közé.[4]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Full cast and crew for "South Park" Stupid Spoiled Whore Video Playset (2004) (angol nyelven). Internet Movie Database. (Hozzáférés: 2009. november 17.)
  2. Gilchrist, Todd: House of Wax: An Interview with Paris Hilton (angol nyelven). Blackfilm.com. (Hozzáférés: 2009. november 17.)„I haven't seen it, but when people copy you, that's like the most flattering thing, so whatever people can say, I just laugh about it. It doesn't matter to me.”
  3. Otto, Jeff: Interview: Trey Parker and Matt Stone (angol nyelven). IGN, 2005. május 12. (Hozzáférés: 2013. január 4.)„That shows just how f***ed up she is. That's terrible that she's flattered by it.”
  4. Vine, Richard: What are the best TV episodes of the noughties? (angol nyelven). The Guardian, 2009. december 29. (Hozzáférés: 2013. január 4.)

További információk[szerkesztés]

Commons
Commons