Erdei karácsony (South Park)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Erdei karácsony
South Park
8. évad, 14. epizód
Eredeti címWoodland Critter Christmas
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám814
Első sugárzás2004. december 15.
Első sugárzás Magyarországon2005. július 27.
Kronológia
ElőzőCartman hihetetlen képessége
KövetkezőMr. Garrison vadiúj vaginája
A South Park epizódjainak listája

Az Erdei karácsony (Woodland Critter Christmas) a South Park című animációs sorozat 125. része (a 8. évad 14. epizódja). Elsőként 2004. december 15-én sugározták az Egyesült Államokban.

A történet középpontjában Stan Marsh áll, aki karácsony alkalmából jóhiszeműen segít az erdei kisállatoknak világra hozni a Megváltót, ám ő nem teljesen az, akire Stan számított...

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Az epizódot egy narrátor meséli el; Stan az erdőben beszélő kisállatokkal találkozik, akik karácsonyfát építenek. Arra kérik Stant, szerezzen nekik csillagot a fájukra, ezt a zavarban lévő Stan meg is teszi. Éjszaka ismét felkeresik a fiút és elmondják neki, hogy egyik társuk terhes és hamarosan világra hozza a Megváltójukat. Stan jászolt épít nekik és azt is megtudja, hogy az erdei oroszlán minden évben végez azzal a kisállattal, mely a Megváltót várja. Stan végez az oroszlánnal, ám hatalmas bűntudata támad, mikor előkerülnek annak kölykei. A helyzetet még inkább megnehezíti, hogy a kisállatokról kiderül, valójában az Antikrisztus érkezését várják és az oroszlán halála után már nincs, aki megakadályozza a Gonosz világra jövetelét.

Mivel egyedül nem képes felvenni a harcot, Stan az árván maradt oroszlánokhoz fordul segítségért, akiket egy abortuszklinikára visz, hogy megtanulják a terhességmegszakítás folyamatát. Eközben a kisállatok egy olyan embert keresnek, aki nincs megkeresztelve, hogy az Antikrisztus belé költözhessen – így találnak rá a zsidó vallású Kyle Broflovskira. Stan és az oroszlánok a helyszínre érkeznek, ám a Gonosz már megszületett. Ekkor érkezik meg Mikulás, aki végez a kisállatokkal, de Kyle hirtelen úgy dönt, ragaszkodik hozzá, hogy belé költözzön a Gonosz...

Ekkor megszakad a cselekmény, melyről kiderül, hogy csupán Eric Cartman találta ki, hogy karácsonyi meseként felolvassa az osztály előtt. Kyle először tiltakozik a szerinte őt támadó történet ellen, de a többi gyerek hallani akarja a sztori befejezését, ezért nagy nehezen Kyle is beleegyezik ebbe. A történet szerint Kyle megbánja, hogy magába költöztette az Antikrisztust és csupán egy lehetőség marad: a hegyi oroszlánok a terhességmegszakítás eszközével kioperálják Kyle testéből a Gonoszt, mellyel Mikulás könyörtelenül végez. Ezután Mikulás felajánl egy karácsonyi kívánságot a fiúknak, akik azt kérik, támassza fel a kis hegyi oroszlánok anyját. A narrátor a következőkkel fejezi be a mesét: „Majd mindenki boldogan élt, míg meg nem halt... kivéve Kyle-t, akit két héten belül elvitt az AIDS. Ekkor a háttérben Kyle dühös tiltakozása hallható.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Az erdei kisállatok ebben az epizódban szerepelnek először, később a Képzeletfölde-trilógiában is feltűnnek.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Trechak, Brad: South Park: Imaginationland Episode II (angol nyelven). TV Squad, 2007. október 24. (Hozzáférés: 2009. november 21.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons
Commons