Ovi-Sokk (South Park)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Ovi-Sokk
South Park
8. évad, 10. epizód
A fiúk óvodásként
A fiúk óvodásként
Eredeti cím Pre-School
Író Trey Parker[1]
Rendező Trey Parker[1]
Gyártási szám 810
Első sugárzás 2004. november 10.
Első sugárzás Magyarországon 2006. február 3.
Kronológia
ElőzőHarc a bevásárlóközpont ellen
KövetkezőHarc a nézettségért
A South Park epizódjainak listája

Az Ovi-Sokk (Pre-School) a South Park című animációs sorozat 121. része (a 8. évad 10. epizódja). Elsőként 2004. november 10-én sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

A történet szerint a főszereplő gyerekeknek szembe kell nézniük egy öt évvel ezelőtt, még óvodás korukban történt esemény kellemetlen következményeivel... Az epizód során a főszereplő gyerekek óvodáskori hangját gyerekszínészek kölcsönözték, és humoros utalások történnek A rettegés foka című filmre, illetve a Star Trek-re.[2]

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Stan Marsh rémülten közli barátaival hogy Trent Boyettet – egy volt óvodai társukat – öt év után kiengedték a javítóintézetből. A fiúk visszaemlékezéséből kiderül, hogy annak idején megkérték Trentet, gyújtson nekik igazi tüzet az óvodában hogy ők tűzoltósat játszhassanak. Trent ezt meg is tette, de a fiúk nem tudták eloltani azt, amelynek eredményeképpen óvónőjük, Ms. Claridge súlyos égési sérüléseket szenvedett. Mikor a rendőrség kiérkezett a helyszínre, a gyerekek Trentet tették meg bűnbaknak és Butters Stotch – aki tudott Stan, Kyle Broflovski, Kenny McCormick és Eric Cartman bűnösségéről – nem szólt a rendőröknek Trent Boyett ártatlanságáról. Trent ígéretet tett arra, hogy amint kiengedik, megbosszulja a fiúk tettét.

Ms. Claridge olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy egy motorizált kerekes székkel tud csak közlekedni és beszéd helyett hangjelzésekkel kommunikál; egy sípolás „igen”-t jelent, kettő pedig „nem”-et (utalva Pike kapitányra a Star Trek „The Menagerie” című kétrészes epizódjából).[3] Amikor a szerkezet akkumulátora lemerül és az úttest közepén leáll, a South Park-i lakosok azt hiszik, a tanárnő feladta a reményt és nem segítenek neki.

Rémületében Butters bezárkózik a szobájába, de szülei kizárják őt az udvarra, ahol Trent Boyett áldozatául esik. Cartmanék meglátogatják Butterst a kórházban és tudatosul bennük, hogy sürgősen védelmet kell találniuk. Mivel szüleiknek nem mernek szólni, ezért az általuk gyűlölt hatodikosokhoz fordulnak segítségért. Ők hajlandóak ezt megtenni, ha cserébe kapnak egy fényképet Stan anyjának, Sharonnak a melleiről. Mivel a gyerekek ezt nem tudják megtenni, más megoldást eszelnek ki; Cartman fenekére mellbimbókat rajzolnak, majd lefényképezik, és azt adják oda a hatodikosoknak. A terv beválik, ám Trent az összes idősebb gyerekkel is könnyedén elbánik. Ezután a fiuknak nincs más választásuk, be kell vallaniuk az igazságot Shelleynek, Stan nővérének és meg kell kérniük őt, hogy nyújtson védelmet számukra. Shelley ebbe beleegyezik, de csak akkor, ha Ms. Claridge-nek is meggyónják, hogy ők okozták annak idején a balesetet.

A fiúk elmennek a még mindig az úttesten tartózkodó Miss Claridge-hez és bevallják neki az igazat, ám ekkor hirtelen megjelenik Trent. Cartman az anyjától ellopott sokkolóval próbálja ártalmatlanná tenni ellenfelét, de lövése célt téveszt és Ms. Claridge-t találja el, akinek a kerekes széke feltöltődik, irányíthatatlanná válik és beleszáguld a közeli benzinkútba. Amikor a rendőrség kiérkezik, a fiúk ismét Trentet teszik meg felelősnek. A rendőrök kérdésére, hogy Trent akarta-e megölni, Miss Claridge két hangjelzést ad le, melyet azok ostoba módon „igen, igen”-nek értelmeznek. Ezt követően Cartmanék megnyugodhatnak, mert még öt évük van, mire Trentet újra kiengedik a javítóintézetből.

Utalások[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. ^ a b Full cast and crew for "South Park" Pre-School (2004) (angol nyelven). Internet Movie Database. (Hozzáférés: 2009. november 17.)
  2. Gibron, Bill: South Park - The Complete Eighth Season (angol nyelven). DVD Talk, 2006. augusztus 29. (Hozzáférés: 2013. január 4.)„Using small child actors to emulate their voices, the SP boys are seen in their toddler stage, stumbling around over an accidental atrocity that will haunt their fragile youth. Riffing on everything from Cape Fear to Star Trek, this is a magnificent outing, and not just for a chance to see – and hear – a baby Cartman.”
  3. Schorn, Peter: South Park - The Complete Eighth Season (angol nyelven). IGN, 2006. augusztus 29. (Hozzáférés: 2013. január 5.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]


South Park – nyolcadik évad (2004)
801 – Egy kellemes nap fegyverekkel802 – Á.L.L.A.T. a robotbarát803 – Szteroidok hatása alatt804 – A zsidók passiója805 – Leégetlek!806 – A jövő jövevényei807 – Jeffersonék808 – Gennyes tus és redvás szendvics809 – Harc a bevásárlóközpont ellen810 – Ovi-Sokk811 – Harc a nézettségért812 – Az ostobenkó kurva videó készlet813 – Cartman hihetetlen képessége814 – Erdei karácsony