Amazon Trio

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Az Amazon Trio (アマゾントリオ) egy háromfős csapat a Sailor Moon negyedik évadában illetve a mangában, a Dead Moon Circus irányítása alatt. A mangában a holdharcosok elpusztítása céljából hozták őket létre, állatokból, varázslat útján. Az animében ők maguk nem harcolnak, hanem a cirkusz különféle lényeit veszik igénybe. feladatuk is más: kezdetben ők keresik az álmokban Pegazust. Célpontjaikat fényképekről választják ki. Hármójuk közül Tigrisszem a fiatal lányokat részesíti előnyben, Sólyomszem az idősebb nőket, míg Halszem a férfiakat.

Tigrisszem[szerkesztés]

Tigrisszem (タイガーズ・アイ) valamikor tigris volt, akinek Cirkónia adott emberi külsőt. Szőke, hosszú hajú férfiként jelenik meg, fehér inggel, tigrismintás nadrággal, és egy ostorral. Az animében a fiatal lányokat szemeli ki áldozatoknak, jellemzően csapdáiba csalva őket. Tigrisszem meghal, amikor ő és Halszem saját erejük felhasználásával helyreállítják Cukino Uszagi véletlenül összetört álomtükrét. Pegazus azonban feltámasztja őket, és az újrakezdés esélyét adja meg nekik az Elysionon.

A mangában Sailor Mars elméjét kell megzavarnia negatív gondolatokkal, hogy elvegye az energiáját. Azonban a harcosnő, miután megkapta új erejét, elpusztítja őt.

Tigrisszem hangja a japán változatban Okiaju Rijotaró, a magyarban pedig Szokol Péter.

Sólyomszem[szerkesztés]

Sólyomszem (ホークス・アイ) egy sólyom volt, amíg Cirkónia emberré nem változtatta.Magas, jóképű fiatalemberként ábrázolják, akinek jellegzetes rózsaszín hajviselete van. Az animében rendszeresen összetűzésbe kerül Tigrisszemmel, noha tulajdonképpen kedvelik egymást. Támadásai tűz alapúak. Többnyire idősebb nőket próbál meg áldozatként csapdába csalni. Sólyomszemet az Amazoness Quartet által küldött egyik cirkuszi lény öli meg. Azonban akárcsak a többieket, így őt is feltámasztja Pegazus, és új esélyt kap az életre.

A mangában Sailor Jupitert próbálja csapdába csalni, ám a harcosnő végez vele, amikor szert tesz új képességeire.

Sólyomszem hangja a japán változatban Furukava Tosió, a magyarban pedig Imre István.

Halszem[szerkesztés]

Halszem (フィッシュ・アイ) egy hal volt, amíg Cirkónia emberi alakot nem adott neki. Karcsú, nőies vonásokkal rendelkező férfi, hosszú kékeszöld hajjal. A külföldi szinkronos változatokban a szexuális beállítottság miatt a karaktert rendre nőként ábrázolták.

Az animében az általa kiszemelt célpontok a férfiak, akikkel szeretne romantikus kapcsolatba kerülni és úgy csapdába ejteni őket (noha a mangában heteroszexuális beállítottságú). Támadásai víz alapúak, viszont ha a helyzet úgy hozza, tud kést is dobálni, bár nem túl jól. Általában nőnek öltözve álcázza magát. Csiba Mamoruval való találkozása után komolyan kezd kételkedni küldetésük helyességében, amivel kiváltja Cirkónia haragját. Végül Pegazus neki is esélyt ad az új életre, miután feláldozza magát, hogy újraépíthessék Uszagi összetört álomtükrét.

Halszemnek a mangában nem sok szerep jut. Mizuno Ami hal formájában megveszi őt, majd rémálmokat bocsát rá, hogy csapdába csalhassa. Végül azonban vele is végeznek a harcosok.

Halszem hangja a japán változatban Isida Akira, a magyarban pedig Ősi Ildikó.

Források[szerkesztés]