A Sailor Moon epizódjainak listája (1. évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Sailor Moon
1. évad
Ország Japán
Eredeti adó TV Asahi
Sugárzás1992. március 7.
1993. február 27.
Magyar adó RTL Klub
Magyar sugárzás1998. február 27.
1998. május 4.
Epizódok száma 46
Kronológia
← Előző
Következő →
Sailor Moon R

Ez a szócikk a Sailor Moon című anime (nálunk "Varázslatos álmok") első évadának epizódismertetőit tartalmazza. A sorozat a TV Asahi és a Toei Animation együttműködésének köszönhetően készülhetett el, 1992–1993-ban. Magyarországon 1997-ben került bemutatásra, az AB International Distribution által végzett szinkronizálás után az RTL Klubon.

Történetvezetése a manga első sztoriszálát követi, a "Dark Kingdom"-ét ("Sötétség Birodalma"). Bemutatkoznak a főszereplők: Cukino Uszagi, Csiba Mamoru, Hino Rei, Mizuno Ami, Kino Makoto és Aino Minako. Mindannyian a Hold harcosai, akik évezredes álom után reinkarnálódtak. Feladatuk akkor is és most is ugyanaz: megállítani a gonosz Beryl királynőt, aki a Föld elpusztítására tör. Közben azonban fel kell deríteniük, hol rejtőzik a rejtélyes Holdhercegnő is, akinél a rejtélyes Ezüstkristály nevű varázstárgy rejtőzik.

Epizódismertető[szerkesztés]

Az egyszerűség kedvéért az eredeti japán és az RTL Klub által adott magyar epizódcímek szerepelnek az ismertetőben. A szereplők nevei azonban az eredeti japán változatnak megfelelőek.

# Eredeti / Magyar cím Premier
1 "Nakimushi Usagi no karei naru henshin" (泣き虫うさぎの華麗なる変身)
A bőgőmasina Uszagi varázslatos átváltozása
Holdtündér színre lép
1992. március 7.
A tizennégy éves iskoláslányt, Cukino Uszagit egy napon különös meglepetés ér: egy beszélő macska, Luna, elárulja neki, hogy ő Sailor Moon, a rend és az igazság védelmezője. Egy mágikus bross segítségével varázshatalomra tesz szert, s képességeit hamarosan kénytelen lesz használi. Megmenti legjobb barátnőjét, Narut egy gonosz lénytől, s találkozik a fellengősen viselkedő Csiba Mamoruval, valamint egy rejtélyes hőssel, az Álarcos Férfival.
2 "Oshioki yo! Uranai house wa yōma no yakata" (おしおきよ!占いハウスは妖魔の館)
Büntetést érdemelnek! A jósda egy szörnytanya
A jóslat hatalma
1992. március 14.
A Sötétség Birodalmának vezetője, Beryl királynő egyik tábornokát, Jadeite-ot bízza meg azzal, hogy szerezzen emberi energiát úrnője, Metallia számára. Jadeite ennek érdekében egy szörnyet vet be, aki kártyajósnak álcázva magát hipnotizálja az embereket.
3 "Nazo no nemuribyō, mamore otome no koisuru kokoro" (謎のねむり病, 守れ乙女の恋する心)
Rejtélyes álomkór! Védd meg a fiatal lányok szerelmét
A nagy szerelem
1992. március 21.
Egy rejtélyes éjszakai, szerelmeseknek szóló rádióadás törzshallgatói között kóros kimerültség lép fel. Sailor Moon-ra hárul a feladat, hogy utánajárjon a dolgoknak.
4 "Usagi ga oshiemasu! Surimu ni naruhō" (うさぎが教えます!スリムになる法)
Uszagi megtanítja, hogyan fogyj le
Éljen a fogyókúra!
1992. március 28.
Uszagi rettenetesen aggódik amiatt, hogy elhízik. osztálytársnői körében is divat lesz a fogyókúra. Ezt használja ki Jadeite, aki fitnesszközpontnak álcázva szívja el az emberek energiáit.
5 "Yōma no kaori! Shanēra wa ai wo nusume" (妖魔の香り!シャネラーは愛を盗む)
Egy szörny illata! A Chanelák szeretetet lopnak
Az új kedvencek
1992. április 11.
Uszagi szeretné, ha a családja is befogadná Lunát, ám öccse másféle háziállat után áhítozik. Ezek a kis lények azonban veszedelmesek, mert az energia elszívására jöttek létre.
6 "Mamore koi no merodi! Usagi wa Kyūpiddo" (守れ恋の曲!うさぎはキューピッド)
Védd meg a szerelem dalát! Uszagi Cupidót játszik
Bunny, a szerelem védelmezője
1992. április 18.
Jadeite készít egy kazettát, amelyet a rádióban lejátszva elszívhatja az emberek energiáit. Szörnye azonban elveszíti azt, amely egy híres zenészhez kerül. Usagi a védelmére kel szerencsétlennek, akinek sejtelme sincs arról, hogy véletlenül összecserélt két kazettát.
7 "Usagi hansei! Sutā no michi wa kibishii" (うさぎ反省!スターの道はきびしい)
Uszagi megtanulja, hogy a sztársághoz vezető út nehéz
Csillag született
1992. április 25.
Jadeite kihasználja a fiatal lányok hírnév utáni vágyát, és egy szörnye segítségével tehetségkutatót szervez nekik, hogy elszívhassa az energiájukat. Uszagi is szeretne elindulni, s ezért még Naruval is összevesz.
8 "Tensai shōjo wa yōma na no? Kyōfu no sennōjuku" (天才少女は妖魔なの?恐怖の洗脳塾)
A zseni lány szörny? Az agymosó iskola terrorja
Kis zseni vagy ellenség?
1992. május 2.
Luna különös energiát érez meg Mizuno Ami, Uszagi iskolatársa körül. Azt gyanítja, hogy ő is a Sötétség Birodalmának egyik ügynöke. Uszagi nem olyan biztos ebben, s végül kiderül, hogy ő valójában Sailor Mercury, a Hold egyik harcosa.
9 "Usagi no sainan! Awate tokei ni goyōjin" (うさぎの災難!あわて時計にご用心)
Balszerencsés Uszagi! Figyelj a rohanó órákra!
Időzavar
1992. május 9.
Jadeite ezúttal az emberek időérzékét becsapva, energiaelszívó ébresztőórákat terjeszt. Uszagi is kap egyet, s ő is a varázslat hatása alá kerül. Ami és Luna együtt bogozzák ki az ügyet, de végül az Álarcos Férfi lesz az, akinek a segítségével a lányok legyőzhetik a gonoszt.
10 "Norowareta basu! Honō no senshi Māzu tōjō" (呪われたバス!炎の戦士マーズ登場)
Elátkozott buszok! Mars, a tűz harcosa megjelenik
Mars tündér, a tűz harcosa
1992. május 16.
Egész buszok tűnnek el nyomtalanul, fedélzetükön iskoláslányokkal. Rei Hino, a közeli sintó szentély papnője is gyanúsnak találja a dolgot, s megpróbál mindennek utánajárni. Róla hamarosan kiderül, hogy ő Sailor Mars, a Hold egyik harcosa.
11 "Usagi to Rei taiketsu? Yume rando no akumu" (うさぎとレイ対決?夢ランドの悪夢)
Uszagi Rei ellen? Rémálom a vidámparkban
A vidámpark
1992. május 23.
Beryl királynő mind elégedetlenebb Jadeite teljesítményével. Ő erre egy vidámparkot hoz létre, hogy elszívja az emberek energiáit, ahová a holdharcosok is ellátogatnak. Uszagi és Rei közben minduntalan marják egymást.
12 "Watashi datte kare ga hoshii! Gōkasen no wana" (私だって彼が欲しい!豪華船のワナ)
Én is akarok egy fiút! Csapda a luxushajón
Szerelemhajó
1992. május 30.
Rei nyer egy kétszemélyes hajókirándulást, ahová Amit hívja el magával. Uszagi féltékeny lesz, és ő is feljut a hajóra, mely azonban Jadeite újabb tervének eszköze.
13 "Onna no ko wa danketsu yo! Jedaito no saigo" (女の子は団結よ!ジェダイトの最期)
A lányok ereje. Jadeite vége
Ég áldjon, Jadeite!
1992. június 6.
Uszagi két férfi: Motoki és a rejtélyes Álarcos Férfi szerelme után áhítozik, de nem tudja eldönteni, melyiket szeresse inkább. Miután Jadeite-ot megfenyegeti Beryl királynő, hogy egy újabb hiba végzetes lehet számára, egy repülőtéren rátámad a holdharcosokra. Ott azonban csúfos vereséget szenved, s ezért örök álomra ítéltetik.
14 "Arata naru kyōteki, Nefuraito ma no monshō" (新たなる強敵, ネフライト魔の紋章)
Egy erős új ellenfél! Nephrite gonosz teniszütője
Az új barát
1992. június 13.
Beryl királynő második tábornokát, Nephrite-et veti be energiagyűjtés céljából. Az ő filozófiája az, hogy az egyes egyénektől sokkal szerencsésebb energiát gyűjteni, mint a tömegektől. Első áldozata Naru gyermekkori barátja, egy teniszjátékos.
15 "Usagi aseru! Rei-chan hatsu dēto" (うさぎアセる!レイちゃん初デート)
Uszagi őrjöng! Rei első randevúja
Az első szerelem
1992. június 20.
Uszagi megtudja Mamoru nevét, ám érdekesen viszonyul ahhoz a tényhez, hogy Rei szeretne randizni vele. Nephrite megtámadja a helyi park egyik gondozóját. Rei gyanítja, hogy az Álarcos Férfi és Mamoru egy és ugyanaz a személy lehet.
16 "Junpaku doresu no yume! Usagi hanayome ni naru" (純白ドレスの夢!うさぎ花嫁になる)
Álom egy fehér ruháról. Uszagiból menyasszony lesz
A menyasszonyi ruha
1992. június 27.
Uszagi egyik tanára férjhez megy, ezért őt és Reit is elkezdi érdekelni egy verseny, amely esküvői ruhák varrásával kapcsolatos. Nephrite is kihasználja a kínálkozó lehetőséget.
17 "Moderu wa Usagi? Yōma kamera no nessha" (モデルはうさぎ?妖魔カメラの熱写)
Uszagi egy modell? Egy szörny fókuszában
Bunny és a fotóművész
1992. július 4.
Egy fotós srácnak hála Uszagi és a barátnői modellek szeretnének lenni. Nephrite azonban kiszemeli a fotóművészt, mint következő áldozatot.
18 "Shingo no junjō! Kanashimi no Furansu ningyō" (進悟の純情!哀しみのフランス人形)
Shingo ártatlan szerelme. Egy törékeny francia baba
A kis művésznő
1992. július 11.
Zoisite, Beryl harmadik tábornoka felajánlja segítségét Nephrite-nek, de ő visszautasítja, felbosszantva ezzel őt. Usagi öccsének a barátnője nagyszerű játékfigurákat készít, s ezzel a képességével felkelti Nephrite figyelmét. Mindeközben Sailor Moon is kivételes népszerűségre tesz szert.
19 "Usagi kangeki! Takishīdo Kamen no rabu retā" (うさぎ感激!タキシード仮面の恋文)
Uszagi izgatott! Tuxedo Mask szerelmes levele
Az ébredés
1992. július 25.
Nephrite kihasználja a fiatal lányok szerelmének erejét, s szerelmes leveleket küldözget Uszaginak és osztálytársainak. Naru szerelmes is lesz civil formájába, s ezzel nagy mennyiségű energiához juttatja őt.
20 "Natsu yo Umi yo Seishun yo! Omake ni yūrei mo yo!" (夏よ海よ青春よ!おまけに幽霊もよ!)
A nyár! Az óceán! A fiatalságunk! És egy szellem!
Félelmetes vakáció
1992. augusztus 1.
Uszagi és barátnői lemennek a tengerpartra, ahol egy olyan hotelban szállnak meg, ahol a tulajdonosok filmbéli szörnyeknek öltöznek. Mindeközben találkoznak egy szellemszerű jelenéssel és egy különleges pszichikus képességekkel rendelkező kislánnyal.
21 "Kodomotachi no yume mamore! Anime ni musubu yūjō" (子供達の夢守れ!アニメに結ぶ友情)
Védjétek meg az álmokat! Animéhez köthető barátság
Mentsétek meg az álmokat!
1992. augusztus 8.
A Sailor V-történetekből animációs filmet szeretnének készíteni. Az egyik fő animátor azonban Nephrite új célpontja. Rei és Uszagi elmennek megvizsgálni a helyszínt, ám teljesen lenyűgözi őket a stúdió világa.
22 "Gekka no romansu! Usagi no hatsu kissu" (月下のロマンス!うさぎの初キッス)
Románc a Hold alatt! Uszagi első csókja
Bunny első csókja
1992. augusztus 15.
Egy hercegnő érkezik a városba, akiről mind Luna, mind Beryl úgy hiszik, hogy hátha ő a rejtélyes Holdhercegnő, akit keresnek. Ezért Uszagi álruhában megy el a bálba körülnézni. Kicsit többet iszik a kelleténél, és ezután csókolózik az Álarcos Férfival. Mamoru azt álmodja, hogy ő az Álarcos Férfi, és a Holdhercegnő arra kéri őt, hogy szerezze meg neki az Ezüstkristályt.
23 "Nagareboshi ni negai wo! Naru-chan no jun'ai" (流れ星に願いを!なるちゃんの純愛)
Kívánj a hullócsillagtól! Naru tiszta szerelme
Naru szerelme 1
1992. augusztus 22.
Nephrite készít egy kristályt, amely elvezetheti őt az Ezüstkristályhoz. Uszagi megpróbálja elmagyarázni a szerelmes Narunak, hogy Nephrite gonosz ember, de ő nem hisz neki. Megígéri, hogy elhoz egy kristályt az anyjától neki.
24 "Naru-chan gōkyū! Nefuraito ai no shi" (なるちゃん号泣!ネフライト愛の死)
Naru bánata. Nephrite meghal a szerelemért
Naru szerelme 2
1992. augusztus 29.
Nephrite továbbra is bábként kívánja felhasználni Narut, nem sejtve, hogy a kristály valójában a lány szerelmét jelzi. Zoisite, hogy megszabaduljon Nephrite-től, elrabolja a lányt, s a megmentéséért vívott harcban végez is riválisával.
25 "Koisuru kairiki shōjo, Jupitā-chan" (恋する怪力少女, ジュピターちゃん)
Jupiter, a bátor lány szerelmes
A természet ereje
1992. szeptember 5.
Beryl királynőnek sikerül öntudatra ébresztenie Metaliát, s két másik tábornokát, Zoisite-ot és Kunzite-ot küldi ki, hogy az Ezüstkristály darabkáit magukban rejtő embereket találják meg és vegyék el tőlük a darabokat. Eközben Kino Makoto Uszagiék iskolájába kerül, akiről hamarosan kiderül, hogy ő Sailor Jupiter, a Hold harcosa.
26 "Naru-chan ni egao wo! Usagi no yūjō" (なるちゃんに笑顔を!うさぎの友情)
Varázsolj mosolyt Naru arcára! Uszagi barátsága
A megtalált mosoly
1992. szeptember 12.
Naru még mindig nagyon szomorú Nephrite halála miatt, s ezért Uszagi és Umino úgy döntenek, elviszik a városba, hogy jobb kedvre derüljön. Zoisite itt megtámad egy papot a kristálydarabért. Mamoru rájön, hogy ő az Álarcos Férfi. Véletlenül a földön felejt egy medált, amit Sailor Moon megtalál.
27 "Ami-chan e no koi!? Mirai yochi no shōnen" (亜美ちゃんへの恋!?未来予知の少年)
Ami szerelmes? Egy fiú, aki előre látja a jövőt
A kristálygömb
1992. október 10.
Aminál is több pontot ér el egy Urava nevű fiú az iskolai teszten. nemcsak szerelmes lesz a lányba, de rájön, hogy képes előre látni a jövőt. S azt is pontosan tudja, hogy benne van a kristály egyik darabja.
28 "Koi no irasuto, Usagi to Mamoru ga sekkin?" (恋のイラスト, うさぎと衛が接近?)
Szerelmes képek! Vajon Uszagi és Mamoru közelebb kerülnek egymáshoz?
Az utókornak
1992. október 17.
Egy festőművész felkéri Uszagit és Mamorut, hogy álljanak neki modellt a következő festményéhez. Sailor Moon felfedezi, hogy az általa megtalált medál az Álarcos Férfié.
29 "Daikonsen! Guchagucha koi no shikaku kankei" (大混戦!グチャグチャ恋の四角関係)
Teljes káosz! Bonyolult szerelmi kapcsolat
Bonyolult szerelmi háromszög
1992. október 24.
Makoto szerelmes lesz Motokiba. De Uszagi sem rest utánajárni a dolgoknak. Rájönnek, hogy Motokinak már van barátnője, aki ráadásul Zoisite legújabb célpontja.
30 ""Ojī-chan ranshin, Rei-chan no kiki" (お爺ちゃん乱心, レイちゃんの危機)
Nagypapa megőrül! Rei veszélyben
A tanítvány
1992. október 31.
Zoisite rájön, hogy a kristály egyik darabja Rei nagyapjában van, amit megpróbál megszerezni. Ettől az öreg furcsán kezd el viselkedni. Egy fiatalember, Juicsiró érkezik a szentélybe. Beleszeret Rei-be, s ezért munkára jelentkezik.
31 "Koisarete owarete! Runa no saiaku no hi" (恋されて追われて!ルナの最悪の日)
Szerelemtől üldözve! Luna legrosszabb napja
Macskaszerelem
1992. november 7.
Lunába szerelmes lesz egy különösen kövérnek mondható házi macska. Mind Zoisite, mind a Holdharcosok úgy sejtik, hogy a kristály utolsó darabja a macska gazdájában van.
32 "Umino no kesshin! Naru-chan wa boku ga mamoru" (海野の決心!なるちゃんは僕が守る)
Umino eldönti, megvédelmezi Narut
Kaland a vidámparkban
1992. november 14.
Luna elmondja a lányoknak, hogy ő a Holdbéli Királyság követe. Umino felfedezi, hogy az Álarcos Férfi karaktere milyen népszerű, így ő is kitalál magának egy hasonló alteregót.
33 "Saigo no Sērā Senshi, Vīnasu tōjō" (最後のセーラー戦士, ヴィーナス登場)
Az utolsó harcos, Sailor Venus megjelenik
Vénusz tündér
1992. november 21.
Zoisite felfedi kilétét, hogy előcsalja a holdharcosokat és az Álarcos Férfit azért, hogy megszerezze a kristály náluk lévő darabkáit. Harcolni kezdenek, s az Álarcos Férfi valódi kilétére is fény derül. Mindeközben új harcos érkezik, Sailor Venus, és a macskája, Artemisz.
34 "Hikari kagayaku ginzuishō! Tsuki no purinsesu tōjō" (光輝く銀水晶!月のプリンセス登場)
A fényes Ezüstkristály! Megjelenik a holdhercegnő!
Isten hozott, hercegnő!
1992. november 28.
Aino Minako, az új harcostárs beiratkozik a lányok iskolájába. Zoisite, Beryl királynő tiltása ellenére, párbajra hívja ki az Álarcos Férfit, hogy megszerezze a nála lévő kristálydarabokat. Uszagi követi őt, s így valódi kilétükre is fény derül. Zoisite fondorlattal súlyos sebet okoz Mamorunak, Uszagi pedig a sokk hatására átváltozik a Hold hercegnőjévé.
35 "Yomigaeru kioku! Usagi to Mamoru no kako" (よみがえる記憶!うさぎと衛の過去)
Visszatérő emlékek. Uszagi és Mamoru múltja
Bunny majdnem feladja
1992. december 5.
Uszagi és Mamoru valódi kiléte nem más, mint a Holdhercegnő és Endymion herceg, akik valaha szerelmesek voltak. Az Álarcos Férfi súlyosan megsérül, de az ellenség elrabolja őt. Beryl királynő végez Zoisite-tal, amiért megpróbálta megölni őt. Luna és Artemisz elmesélik a lányoknak a múlt tragikus történetét.
36 "Usagi konran! Takishīdo Kamen wa aku?" (うさぎ混乱!タキシード仮面は悪?)
Uszagi összezavarodott! Tuxedo Mask ellenség?
Barát vagy ellenség?
1992. december 12.
Minako elviszi fodrászhoz a szomorú Uszagit. Egy szörny jelenik meg a helyszínen, aki Minakóra támad, mert azt hiszi, hogy ő Sailor Moon. A helyszínen megjelenik az Álarcos Férfi is, aki legnagyobb megdöbbenésükre úgy tűnik, hogy az ellenségnek dolgozik.
37 "Mezase purinsesu? Usagi no chintokkun" (めざせプリンセス?うさぎの珍特訓)
Hercegnp szeretnél lenni? Uszagi különös tréningje
Hogyan lesz valakiből hercegnő?
1992. december 19.
Uszagi a múltjáról ábrándozik, és beiratkozik egy speciális tanfolyamra, hogy jobban hasonlítson egy hercegnőre. Kunzite és az agymosott Álarcos Férfi rivalizálnak egymással, hogy mi a fontosabb: megölni Sailor Moon-t vagy megszerezni az Ezüstkristályt.
38 "Yuki yo Yama yo Yūjō yo! Yappari yōma mo yo!" (雪よ山よ友情よ!やっぱり妖魔もよ)
A hó! A hegyek! A barátságunk! És persze egy szörny!
Holdkirálynőválasztás
1992. december 26.
Juicsiró elviszi a lányokat a hegyekbe síelni, ahol épp holdkirálynő-választást rendeznek. Miközben Rei és Uszagi, egy szörny támadásának köszönhetően, átértékelik barátságukat, az Álarcos Férfi továbbra is ellenük harcol.
39 "Yōma to pea!? Hyōjō no joō Mako-chan" (妖魔とペア!?氷上の女王まこちゃん)
Egy szörny párja? Makoto, a jégkirálynő
A jégkirálynő
1993. január 9.
Amikor Kunzite rájön, hogy a Holdhercegnő egykor nagyszerűen tudott korcsolyázni, felhasználja ezt az információt, hogy csapdába csalja Sailor Moon-t. A legjobb korcsolyázónak azonban Makoto tűnik közöttük.
40 "Mizuumi no densetsu yōkai! Usagi kazoku no kizuna" (湖の伝説妖怪!うさぎ家族のきずな)
A legendás tavi szörny. Uszagi családi kötelékei
A tó szelleme
1993. január 16.
Uszagi és a családja kiruccanásra mennek egy vidékre, ahol állítólag annak idején egy félelmetes szörnyet győztek le. Az Álarcos Férfi feltámasztja őt, de a kísérlet balul sül el.
41 "Mō koi kara nigenai! Ami to Mamoru taiketsu" (もう恋から逃げない!亜美と衛対決)
Nem futok el a szerelem elől! Ami és Mamoru küzdelme
Nyílt szívvel
1993. január 23.
Beryl királynő a kristály hét hordozóját egyetlen nagy szörnyben kívánja egyesíteni, hogy győzedelmeskedjen. Ami Urava védelmére kel. Uszagi megpróbálja megtéríteni az Álarcos Férfit, de mindhiába.
42 "Sērā Vīnasu no kako, Minako no hiren" (Sヴィーナスの過去, 美奈子の悲劇)
Sailor Venus múltja! Minako tragikus szerelme
Matilda megtört szíve
1993. január 30.
A holdharcosok a Sötétség Birodalmának bejáratát keresik. Kunzite, hogy csapdába csalja őket, Sailor Venus régi angliai barátját szemeli ki új célpontnak.
43 "Usagi ga koritsu? Sērā Senshi-tachi no ōgenka" (うさぎが孤立?S戦士達の大ゲンカ)
Uszagi egyedül marad? A holdharcosok összecsapása
Bunny átáll az ellenséghez
1993. február 6.
A holdharcosok azért, hogy becsapják az ellenséget, "kiközösítik" Uszagit, hogy ő az ellenséghez bejutva megmenthesse az Álarcos Férfit.
44 "Usagi no kakusei! Chōkako no messēji" (うさぎの覚醒!超過去のメッセージ)
Uszagi ébredése. Üzenet a távoli múltból
Utazás egy másik dimenzióba
1993. február 13.
Kunzite a harcosokra támad, amikor azok már majdnem megtalálják a Sötétség Birodalmának bejáratát. Visszakerülnek a távoli múltba, s találkoznak a holdbéli királyság királynőjével, aki elmeséli nekik élettörténetüket. Ez a rész Magyarországon nem került levetítésre.
45 "Sērā Senshi shisu! Hisō naru saishūsen" (セーラー戦士死す!悲壮なる最終戦)
A holdharcosok meghalnak! A tragikus utolsó csata
Az utolsó csata
1993. február 20.
Metalia visszatérése egyre közelebbinek tűnik, ezért a holdharcosok a Sötétség Birodalmának bejáratához utaznak. oda azonban nem tudnak lejutni, s bár hosszú harcok árán megtisztítják az oda vezető utat, de Sailor Moon egyedül marad.
46 "Usagi no omoi wa towa ni! Atarashiki tensei" (うさぎの想いは永遠に!新しき転生)
Uszagi örök kívánsága! Újabb feltámadás!
A rossz álom vége
1993. február 27.
Sailor Moon lekerül a Sötétség Birodalmába, ahol először az Álarcos Férfival kell megküzdenie, majd a Metalia és Beryl királynő fúziójából létrejött lénnyel.

Szinkronhangok[szerkesztés]

Főszereplő Japán hang Magyar hang
Sailor Moon/Cukino Uszagi Micuisi Kotono
Araki Kae
Csondor Kata
Tuxedo Mask/Csiba Mamoru Furuja Tóru Debreczeny Csaba
Sailor Mercury Hikaszava Aja Mics Ildikó
Sailor Mars Tomizava Micsie Dögei Éva
Sailor Jupiter Sinohara Emi Kiss Eszter
Sailor Venus Fukami Rika Kiss Virág
Oszaka Naru Kakinuma Sino Zsigmond Tamara
Gurió Umino Nanba Keiicsi Bartucz Attila
Szakura Harunada tanárnő Kavasima Csijoko Riha Zsófi
Motoki Szató Hirojuki Seszták Szabolcs
Rei nagyapja Nisimura Tomomicsi Pataky Imre
Juicsiró Simada Bin Minárovits Péter
Luna Han Keiko Somlai Edina
Artemis Takato Jaszuhiro Németh Zsuzsa
Cukino Ikuko Takagi Szanae Csizmadia Gabi
Cukino Kendzsi Macsi Júdzsi Imre István
Cukino Singó Kavasima Csijoko Halasi Dániel
Beryl királynő Han Keiko Szalay Mariann
Jadeite Onoszaka Maszaja Seszták Szabolcs
Nephrite Mori Kacudzsi Fesztbaum Béla
Zoisite Nanba Keiicsi Seszták Szabolcs
Kunzite Szogabe Kazujuki Mikula Sándor
Metalia királynő Uemura Noriko Antal László
Hirling Judit

Eltérések a mangához képest[szerkesztés]

 • Mamoru egyetemre jár, nem középiskolába, ráadásul egyszer sem láthatjuk őt szemüvegben.
 • A Dark Kingdom négy tábornoka szimplán csak a Dark Kingdom gonosz szolgálója.
 • Zoisite és Kunzite közt a mangában nincs homoszexuális kapcsolat, ahogy Nephrite sem szeret bele Naruba.
 • Csak az animében kerül megemlítésre a hét szivárványkristály és a hozzájuk köthető szörnyek.
 • A mangában Rei és Mamoru között semmiféle kapcsolat nincs, az animében randevúznak is. Az utóbbi változatban egyébként a lány jelleme teljesen más: harsány és életvidám, szemben az olvasmányos verzió befelé forduló és rejtélyes karakterével.
 • A mangában Mamoru már sokkal hamarabb megsejti, hogy Uszagi lehet Sailor Moon, és később le is leplezi magát előtte.
 • Az Álarcos Férfi egyetlen rózsát sem dob el a mangában, miközben az animében belépőjeként rendszerint ezt teszi.
 • Az Ezüstkristály előkerülésekor a mangában Mamoru meghal, és gyakorlatilag élőhalott szolgálója lesz a Dark Kingdomnak. Ugyanakkor az animében egyszerűen csak súlyosan megsérül, és a sötét energia segít neki regenerálódni, mely megfertőzi az elméjét.
 • A Hold királyságában találnak egy különös kőből készült kardot, amelyet Sailor Venus arra használ, hogy megölje Berylt, majd Sailor Moon azzal végez a már teljesen agymosott Endymionnal, s azzal lesz öngyilkos is. Az animében sem a szerelmesek halála, sem a kard nem található meg.
 • A mangában Metalia az igazi ellenség, ugyanis ott nem fuzionál Beryllel, hanem elszabadul, és magába olvaszt mindent és mindenkit, aki az útjába kerül. Sailor Moon már a belsejében végez vele, ahogy megtalálja Kunzite útmutatásai alapján a gyenge pontját.
 • Metalia halála után a mangában újjáéled az Ezüst Millennium, de Uszagi nem szeretne uralkodó lenni, inkább a földi életet választja. Cserébe az új holdjogart már a befejezéskor megkapja. Az animében a helyzet bonyolultabb: a győzelem után mindannyian meghalnak, de Sailor Moon utolsó kívánságával az Ezüstkristálytól csak egy átlagos lány életét kívánja, mely teljesül is - cserébe minden emléküket elveszítik a harcokról.