Amazoness Quartet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az Amazoness Quartet (アマゾネス カルテット) a Sailor Moon negyedik évadában négy lány, CereCere (Flóra), PallaPalla (Carla), JunJun (Mina), és VesVes (Prisca) csapata, a Dead Moon Circus különleges ügynökei. Támadásaik többnyire artistamutatványokból eredeztethetők. Feladatuk nekik is az, hogy az álmokban keressék Pegazust. Célpontjaik álomtükrét biliárdgolyók segítségével szerzik meg. Emellett képesek egyéni támadásokra is. A mangában ők is holdharcosok, ugyanis ők lesznek a jövőben Sailor Chibi Moon jövendőbeli segítői. Álmukból azonban Nehellénia kelti fel őket, s gonosz varázslattal saját szolgálatába állítja őket. Sailor Moon azonban, a végső győzelmet követően, a négy harcost is megtisztítja az átoktól, és újra álomba meríti őket, hogy akkor ébredjenek, ha eljön az ideje.

Az animében ezzel ellentétben az amazonok sosem voltak és lesznek holdharcosok. Ők is az Elysionról jöttek. Nehelléniát szolgálják, neki ugyanis hatalmában állt megakadályozni, hogy felnőjenek. Álmaikat átalakították úgynevezett Amazon Stone-okba, s támadáskor is ezeket használják. Gyerekességük mindennek ellenére megmarad, lusták, és jobban szeretnek inkább játszani és lustálkodni, mint dolgozni. Amikor Nehellénia mindezt megunja, elszívja erejüket. Ők azonban ekkor, hogy segítsenek a harcosoknak, megsemmisítik saját Amazon Stone-jaikat, feladva ezzel örökös gyereklétüket.

CereCere[szerkesztés]

CereCere (セレセレ, Flóra) a kvartett rózsaszín hajú tagja, négyük közül talán a leginkább érett. A cirkuszban trapézartistaként dolgozik, és mutatványai során mindig használ virágokat. Rózsaszín alapszíne ellenére álomgömbje sárga. Az amazonok közt a leginkább nőies, bár néha kissé arisztokratikusan viselkedik. Az általa megidézett szörnyek mind növény-alapúak. A manga története alapján a jövőben ő lesz Sailor Ceres, Csibiusza egyik harcosa.

A japán változatban Amanó Juri volt a hangja, a magyar változatban pedig Simon Eszter.

PallaPalla[szerkesztés]

PallaPalla (パラパラ, Carla) kék hajú, a kvartett leggyerekesebben viselkedő tagja. Többnyire labda-alapú támadásai vannak. Szeret harmadik személyben beszélni saját magáról, és gyakran játszik játékokkal. Viselkedése ellenére ő a négyes második legidősebb tagja. A mangában belőle lesz a jövőben Sailor Pallas, Csibiusza jövőbeli harcosa.

Az animében hasonlóan viselkedik, bár néha tanúbizonyságát adja intelligenciájának. Észreveszi például, hogy egy függöny nincs rendesen rögzítve, ami a többieknek sem sikerül. Más alkalommal fogorvosi rendelőt hoz létre, majd fogszuvasodást bocsát az emberekre, hogy megkaparinthassa álomtükreiket. A mágiát mesteri szinten űzi: a vuduhoz is ért. Az általa megidézett szörnyek mind két arccal rendelkeznek.

Az eredeti japán hangja Tojosima Macsikó, a magyar változatban Ősi Ildikó.

JunJun[szerkesztés]

JunJun (ジュンジュン, Mina) zöld hajú, a csapat kissé fiúsan viselkedő tagja. A cirkuszban akrobataként dolgozik, és lenyűgöző ügyességgel rendelkezik. Bőrszíne sötétebb a többiekénél, és a japán változatban kiejtése is férfiasabb, némi amerikai akcentussal. A mangában ő lesz a jövőben Sailor Juno, Csibiusza egyik harcosa.

Japán hangja Vatanabe Kumiko, a magyar pedig Riha Zsófi.

VesVes[szerkesztés]

VesVes (ベスベス, Prisca) vörös hajú, agresszív tagja a csapatnak. A cirkuszban ő az állatidomár, így megidézett szörnyei is többnyire állatok. JunJunhoz hasonlóan neki is karakteresen sötét bőre van. A négy amazon közül ő a legfiatalabb, és az animében ő szerepel a legtöbbet. A jövőben ő lesz Sailor Vesta, Csibiusza egyik harcosa.

VesVes gyakran felelőtlenül cselekszik, és meggondolatlan. A japán változatban hangja Hagimori Junko, a magyarban pedig Simonyi Piroska.

Források[szerkesztés]