UNIMOG

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
UNIMOG 401, a legelső szériájú modell
1953–1956 közötti UNIMOG 401-sorozat

Az UNIMOG a Mercedes-Benz által gyártott könnyű, jó terepjáró képességekkel rendelkező, robusztus felépítésű, hosszú élettartalmú, többcélú tehergépkocsi-család megnevezése. Neve a német Universal Motor Gerät (Univerzális Motor Szerkezet) rövidítéséből alkotott betűszó.

UNIMOG rövid történelme[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A család első prototípusa 1946-ra készült el a Mercedes Wörth am Rhein-i gyárátban. A típus 1947-ben mutatkozott be a frankfurti mezőgazdasági kiállításon, hatalmas sikert aratva. A Mercedes-Benz ekkor még nem rendelkezett megfelelő gyártókapacitással, ezért a Boehringer Szerszámgépgyár vállalkozott a gyártás nehéz feladatára. Így 19481951 között Boehringer UNIMOG néven készült az egyszerű szerkezetű terepjáró-mezőgazdasági vontató-teherautó egyveleg. A típus képességeire hamarosan felfigyelt a francia haderő is akik azonnal rendszeresítették a típust. Ezen a ponton kezdődött az UNIMOG-család katonai pályafutása: manapság változatlanul a család egyik fő felhasználási területei közé tartozik. A Mercedes-Benz 1951-ben vette saját kézbe a járműcsalád gyártását. A MB általi gyártás Gaggenauban kezdődött és mindmáig itt folyik.

Az UNIMOGok rendkívül sokrétű felhasználásra alkalmasak, mivel kialakításukból adódóan rengetegféle eszköz hordozására és működtetésére képesek, melyekből sok cserélhető is. Az UNIMOGok alapból szállítóplatóval rendelkeznek, de ehelyett is nagyon sokféle más felépítmény, illetve felépítményként elhelyezett munkaeszköz kerülhet rájuk. A mezőgazdaság és a katonaság mellett az építőipari, a katasztrófavédelmi, a tűzoltósági, a rendőrségi, és sokféle kommunális valamint karbantartói feladatkörben használják őket, de vannak teljesen egyedi kialakításúak is. Még vasúti felhasználásban is gyakorta UNIMOGokat használnak, amelyeket felemelhető vasúti kerekekkel tesznek alkalmassá vontatói vagy karbantartói feladatokra. A hagyományos kéttengelyes 4x4-es kialakítás mellett bizonyos modellek háromtengelyesek is lehetnek 6x4-es vagy 6x6-os kerékképlettel, valamint duplafülkés, azaz négyajtós vezetőfülkével is készülhetnek. Olyan UNIMOGok is vannak, amelyeket egyszerűen csak szabadidős hobbiterepjárónak használnak, de vannak kimondottan terepezőversenyre épített gépek is.

UNIMOG járművek a Magyar Honvédségnél[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az UNIMOG-család egyik jellemző fő felhasználási területe a katonai terület, teherszállítási képessége alapján a katonai terepjáró tehergépkocsi kategória II.osztályába (2–4 t teherbírásig) sorolható be.

A Mercedes-Benz UNIMOG-család több tagját is rendszeresítette a Magyar Honvédség, 20 év tervezett amortizációs idővel, és 160 000 km futási normával. A Mercedes-Benz UNIMOG modelleket 2002-től rendszeresíti a Magyar Honvédség gépparkjában. Legelső rendszeresített típusa ebben az évben a 435-ös volt, melyből 88 db állt szolgálatba az MH-nél. Majd a 15 éves Gépjármű Beszerzési Program keretén belül rendszeresítésre kerültek az U400 és U4000 típusok is. 2008-ig 12 db UNIMOG U400 és 40 db UNIMOG U4000 típus került beszerzésre.

Galéria[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz UNIMOG témájú médiaállományokat.