Szerkesztővita:Vakondka/Archívum/archív28

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Sasuke88 7 évvel ezelőtt a(z) Re: Nagy- vagy kisbetűs szakasz témában

RE: Az Igazság Ligája - Az új küldetés

Üdv! Nem azért töröltem a cselekményt, mert átmásolták egy oldalról, hanem azért, mert nem a film cselekményét írja le, hanem azt, hogy mivel foglalkozik az Igazság Ligája. – Bolondkamion vita 2016. szeptember 3., 14:47 (CEST)

Re: adó akármik

Üdv! Mi az, hogy "alapvetően moziban vetített" meg "alapvetően tévében vetített"? Rendszerint minden mozifilmet idővel műsorra tűznek a tévécsatornák is, és az külön információ, hogy a mozikba mikor került, meg a tévébe mikor került és melyik csatornára. Meg az igaz, hogy a nagyobb amerikai mozifilmek nálunk is a mozikban kezdik a pályafutásukat, de mondjuk az animefilmekre ez egyáltalán nem mondható el. Valamelyik (sokáig) csak VHS-en vagy DVD-n volt elérhető, valamelyik meg csak tévében volt látható. Szóval ne csinálj semmit, jó az úgy, ahogy pl. a Kiki – A boszorkányfutár cikkben látható. – Sasuke88  vita 2016. szeptember 8., 14:16 (CEST)

Ha egy mozifilmet vetítettek a tévében, akkor miért ne tüntessem fel, hogy hol adták meg mikor? Miért vonjam meg az információt az olvasótól? Nem szeretném, ha ebből valami adattörlő hadjárat lenne. A vetít szót a tévére is lehet használni nem csak a mozira, mozik viszont valóban nem sugároznak. – Sasuke88  vita 2016. szeptember 8., 18:32 (CEST)

Tudnál mutatni egy példacikket erre a táblázatos megoldásra? Mert így látatlanba fogalma sincs, hogy miről van szó. – Sasuke88  vita 2016. szeptember 8., 22:09 (CEST)

Hát én ilyet animés cikkekben nem szeretnék látni, jó úgy, ahogy most van pl. a Kiki cikkében, enciklopédia szintjén, folyószöveggel leírva, hogy hol vetítették meg mikor. – Sasuke88  vita 2016. szeptember 9., 22:37 (CEST)

Száva – A szív harcosa

A cikkben minden orosz név az angolosításukból van átmásolva. Ez katasztrófa, és ellentmond a Wikipédiában az orosz nevek átírására megállapított szokásokkal, szabályokkal. (Amilyen hülye vagyok, már megint ránéztem egy animációs szerkesztésre. Pedig tudom, hogy árt az idegeimnek). OsvátA Palackposta 2016. szeptember 8., 16:55 (CEST)

Minden nevet javítani kell. Rákerestem: a port.hun is, egyéb silány helyeken is minden név rossz. Még a film címe is angolul van. Ezek a helyek még az eredeti címet sem ismerik. Ez mind legyen az ő bajuk. De a Wikipédia ne a felületes, slampos forrásokból vegye át és terjessze a rosszat. Orosz forrásokon kell keresni orosz neveket. És persze el kell tudni olvasni, tudni kell átírni. OsvátA Palackposta 2016. szeptember 8., 17:09 (CEST)

Már régen nyugodt vagyok. Mióta levettem a kezem ezekről a dolgokról. Viszont egy kicsit keresgélve ezt a Szavát, az az érzésem, hogy talán eleve angol nyelvű a film. De attól még az alkotók: oroszok. És jár nekik annyi, hogy a mi szokásaink szerint írjuk a nevüket, és nem az angol anyanyelvűeknek tetsző írásmód szerint. OsvátA Palackposta 2016. szeptember 8., 17:39 (CEST)

Keresgéltem. Másnak is ezt ajánlom. Keresgéljen. Én megtaláltam: Савва. Сердце воина. Üdv! OsvátA Palackposta 2016. szeptember 8., 17:46 (CEST)

Utána járok az elütéseimnek. Hát még oroszul :-). OsvátA Palackposta 2016. szeptember 8., 18:00 (CEST)

OsvátA, Sepultura: Mindkettőtöknek köszönöm. – Vakondka vita 2016. szeptember 8., 21:10 (CEST)

v: Aktivitás

Szia Vakondka! A személyes kérdésekre továbbra sem válaszolok. Nem csak neked, másnak sem. Ha Wikipédiával kapcsolatban van kérdésed, írj a vitalapomra kérlek! – Ákos97 почта 2016. szeptember 10., 09:15 (CEST)

szia

nyíregyházán a szarvas utcán van egy irodaház amit régen párt háznak hívtak ha meg kérhetlek írsz róla szócikket

itvan ez is hozzá nézd meg a neten ,Nyíregyháza magas épületein 1. - A Pártház | bulvaros.hu – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 80.99.149.59 (vitalap | szerkesztései)

RE: Kiwi TV

A Hupikék Törpikéknek a csatorna indulásától kezdve minden nap lesznek olyan részek is, amiket a Magyar Televízió adott. Komolyan. Olvastam a gyerekvilág.tk-n. Biztosra veszem, hogy valóban meg fog történni-e. Meglátjuk. Köszönöm, hogy örülsz a jó hírnek is! Még egyszer köszönöm! – Gergő90 vita 2016. szeptember 14., 08:22 (CEST)

Transformers: Mentő Botok.

Kösz az értesítést. Már azt hittem, hogy lemaradtam róla, mert már olyan régóta nem figyelem ezeket a műsorokat. Szóval tegnap óta vannak új magyar epizódpremierek? Ha tehetem, követni fogom a vetítéseket. Vrahno vita 2016. szeptember 14., 14:52 (CEST)

Érdekes, hogy több epizódnak különféle címváltozatai vannak, de legalább a műsorújságok javítják és frissítik őket. De még érdekesebb, hogy a 3. évad második része valóban két címmel került vetítésre. Egyszerre néztem a tévén és a neten, és teljesen másak voltak a szinkronok. Ezt még nem igazén értem, hogy miért így kezelte a stúdió. Vrahno vita 2016. szeptember 20., 18:15 (CEST)

Utódok: Komisz világ + Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai

Szívesen. – Fromiadrian vita 2016. szeptember 14., 19:01 (CEST)

Őszintén

Kedves Vakondka!

Olvastam a legutóbbi üzenetedben, hogy a törpök elmagyarosított neveinek bepótolásáért kerültél fel a wikire. Én meg tudod mi miatt kerültem én is wikire? Hát a Vízipók és a Süsü miatt kerültem fel 2010 óta. Ez az őszinte vallomásom.

Felejtettem neked szólni, hogy nem biztos, hogy régi szinkronnal lesznek a régen látott "Hupikék Törpikék" epizódok. Majd meglátjuk. Ha valóban ilyen lesz régi szinkronnal, akkor az megnyugtató. ha meg nem, akkor tévedtem. Ugyanis a Kiwi TV-ről szóló cikkeken szó nincs arról, hogy a "Hupikék Törpikék" sorozatot régi vagy új szinkronnal fogják sugározni. Nem tudom. csak ennyit akartam mondani. – Gergő90 vita 2016. szeptember 15., 14:44 (CEST)

Törpök

Szia! Látom, izgatottak vagytok a Hupikék törpikék Kiwi TV-s vetítése miatt. Azt is látom, hogy csak a régi Magyar televíziós részekről beszéltek. Pedig szerintem nagyobb felhajtást érdemelne az, hogy - és most idézem a cikket - "hazánkban eddig nem látott részekkel érkezik a Hupikék Törpikék." Vagyis az én értelmezésem szerint leadásra kerülhet az utolsó két évad, ami - ha hihetek a wikipédiának -, magyarul még soha nem lett leadva. Ez úgy gondolom jobban fel kellett volna izgasson. :) Nem valami régen látott rész.

Csak ennyit akartam mondani.– BloggerHU vita 2016. szeptember 15., 23:44 (CEST)

BloggerHU, Gergő90: Arról volt szó mennek, azok a részek rajt, amik a Kölyökklubba mentek, de mennek azok is amik régen a Magyar Televízióba mentek, meg most, hogy azok is mennek, amik eddig nem mentek. Akkor amik a Kölyökklubba mentek, azok a régi szinkronnal kéne menjenek, meg azok is, amik régen a Magyar Televízióba mentek, azoknak is megint a régivel kéne menjenek, de amik eddig nem mentek magyarul, azoknak újjal kell menniük, mert nem volt régijük. De a mik már mentek magyarul azok a régivel kéne menjenek, azoknak nem kéne újat csinálni. – Vakondka vita 2016. szeptember 16., 11:08 (CEST)

@Vakondka: Értem. Akkor egy részletet kihagyhattam, mert az elkerülte a figyelmem, hogy az eddig nem vetített részekről is beszéltetek volna. És igen, a Hupikék törpikék régen vetített részei elméletileg a régi szinkronnal kellene menjenek. De úgy gondolom, nem hiába nem vetíti az RTL őket. Talán elveszett a szinkronjuk. Így várhatóan új szinkront kaphat az is. – BloggerHU vita 2016. szeptember 16., 11:10 (CEST)

BloggerHU, Gergő90: Nem tuti, nem azért nem adta, lehet csak annyi részt vett meg, az RTL klub, pénzhiány miatt. A Prizma TV meg az RTL lehet csak az RTL Klub-tól vette át. Mert ugyan abban a sorrendbe ment azokon is. Csak a Varázstojás rész előtt volt Ügyifogyi, az agyágyú / A jó vendég, utána a Rómeó és Törpilla, meg kivágott egy rövid jelenetet a Varázstojás részből. Az RTL Klub-on a Varásztojás rész után ment az Ügyifogyi az, agyágyú / A jó vendég rész, előtte a Rómeó és Törpilla, és nem hiányzott belőle a rövid jelenet. (Mikor mennek haza a tojással, azt félnek, hogy Melák meg Hókuszpók vissza fognak jönni. Törpilla azt mondja bárcsak már otthon lennénk, azt megkopogtatja a tojást. Azt hazatűnnek, mielőtt Melák ráugrik a varázstojásra.) Én azt hittem meglett a régi, és azt gondoltam most ez az adó előveszi. Mert a Dragon Hall+ is keresi a régi részek magyar szinkronjait, van is nekik meg pár már. A Magyar Televízióban teljesen más sorrendbe ment, amennyi megvolt rész magyarul. De egyik magyar adón se a belga sorrendben. Körülbelül 427 rész van történetenként összesen, valahol 2 történetet egy résznek számolnak, de eltérő a belga és a magyar összevonás, és körülbelül ennek a fele ment a Kölyökklub műsorblokkban. Valahol fele annyi időt 2 történet, mint valahol 1 történet. – Vakondka vita 2016. szeptember 16., 11:41 (CEST)

BloggerHU: Az is elképzelhető, amit írtam, hogy csak pénzhiány miatt nem vette meg, és nem vesztek el a magyar szinkronok? – Vakondka vita 2016. szeptember 17., 10:44 (CEST)

@Vakondka: Azt nehezen tudom elképzelni, hogy pénzhiány miatt ne vették volna meg azokat a részeket. Nem ez lenne az első sorozat, amelynek elvesztek volna a szinkronjai. A pénzhiány és az RTL két külön fogalom. – BloggerHU vita 2016. szeptember 17., 18:49 (CEST)

BloggerHU: De a Nils Holgersson-nál is a sorozat második felénél elveszett egyszer a régi Magyar Televíziós szinkron, azt a Minimax újat csinált a második felének, de aztán előkerült a régi a második felénél is, mert az M2 már újból a régivel adta. Így ezért gondoltuk a Törpöknél is hátha meglett a régi, és most előveszi a Kiwi TV, a többihez meg újat csinál, amiknek ez előtt nem volt szinkronjuk. – Vakondka vita 2016. szeptember 17., 22:03 (CEST)

@Vakondka: Nagyobb esélyt látok arra, hogy elveszett a szinkron. Az biztos, hogy nem pénzhiány miatt nem vette meg az RTL. Szóval vagy elveszett a szinkron vagy jogi okok vannak a háttérben az említett epizódokkal kapcsolatban. A valódi okot nem hiszem, hogy meg fogjuk tudni. – BloggerHU vita 2016. szeptember 17., 23:09 (CEST)

BloggerHU: Jelenlegi állás alapján, úgy néz ki, hogy a Kölyökklubbon mentek ugyan azzal a szinkronnal fognak menni. Amiknek eddig nem volt szinkronjuk, azok biztos új szinkronnal lesznek. Amiknek volt de a Kölyökklubbon nem mentek, lehet újjal mennek, de lehet az is, hogy a régivel fognak megint. Nem de? – Vakondka vita 2016. szeptember 18., 06:56 (CEST)

@Vakondka: Helyes megállapítás. :) – BloggerHU vita 2016. szeptember 18., 08:15 (CEST)

Polly and the Zhu Zhu Pets

Polly and the Zhu Zhu Pets (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Szia, majd alkalmasint légy szíves pillants rá erre a cikkre, hátha valamit lehet vele kezdeni – a létrehozó gépi fordítással töltötte fel, de alig volt benne egy-két mondat inkább azt sebtiben átírtam, hátha meg lehet menteni. Sajnos a magyar címet sehol nem találom, én meg totál nem vagyok képben a rajzfilmeket illetően. – PallertiRabbit Hole 2016. szeptember 17., 08:05 (CEST)

Pallerti: Szívesen a laptörténeti megköszönésedet. – Vakondka vita 2016. szeptember 19., 15:32 (CEST)

LoliRock

Greencat501, Fromiadrian: Sziasztok! Egyikőtök nézze meg a legutóbbi anon lépését, hogy jót írt át rossza, vagy rosszat írt át jóra, pontosan nem emlékszem. – Vakondka vita 2016. szeptember 17., 10:52 (CEST)

Megnéztem és javítottam amit kellet. – Greencat501 vita 2016. szeptember 17., 12:09 (CEST)

Szia Vakondka! Látom, hogy Greencat501 már megelőzőt. – Fromiadrian vita 2016. szeptember 17., 13:06 (CEST)

Greencat501, Fromiadrian: Köszi mindkettőtöknek. – Vakondka vita 2016. szeptember 17., 14:24 (CEST)

KiWi TV W-vel

Azért írtam, mert én ezt az anyagot találtam: http://dtvnews.hu/hirek/megerett-a-kiwi. Szóval, légyszíves javítsd ki a cikk címét a nagy W-sre! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője LajosFace (vitalap | szerkesztései)

Igen, köszönöm szépen. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője LajosFace (vitalap | szerkesztései)

Videojátékok, játékprogramok

Szia! Infoboxodban megjelölted, hogy érdeklődési körödbe tartoznak a játékprogramok és videojátékok. Pontosan melyek? Ezen a téren alaposan fejleszthető a huwiki.. Ha akad olyan játék, amelyet mindketten ismerünk, össze is tudnánk dolgozni. Oppashi Mesélj csak 2016. szeptember 20., 21:00 (CEST)

Rendben. Oppashi Mesélj csak 2016. szeptember 20., 21:55 (CEST)

NEM!

Nézd meg a műsorban a kölyöklubnál, hogy milyen műsorok mennek jelendleg! Pl. Animare tv újság – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Markocska1916 (vitalap | szerkesztései)

Cyberton

A helyzet az, hogy a filmeknél, sorozatoknál nem nagyon tudom ellenőrizni, hogy igazuk van-e a kedves szerkesztőknek, hanem arra igyekszem vigyázni, hogy ne veszítsünk információt. Szalakóta vita 2016. szeptember 22., 20:07 (CEST)

Gara26 nyomában

Szia! Látom, hogy dolgozol Gara26 után. Tegnap létrehozott két szinte azonos tartalmú szócikket (Transformers Mentő Botok epizódjainak listája és Transformers Mentő Botok epizódlista), az utóbbit te is szerkesztetted. A kettő közül az egyiket törölni kellene, de nem szeretném, ha a munkád kárbaveszne. Viszont az is kérdés, melyik szócikk címe felel meg a wikiszokványoknak. Tudnál egy kicsit ezzel foglalkozni (tehát hogy melyik maradjon, és milyen címmel)? (Azt is láttam, Gara26-nak hiába írnék.) Köszönöm, – Vépi vita 2016. szeptember 24., 06:26 (CEST)

Köszönöm a következetes ügyködésedet. Remélem, most már törlik, amit törölni kell, és letisztulnak végre a dolgok. Üdv, – Vépi vita 2016. szeptember 25., 06:46 (CEST)

Sugárzások

Kedves Vakondka!

A témával kapcsolatban kérlek olvass bele ebbe a beszélgetésbe: Filmműhely, ... "Sugárzás" rovat, és utána dönts saját belátásod szerint. Üdv, Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. szeptember 30., 22:12 (CEST)

Péter cár

Azért nem vettem ki, mert nem néztem rá. :-) OsvátA Palackposta 2016. október 1., 11:45 (CEST)

Osváta: Semmi gond, később is ránézel gondolom, közben meg is előztél a vitalapos írásban. :-) – Vakondka vita 2016. október 1., 11:50 (CEST)

email

Szia!

Igen, a tegnap volt. Köszönöm! DenesFeri vita 2016. október 5., 12:38 (CEST)

Re: két anime

Javítottam. A csatornák neve elé felesleges odaírni a lokalizációt. A Dínónál köszi a pontosítást a KiWi TV-s online vetítést illetően :). – Sasuke88  vita 2016. október 6., 12:39 (CEST)

Javítottam az újabb módosításaidat is. Arra kérlek, hogy ne linkelj minden nevet, amit meglátsz. Az X-Men anime zeneszerzője pl. nem tűnik nevezetesnek, azért nincs rajta link, ráadásul azon a néven (Takahasi Tecuja) van egy nevezetes játéktervező is. – Sasuke88  vita 2016. október 6., 14:48 (CEST)

„+magyar (szinkron)” a szokvány, lsd. pl. a Kiki cikkét. – Sasuke88  vita 2016. október 7., 14:02 (CEST)

A Kiki szócikke mindenre választ ad. – Sasuke88  vita 2016. október 7., 16:53 (CEST)
Ne törölj ki semmit az infoboxból, üres paramétereket se. – Sasuke88  vita 2016. október 7., 20:34 (CEST)

FernGully 2

Tisztelt Vakondka, nemrég hoztam létre a FernGully 2-t, nézze meg. – 92.249.181.99 (vita) 2016. október 9., 19:36 (CEST)

Lab Rats: Elite Force + Liv és Maddie

Szívesen.– Fromiadrian vita 2016. október 9., 20:20 (CEST)

Fehérlófia

Pkunk: Oda nézz, az anon nem fogadta meg sajnos, amit írtál, holott én is beszéltem vele. – Vakondka vita 2016. október 10., 17:15 (CEST)

Kösz, Vakondka, ránéztem, és amint látod, kicsit elfajult a vita. Hagyjuk, 1L-őre. :) – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. október 11., 00:32 (CEST)

Pkunk: Szóra sem érdemes. – Vakondka vita 2016. október 11., 09:56 (CEST)

Thomas & friends epizódjainak száma

Szia!

Én csak távolról csodálom ezt a szócikket, de most feltűnt, hogy egyesek állandóan növelik az epizódok számát az infoboxban.

Az angolok még csak 458-nál tartanak.

Vagy mi üzenjük Londonnak, hogy jobban tudjuk? -:)--Linkoman vita 2016. október 10., 19:29 (CEST)

@Linkoman: @Vakondka: Sziasztok! Ha már meglettem kérve, hogy tisztázzam a dolgot, akkor megpróbálkoznék vele. :)

Szóval igen, az angolok picit le vannak maradva a szerkesztésekkel. A sorozat főlapján még ugye 458 van jelezve, ám az epizódlistás lapon már ott tartanak, ahol a magyar. Többé-kevésbé. Ez számomra azt jelenti, hogy a kollégánk elkötelezettebb, mint az angolok, frissebben tartja a lapot, mint ahogyan az eredeti áll. :)

Remélem mindent elmondtam, sikerült tisztázni a dolgot. :) Kérdés esetén állok a rendelkezésetekre. – BloggerHU vita 2016. október 10., 22:07 (CEST)

Köszönöm a megnyugtató választ! Üdv.--Linkoman vita 2016. október 11., 07:54 (CEST).

Disney Channel eredeti sorozatai

Ezt miért vetted ki? Azért raktam be, hogy ha magát a sablont nézed, akkor ne kelljen kinyitni, mert akkor egyértelmű, hogy látni akarod azt is, ami belül van. nyuszika7h vita 2016. október 11., 15:29 (CEST)

Help me, please

Szia, Vakondka. Tudnál nekem segíteni valamiben? Szeretnék olyan rangot elérni amelyiknél a saját szerkesztéseim automatikusan ellenőrzötté válnak egy-egy szócikknél, de nem a járőr rangra gondolok mert ugye akkor másokat is ellenőriznem kellene rendszeresen, olyat meg nem szeretnék. Most csak a saját szerkesztéseimről beszélek. Van ilyen lehetőség vagy opció? Ha van akkor, hogyan tudnám elérni vagy kihez kellene fordulnom ez ügyben?

Ui.: nem sürgős a dolog, szóval ráér akármikor a segítség. – Greencat501 vita 2016. október 11., 21:26 (CEST)

Nagyon köszönöm a segítséget Vakondka. Ennyi az egész és a szavazás lezárásával már kész is? – Greencat501 vita 2016. október 12., 13:28 (CEST)

És meddig tart a szavazás? – Greencat501 vita 2016. október 12., 13:30 (CEST)

Szia, Vakondka. nyiffi jóvoltából megkaptam a megerősített szerkesztő jogot. Köszönöm neked az ehhez vezető segítséget. – Greencat501 vita 2016. október 17., 20:17 (CEST)

hu HU

:-) Poén bejött. Jót nevettem. OsvátA Palackposta 2016. október 12., 21:08 (CEST)

sugárzások

Ügyes vagy, és jobban néznek ki így az oldalak! Üdv, Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. október 17., 21:01 (CEST)

"több kör": nem tudom. Szerintem minél kevesebb a korhatár-jelölgetés, annál jobb. Ez a korhatár-dolog megint olyan, ami szerintem lényegtelen információ. Naponta változik is. Én nem is nyúlnék hozzá. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. október 17., 21:42 (CEST)

Mondd Vakondka! Miért törölgeted te is más-más cikkekből a Sugárzások szakaszt? Pedig annyira jó ötletnek tűnt nekem. Szívesen támogathattam volna azt az ötletet. – Gergő90 vita 2016. október 19., 20:41 (CEST)

Szerintem az a példa, amit mutattál, az nem bizonyít semmit. Egyébként meg a forrástalan dolgokhoz itt nagy szükség van rám is. De az a dolog nem teszik nektek, amit én mondtam, akkor engem le is blokkoljátok örökre. Mert úgyis csak ellenszegülök néhány szabálynak. – Gergő90 vita 2016. október 19., 22:11 (CEST)

Gabest, Gergő90: Jó volt az ötletetek, hogy a televízióadók és időpontok feltüntetését valahogy megadjuk a cikkben, a források kellenek is, engem nem is zavar, de Pkunk, Saske88 és többen: ők valami olyan megoldást keresnek, ami korrekt is lenne a cikkben. Szerintem tartsatok össze ti is a filmműhelyen, és ott kéne átbeszélnünk mi legyen a legjobb megoldás. Meg nem kell túl sok fölösleges infókkal a wikit elárasztani, elég megkeresni a szükséges elemeket, és azokat felhasználni. – Vakondka vita 2016. október 19., 22:22 (CEST)

Bocsánat, hogy beleszólok, de ilyen a digitális világ. Gabest, Gergő90: Ha vannak jó ötleteitek, az oké! Ha bizonytalanok vagytok valamiben, akkor kérdezzetek, beszéljetek! Végül is nyugodtan írjatok, kérdezés nélkül is, ha biztosak vagytok a dolgokban – a jó előadott újdonságokat egyetlen épeszű szerkesztő sem ellenezheti. A menetrendek-listák dolgok ellen viszont tiltakozni fogok, a józan ész és a kulturáltság keretei között (:) Üdv, – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. október 19., 23:07 (CEST)

wiki oldal

szia kedves Vakondka én halotam róla hogy lehet saját gépre wikit telepiteni is azt találtam ki hogy te telepitesz a saját gépedre majd feltöltöd a netre majd ha válaszolsz meg beszljük mi lesz a neve is mi lesz a lógója továbi jó szerkesztést kívánok — – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 89.132.248.3 (vitalap | szerkesztései)

Walk the Prank

Szia Vakondka! Az szeretném mondani, hogy a Walk the Prank lapot több napja egy anon rongálja. Én már írtam neki, de másnap újra ezt csinálja. Tudsz valamit csinálni? – Fromiadrian vita 2016. október 22., 09:54 (CEST)

Köszönöm. – Fromiadrian vita 2016. október 22., 10:31 (CEST)

Pickle and Peanut

Most látom, hogy Pickle and Peanut-ban is rongált egy pár perce. – Fromiadrian vita 2016. október 22., 10:35 (CEST)

Köszi ezt is. – Fromiadrian vita 2016. október 22., 10:46 (CEST)

Megint kezdi. – Fromiadrian vita 2016. október 23., 12:30 (CEST)

RE: Bobby és Bill + Állati detektívek

Szívesen beírhatnám az egyik sorozat további epizódjai, de az a probléma, hogy a Minimax port.hu-s műsorújságján nem írja ki az epizódcímeket. Régen az Állati detektíveknél azokat tudtam jegyzetelni, amik fel voltak töltve a youtube-on, és az alapján diktáltam az epizódokot. Hát ez a helyzet, ami nehéz is lehet. Bocsánatot kérek! Köszönöm a megértést! – Gergő90 vita 2016. október 22., 13:33 (CEST)

filmműhely, televízióadók, időpontok

Gergő90: Azt írta, Pkunk, hogy szerinte nem jó a sugárzások szakasz. Gabest: Ezt te találtad így ki, ő szerinte nem kéne ezt követni. Még a film-kategóriánál is elvárás a helyes tartalom: a menetrend-kategóriás táblázatok ennek helyből keresztbe tesznek, úgyhogy szerinte hagyjuk ezt. Van jobb megoldás, fentebb látható, ha a műhelyet megnézitek. Lehet tanulmányozni, és lehet egy jól kinéző, helyes formát alkotni, ha kell. A tévéműsort például nem muszáj, nem tilos, de nem ajánlott, bemásolni. Szerinte nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség, és erre is gondoljunk. Alkalmazzátok akkor szerintem ti is azt, amit a műhelyen is javasoltak, azt a bevezetős formát. – Vakondka vita 2016. október 22., 15:20 (CEST)

Ez nem menetrend, hanem műsor vetítés, ez a vetítések időpontja, még forrásokat is raktam hozzá. – Gabest vita 2016. október 22., 17:30 (CEST)

109.166.132.50

Rendben. – Fromiadrian vita 2016. október 23., 09:41 (CEST)

Remélem. – Fromiadrian vita 2016. október 23., 12:37 (CEST)

Panybotond

Szia! Panybotond volt 109.166.132.50 anon? – Fromiadrian vita 2016. október 25., 20:47 (CEST)

Csak arról véltem, hogy írtad. – Fromiadrian vita 2016. október 25., 20:50 (CEST)

Szalakóta, XXLVenom999, Rlevente: Nem hiszem, hogy a Caps Lock-ja ragadt volna be, ugyanis ha megnézitek a legutóbbi szerkesztését is a 2016 november 1, itt se csupa nagy betűvel írta a hónap nevét. A C8 cikkben, de nem a laptörténetben. – Vakondka vita 2016. október 25., 21:12 (CEST)

Nincs mit, bár én sem hiszem hogy beragadt neki, rendes ember olyankor nem szerkeszt hanem elmegy a boltba venni másikat. – XXLVenom999 vita 2016. október 26., 16:27 (CEST)

Köszönet

Itt és most köszönöm, hogy egyedüliként támogattad, hogy megerősített szerkesztő legyek. Nem lettem az, de a bírálatból is tanultam, másrészt három cikkem is ellenőrzött lett pár nap alatt és ez se semmi.Balfülü vita 2016. október 26., 11:23 (CEST)

szóváltásotok

Steinbrück Ottó, Dencey: Nyugodjatok meg, mindketten lehettek hasznosak a wikin, meg mindketten lehettek ügyesek valamiben, de a vitatkozás, meg a veszekedés nem vezet jóra, próbáljatok meg kibékülni, és hallgassátok végig egymás véleményét, aztán próbáljatok meg valahogy szót érteni, meg kiegyezni egymással, és meglátjátok nektek is jobb lesz. – Vakondka vita 2016. október 26., 21:18 (CEST)

Tudod kedves Vakondka, nekem az a legfontosabb, hogy neked jó legyen. Egyébként szóváltásról csak egyenlő intelligenciával bíró felek között lehet szó. Aki idiótázik valakit a másik véleménye miatt, az a diktatúra némaságának és a kíméletlen terrornak a híve. De ez neveltetés kérdése – Dencey vita 2016. október 27., 04:13 (CEST)

Orosz nevek

Szia!
Miközben hónapok óta reménytelenül vitatjátok, hogy hogyan és miért kell feltüntetni, vagy fel nem tüntetni azt, hogy melyik tévé adott le egyszer, sokszor, tegnapelőtt vagy soha egy-egy rajzfilmsorozatot, ordas hibák maradnak szanaszéjjel, mint például ebben a szócikkben: No, megállj csak!, pontosabban az infoboxában. Egy kivétellel (melyet javítottam: a rendező nevét(!), minden közreműködő nevét a Wikidatából veszi át az infobox sablon ostobán: az angol írásmód szerint, mert ő (a Wikidata) csak egy hülye gép.
Rá se néztek. Mi emberek viszont azért szerkesztünk, és nem automatákat használunk a fejünk helyett, mert van fejünk. Benne a tudással. Amink, ha nincs, megszerezzük. Jelen esetben innen: Wikipédia:Cirill betűs szláv nevek átírása.
Mindez persze nem csak neked szól. Ezért (se semmi másért) meg ne sértődj!
Üdv: OsvátA Palackposta 2016. október 28., 16:57 (CEST)

Nem szokásom megbántani valakit, a szócikkek hibái miatt, így nagyon nem is érdekel ki követi el azokat. Ha nem sok a hiba és képes vagyok a javításra, kijavítom, ha nem vagyok biztos benne – írok a vitalapra. Majd javítgatok ezen is, az átírás általában nem haladja meg az erőnlétemet. Voltam már ott is, engem inkább az epizódcímek zavartak, nem tudni ezek így jelentek meg, vagy szerkesztői fordítások mert azokon is van mit javítani. – SepulturaP's.box 2016. október 29., 11:52 (CEST)

Azt hiszem mindent átírtam. Az Aláfestőzenék c. szakasz azonban hiányos és több helyen hibás is. Ahhoz több érdeklődés és türelem kellene. Ha valakinek van, az ilyen szócikkek https://ru.wikipedia.org/wiki/Ну,_погоди!_(выпуск_1) alapján javíthat. Nem forrás, de azt is lehet találni. Ha még hiányzik valami írj! – SepulturaP's.box 2016. október 29., 14:34 (CEST)

Re: Fixi, Foxi és barátaik

Ilyen nagy táblázatokat nem jó összenyomni az infobox mellé (legalábbis nekem eléggé összenyomott volt), inkább csúsztassuk lejjebb, hogy kitöltse a képernyőt, nem baj van egy kis kihagyás.

Amúgy lenne néhány megjegyzésem a szerkesztéseiddel kapcsolatban:

  • Próbálj meg kevesebbszer menteni. Miért kell 3 "a" betű átírásához 8-szor menteni? Nyisd meg felül a szerkesztés gombbal az egész cikket, végezd el a módosításokat és csak utána kattints a "Lap mentése" gombra. A sok mentés csak nagyobb átalakításoknál elfogadható igazán, apróbb módosításoknál jobb a kevesebb mentés, mert áttekinthetetlenné válik a laptörténet.
  • Nem kell minden utolsó vandál anonnak/frissen regisztrált "szerkesztőnek" "kérlek szépen"-ezni meg "légy szíves"-ezni. Egyértelműen ártó szándékkal ide jövőket nem is üdvözlünk, a vitalapjukon csak figyelmeztetéseket, végső esetben blokkértesítőket (ezt nyilván az adminok) helyezünk el. Azzal csak eteted a trollt, ha még jópofizkodsz is vele.
  • Nem kell minden szerkesztésemet megköszönnöd :-). – Sasuke88  vita 2016. október 29., 23:48 (CEST)

Re: adók

Én nem változtatok az eddigi szokványon, nézd meg a Kiki cikkét, az a számomra elfogadható forma. – Sasuke88  vita 2016. november 3., 12:50 (CET)

Gabest: Én is úgy alkalmaztam eredeti formában, ahogy Sasuke88 írja. Ez a sok buggyant, nagyképű felhasználó, mindig belevág a barátaim munkáiba is. Nyugodtan alkalmazd azt amit Sasuke88 ír, a táblázat nem kell, a bevezetőbe említsd meg az eredeti magyar adót, és az új szinkronos magyar adót, a magyar adó paraméter mögé, ha akarod berakhatod meg visszarakhatod, a többi adót, és a korhatárral is feltüntetheted, nem fogom kivenni többet. – Vakondka vita 2016. november 3., 13:56 (CET)

Gergő90: Te is alkalmazd, akkor vissza ezt. – Vakondka vita 2016. november 3., 14:15 (CET)

Vakondka, csak nem azt mondja komolyan? – Gabest vita 2016. november 3., 16:56 (CET)

Gabest, Gergő90: Máté szava elakadt, a többiek szavával meg már nem foglalkozok. Sasuke88 ezt javasolta, ez esetben én is visszaálltam erre, amit korábban használtam. Ezért ti is alkalmazhatjátok ezt a verziót, remélem nektek is jó lesz így. A barátaimat ez nem zavarja, és ti ketten is a barátaim vagytok. – Vakondka vita 2016. november 3., 20:06 (CET)

Gergő90, Gabest: Akkor örültök ennek most? – Vakondka vita 2016. november 4., 09:50 (CET)

Igen. Sasuke88 örömére és tiszteletére. – Gabest vita 2016. november 4., 11:13 (CET)

Én csalódott vagyok magamban. – Gergő90 vita 2016. november 4., 12:48 (CET)

Gergő90: Hogy érted ezt? – Vakondka vita 2016. november 4., 13:05 (CET)

Hát úgy, hogy győzött a többség. – Gergő90 vita 2016. november 4., 13:23 (CET)

Igazad van Gergő90, de legtöbben nem akarták feltüntetni mindet sehol se, a sugárzásokat, hogy hol tüntessük fel, ebben Sasuke88 a te javaslatodat akartam meghagyni, a táblázatot Gabest te találtad ki, de Pkunk te meg most az Állatfarm cikkben, visszaállítottad a maradt javaslatról a táblázatosat, ami meg ez előtt nem tetszett neked. – Vakondka vita 2016. november 4., 19:14 (CET)

Bocsánat Vakondka, nem kéne megjutalmazni Sasuke88-at valamivel? – Gabest vita 2016. november 4., 21:19 (CET)

Gabest: Nem kell őt semmivel se megjutalmazni, adott egy javaslatot, különben én is azt alkalmaztam eredeti esetben, csak mások miatt kellett változtatnom, de örülnék ha már valaminél maradnánk, azt akkor alkalmazzuk úgy. – Vakondka vita 2016. november 4., 21:25 (CET)

Gabest: De a kedvedért megjutalmaztam, nézd meg a vitalapját. – Vakondka vita 2016. november 4., 21:28 (CET)

Gergő90: Neked a táblázatos tetszett volna jobban? Nem kell csalódj magadban, a többség egyikre se szavazott, csak Sasuke88-cal egyeztettem, azt maradni akartam az ő javaslatánál. Gabest: Neked meg mégis ez tetszik jobban most, hogy a táblázatot te találtad ki. Pkunk nem értem mért állította vissza most, a János vitézben, meg az Állatfarmban, ez előtt a táblázatot még jobban nem szerette ő, mint a box-ot. Máté javaslatát meg már nem követem, mert félbeszakadt nála a vita. – Vakondka vita 2016. november 4., 22:44 (CET)

Gabest, Gergő90, Sasuke88, Pkunk: Na jó, nekem ebből elég volt, mindegyikőtök csinálja úgy, ahogy nektek tetszik, nem vonom se vissza, nem hagyom se jóvá, de jó lett volna azért, ha egyformán csináltátok volna mindenhol, ahogy megegyeztek, a többiek véleményét meg már nem kérem ez ügyben. – Vakondka vita 2016. november 4., 22:52 (CET)

Gabest jobban tenné, ha leszállna az Állatfarmról és a János vitézről végleg! Ha nem tud értelmes szerkesztést csinálni ott, akkor hagyja békén – mert az, amit ő csinál, csak maszatolás, értelmetlen, úgy ahogy van. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. november 4., 23:40 (CET)

Jól van, Vakondka! Én nem akartam ez ügyben megbántani. Nekem tetszett korábban a táblazatos, de most már mindegy. Pedig nekem is az információgyűjtés a legfontosabb, még stílusban is. Pkunk-kal az a baj, túl szigorú tud lenni másokkal, akit csak akar. Ezt magam is jól kitapasztaltam tőle is egy kicsit. Jobban tenne, hogy ő legyen elnéző másokra tekintve, mert azoknak is érzékeny a lelke, akárcsak nekem, mert autista fiú vagyok - némi spektrum zavarral. – Gergő90 vita 2016. november 5., 05:48 (CET)

Gergő90, Gabest: Nyugodjatok meg, ti nem bántottatok meg engem, ez ügyben, a segítőim vagytok, de én részemre is hasznos, minden információ összegyűjtése, ebben teljesen igazatok van. Az volt a problem, hogy valakik most információt akarnak ezzel irtani a cikkekből, amik jók is, meg hasznosak is, utána pedig, hogy Sasuke88 mutatott egy javaslatot, ő hogy csinálja, akkor ennél szerettem volna maradni, mert én is azt a verziót alkalmaztam az elején, de én Pkunk-ot sem akarom megsérteni. Ezért lett volna jó, valami formában megegyezni, amit nyugodtan alkalmazhatunk együtt mindenhol. A többiek, akik velünk szerkesztenek, nekik az egyik az összes közül elfogadható, akik meg azt mondták az egészre haszontalan, fölösleges, az ők ajánlatait ez ügyben meg már nem kérem. – Vakondka vita 2016. november 5., 07:14 (CET)

@Gergő90, Pkunk, Gabest: (Meg akiket még érdekel) Jó lenne már lezárni ezt az "adós" dolgot. Úgy teljesen jó, ahogy pl. a Kiki – A boszorkányfutár cikkben meg van oldva, enciklopédikusan szolgáltat információt azoknak, akiket érdekel egy-egy film vetítéstörténete. Ne hiperaktívkodjon már mindenki se az adatok gépies törlésével, se az értelmetlen dolgok bepakolásával. Amennyi energia bele lett ölve ebbe a hülyeségbe kb. július óta, abból már egy halom kiemelt cikket lehetett volna írni. – Sasuke88  vita 2016. november 5., 19:42 (CET)

Nekem teljesen jó úgy, ahogy a "Kiki ..." cikkben van. Gabestet kell leállítani, mert ő az, aki csökönyösen köti az ebet a karóhoz, hogy minden utolsó paprikatévés sugárzásnak benne kell lennie az infoboxban, vagy az elbaltázott "Sugárzások" táblázatában. Én csak utána javítgatok, igyekszem elfogadhatóvá tenni legalább a nevezetesebb rajzfilmeket, hogy ne úgy nézzenek ki, mint ha a kutya hányta volna ki őket. Az egészet nem én generálom, hanem Gabest, aki már anonként kezdte ezt az egészet. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. november 6., 15:28 (CET)

Sasuke88: Még egy utolsó kérdés nézd meg a János vitéz cikkben az adó és a korhatár paramétert, erre gondoltál oda írunk egy kettőt azt stb. meg pl. vagy az összes felsorolására gondoltál? Szerintem az összes felsorolása is bőven elfér, nézd meg a Vuk cikket, ott mennyi adó adta, de még a korhatárral együtt is a felsorolás bőven oda fért, szép így is. Általában meg 3-4 adó ad egy mozifilmet. – Vakondka vita 2016. november 5., 20:16 (CET)

Szerintem jó, ha fel van sorolva mindegyik, engem pl. érdekel, hogy mit hol adtak, de a folyószövegben is legyen ennek nyoma. Az infoboxban nem is igen lehet olyan adat, ami a folyószövegben nem szerepel (a korhatár pl. lehet kivétel). -Sasuke88  vita 2016. november 5., 23:23 (CET)

Sasuke88: Szerinted ennek a változtatásnak mi volt az értelme, nem volt jobb a korábbi? – Vakondka vita 2016. november 5., 20:21 (CET)

@Pkunk: Szerintem is jobb volt (formailag is), mi az már, hogy "stb."? Vigyor Meg nekem például érdekesség, hogy az HBO-n is látható volt ez a klasszikus magyar rajzfilm. -Sasuke88  vita 2016. november 5., 23:23 (CET)

Sasuke88, Gergő90, Gabest: Na látjátok, én már az elején azt alkalmaztam mint te Sasuke, nem is a te ajánlatodra csináltam így, nekem is ez tűnt jó megoldásnak, én ezzel mindig is egyetértettem veled, és egyet is kellett értenem veled, ha sok más felhasználó állandó jelleggel nem vág valamivel ebbe bele, azóta is folyamatosan ezt alkalmaztam volna. – Vakondka vita 2016. november 6., 06:56 (CET)

Fekete arany / A fekete arany

Gabest: A Mézga család-rajzfilmsorozatok 3. sorozatának a 11. részét, át kéne nevezni névelősre, mivel az epizód elején is névelővel van kiírva a cím, de átirányításnak maradjon a névelő nélküli is, nézd meg ma 11:50-kor az M2-n, vagy keress egy feltöltést róla az egyik videómegosztón. – Vakondka vita 2016. november 4., 11:19 (CET)

Gabest: Azt akartam tegyél egy próbát, mert már tudsz szabályosan átnevezni te is, mivel regisztráltál, és eltelt 4 nap azóta. De mivel nem írtál hozzá, átneveztem én. – Vakondka vita 2016. november 5., 07:32 (CET)

E-mail

Gabest: E-mailedet nem adod hozzá a wikihez, hogy személyesen is tudjunk veled szótáltani? A címedet nem fogja senki se látni itt, de van megoldás, hogy e-mail küldési lehetőséget adj. – Vakondka vita 2016. november 5., 13:10 (CET)

Igazságtalanság!

Vakondka! Te elhiszed az Adminisztrátorok üzenőfalán levő magyar rajzfilmcikkekkel kapcsolatos szerkeszthetetlenítésében, amit OsvátA mondtott? Ez nem igazság! Engemet is fogják hibáztatni emiatt is. Tudod mit? Ha te elhiszed OsvátA javaslatában, akkor tessék. Senki sem hallgat rám, még te se, meg Sasuke88, Pkunk, OsvátA, se senki más. Senki! Nagyon sajnálom. Nem tűröm az igaztalanságot. Nem akarom, hogy a Wikipédián ilyen vacak törvény uralkodjon felettem. Senkinek sem vagyok annyira fontos és hasznos. Remélem megérted.– Gergő90 vita 2016. november 6., 22:35 (CET)

Gergő90, Gabest: Sziasztok, kérlek szépen bocsássatok meg, ha valami rosszat csináltam nektek, nem direkt volt, még mindig haragszatok rám, én nem tudom. – Vakondka vita 2016. november 8., 17:06 (CET)

Nyugi, Vakondka! Nem haragszom rád, csak az igazságtalan helyzetre. Te jószívű tudsz lenni hozzám is, Mindig te vagy a legjobb barátom a Wikipédiában. Csak meg voltam sértődve azon a vitán, ahol elég kellemetlen érzés lehet. – Gergő90 vita 2016. november 8., 17:45 (CET)

Gergő90, Gabest: A barátaim vagytok, és mindig azok is maradtok. – Vakondka vita 2016. november 9., 13:48 (CET)

A Jetson család

Gabest: Nagyon szépen köszi a bővítéseket, és a szinkron sorrend pontosítást. :D – Vakondka vita 2016. november 9., 22:01 (CET)

Caillou

Bolondkamion: Köszi szépen a nevek pontosításait. :) – Vakondka vita 2016. november 9., 22:02 (CET)

Szívesen! – Bolondkamion vita 2016. november 10., 16:35 (CET)

cikkek, infók

Gergő90, Gabest: Olyan paraméterek hagyjunk el, amelyek mögött nem lesz sohasem infó, a cikk fajtájától függően. – Vakondka vita 2016. november 11., 14:18 (CET)

televíziós megjelenések

Pkunk: Ha egy ilyen szakaszba is akarod feltüntetni az adókat, legalább akkor is legyen feltüntetve, melyikek korhatár nélküliek, melyikek 6-osak, melyikek 12-esek., az időpontokat rátok bízom, de nekem az nem érdekes, egy adó többször is adhatja. – Vakondka vita 2016. november 11., 15:36 (CET)

Persze, persze! Ha Gabest vagy Gergő-nemtudommennyi ebbe a szakaszba szerkeszt, akkor azt jóvá fogom hagyni, ellenőrzötté teszem. Nyugodtan kreatívkodjanak. Üdv, Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. november 11., 18:15 (CET)
Ja, hogy el ne felejtsem: a szokásos feltételekkel! Igyekezzenek forrásokat megadni, ne változtassák menetrenddé a cikket, ne legyenek csikicsuki szerkesztések – akkor minden rendben lesz! Üdv, Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. november 11., 18:32 (CET)

Gergő90, Gabest: Akkor ezt vegyétek figyelembe, legalább a János Vitéz, Lúdas Matyi, Szaffi stb. ilyen magyar cikkeknél, amit ő ír. Pkunk: 90 az a szám, amit nem tudtál mennyi. – Vakondka vita 2016. november 11., 20:10 (CET)

Pkunk: A János vitézbe nézd meg, ha csak csinálok egy lépést, úgy látni pontosan, most ha megnézed már látod is, ez így jó neked? Persze, ha nincs forrás, majd egy forráskérő sablonnal, ha meg van forrás, akkor meg majd egy lábjegyzet forrással. – Vakondka vita 2016. november 11., 20:38 (CET)

Vakondka, a te szerkesztésedet visszavezettem, szerintem úgy jó, ahogy te csináltad. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. november 12., 01:07 (CET)

Pkunk: De nem kell vissza vonnod az én szerkesztésemet is, ha Gabest szerkesztései közben én is beleszerkesztek, mert egyik nap, meg tegnap is az övével együtt az enyémet is visszavontad. Csak most az övével együtt az enyémet is vandalizmusnak vetted itt 2016. november 11. 23:49? Én nem rombolom a cikkeket. Olyan paraméterek elhagyhatóak, amik mögött nem lesz sohase infó, de a kapcsolódó, előző, következő is elhagyható, ha nincs hozzá való olyan, ha lesz egyszer mégis, akkor úgy is visszatudjuk tenni, amikor elkészül utána. – Vakondka vita 2016. november 12., 06:41 (CET)

Vakondka, a te szerkesztéseidet visszavezettem a cikkbe. Az igaz, hogy a visszaállítással kikerült belőle, de a visszaállítás volt az egyszerűbb, és észrevettem, hogy te is szerkesztettél benne és mondom, azokat külön visszaraktam. Minden oké, a te szerkesztésed nem vandalizmus. Üdv, Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. november 12., 08:52 (CET)

Pkunk: Oké, rendben. :) De Gergő90 és Gabest ők sem akarnak direkt sohasem rosszat a wikin, csak véletlen van, amit esetleg rosszul csinálnak, vagy nem úgy alakul, ahogy akarták volna, ezért nem kell őket sem sohasem bántani, csupán segíteni kell nekik is. – Vakondka vita 2016. november 12., 09:20 (CET)

Egyet értek Vakondkával. – Gabest vita 2016. november 12., 09:22 (CET)

Meg kéne végre érteniük azokat a dolgokat, amiket mondanak nekik. Például hogy ne állítsák vissza makacsul a rossz állapotra a cikkeket, vagy hogy nem kellenek végtelen stáblisták. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. november 12., 09:28 (CET)

Magának kell értenie, hogy sohasem csináljuk rosszat a wikin, csupán segíteni kell, amit Vakondka mondott, mert ebben van igaza. – Gabest vita 2016. november 12., 09:31 (CET)
Hiába próbálunk segíteni, ha nem fogadod meg a tanácsokat és makacsul mész a saját fejed után. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. november 12., 09:45 (CET)

Gabest, Gergő90: Én kedvellek benneteket, nem kell titeket bántani, segíteni kell nektek. Csupán azt kell megígérnetek, amit Pkunk jó szándékból akar nektek, hogy makacsul nem kell visszaállítgatni a szerkesztéseket, inkább próbáljátok megbeszélni ti is a felhasználókkal, miért nem értetek egyet. Valamint végtelen sok stáblisákat tényleg nem kell csinálnotok, megfogadhattok egy tanácsot, hogy mennyi elegendő a wikipédiában, azt nem kell feltétlenül túlzásba vinni. Persze nem vagytok vandálok, mert bővíteni, segíteni akarjátok a wikit, bár sajnos ez nem úgy sül el sokszor, ahogy akarnátok. :( – Vakondka vita 2016. november 12., 09:56 (CET)

Nem hiszem, hogy Pkunk jó szándékból akar, folyton a fejébe veszi azokkal a forrásokkal, én magam oldom meg a forrásokat. Na de térjük a lényegre, Sasuke88-nak mindig igaza volt, ahogy önmaga mondta, még legutóbb is a Mokép szócikkel kapcsolatban. – Gabest vita 2016. november 12., 10:06 (CET)

Gabest, Gergő90: Néhány dolog kivételével, Saseuke88-nak mindig igaza volt, de ő is hibázhat azért, de azért Pkunk is hibázhat, de ebben azt nem rossz szándékból akarhatta, hogy ne állítsatok vissza mindig mindent makacsul, szerintem azt akarta, mivel ha egyértelmű rossz szerkesztéseket, vagy forrás nélkül nem evidens szerkesztéseket, állíttatok mindig vissza, az előbb-utóbb egy rövid blokkot eredményezhet, amiben azt akarhatta, hogy azt elkerüljétek, mert az nektek is kellemetlen lesz. Persze nem feltétlenül rossz mindig, amihez ragaszkodtok, az lehet túlzottan fölösleges, és sok infó a cikkben, amire elképzelhető a wikinek nincsen feltétlenül szüksége, például túl sok, és fölösleges annyi személyt megemlíteni, amit Osváta is írt nem kellenek. – Vakondka vita 2016. november 12., 10:16 (CET)

Sasuke88 egyáltalán nem rajong a stábokért, akiknek nincs se szülstési dátumuk, se halálozási dátumuk, egy csöppet sem rajong a stábokért a magyar rajzfilmekkel kapcsolatban. – Gabest vita 2016. november 12., 10:45 (CET)

Pkunk csak azért mondja, mert túlságosan szigorú mindenkihez. Osváta pedig olyan rendet akar, amiről én elképzelni se tudok. Mindig csak megszegem a szabályokat, fittyet hányok rájuk. Visszaállításaimért nyugodtan blokkoljátok engemet is, mert hasznos dolgokon kívül úgyse tehetek kárt a cikkekben. A blokkolást hosszú időre kérek, hosszú életre vagy életfogytig, ami késő lesz. Nyugodtan tiltsátok el tőlem a megerősített szerkesztési jogomat is, mert azt úgysem akartam elfogadni. Tudom, hogy nem rólam, hanem erről, de azért is kell megérdemelnem a sorsomat. – Gergő90 vita 2016. november 12., 10:50 (CET)

Gabest, Gergő90: Ugyan már, jó szándékú, segítőkezek vagytok, hasznos is sokban a munkátok, próbáljátok meg velük megbeszélni, hogy sokan szigorúak ebben igazat adok nektek, meg olyan rendet akarnak, amit el se tudok képzelni, ebben is igazatok van. – Vakondka vita 2016. november 12., 10:53 (CET)

Tessék, újabb példa Gabest önfejűségére: a Szaffi cikkben már megint visszaállította a Mokép linket, mikor meg lett neki mondva, hogy ne írja át a rossz "MOKÉP-PANNÓNIA Filmgyártó- és Forgalmazó Kft." alakra! Ebből az a következtetés, hogy vagy nem tud olvasni, vagy nem érdekli, hogy mit írnak neki és direkt szórakoztatja a kavarás, amit művel. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. november 12., 11:58 (CET)

Pkunk: Ebben neked is igazad van, hogy rendet kell rakni, és látom te is hasznos munkával akarod ellátni a wikit. De ők ketten valami miatt nehezen tudnak dolgokat megjegyezni, meg nehezen tudnak kommunikálni másokkal, ezért én nem akarom őket bántsátok, csak valahogy barátságosan rendezzétek le őket, azt szeretném. Mert Gergő90 és Gabest ők ha le is járatják valamivel a wikit, biztosan nem szándékosan teszik. Kedvesen meg kell velük beszélni a dolgokat, biztosan százszor is. De ha szigorúak, határozottak, szidalmasak, hangosak, mérgesek, haragosak, idegesek, dühösek vagytok hozzájuk, akkor biztosan megbántjátok őket, amit nem szeretnék, mert hozzáállással ők kedves felhasználók. – Vakondka vita 2016. november 12., 12:16 (CET)

Pkunk: Most eléggé barátságosan írtál, bár nekem eddig se tűntél mérgesen, rendezned kell őket, de jó hozáállással, biztosan tanulnak a hibáikból. :) Gegrő90: Szerkessz bátran, csak ügyelj a szabályokra, de hasznos munkát végzel. :) Gabest: Te is hasznos munkát végzel, csak gyakran csinálsz a munkáid között olyat, amit szerintem félre értelmezel, és balul sül el, de ügyelj a szabályokra, és próbáld tartani a jó modort, akkor jól jársz, és nem veszítesz semmit sem. :) – Vakondka vita 2016. november 13., 07:10 (CET)

Háry János, 1983

Bocsánat, hogy közbe szólók. Az 1983-as Háry János szócikkben lévő szereplőknél az 1935-ben született Pathó István cikket hagynia kell a főkomornyiknál. – Gabest vita 2016. november 11., 16:51 (CET)

Gabest: Mármint, hogy kinek kell azt hagyni? – Vakondka vita 2016. november 11., 20:07 (CET)

Márpedig sikerült hagyni az 1935-ös születésű Pathó István cikket az Háry János cikknél. – Gabest vita 2016. november 11., 20:12 (CET)

Gabest: Pontosan mire akartál ezzel célozni? – Vakondka vita 2016. november 11., 20:15 (CET)

Gabest: Ennél maradhat a box-ba, közben eszembe jutott, hogy ez nem mozis, ez televíziós. – Vakondka vita 2016. november 11., 21:04 (CET)

Szerkesztéseitek

Gergő90, Gabest: Ti a barátaim vagytok, nem szeretném blokkoljanak titeket. Mind kettőtöknek van sok hasznos szerkesztése, csupán annyira szeretnélek szépen kérni titeket, hogy figyelemmel tartsátok be a szabályokat, valamint kerüljétek az értelemszerűen rossz szerkesztések visszaállítását, figyelmeztetések mellett. – Vakondka vita 2016. november 13., 11:09 (CET)

Akkor inkább tessék blokkolni engemet végleg, mert már nem szerkeszthetek többé, mert nem tartok magamat hasznosnak, hanem csalónak. Mert szerkesztéseken mindig csak másolgatással csalok. Az idők során mindig az itteni törvényekre ütköztem. Nagyon sok vandalista hibát követtem el elejétől fogva. Kérem, blokkoljátok meg engem! És akkor minden rendben lesz itt. – Gergő90 vita 2016. november 13., 12:42 (CET)

Gergő90, Gabest: Nem, én azt nem akarom, hogy titeket blokkoljanak, a barátaim vagytok, és ha blokkolnak titeket, akkor a hasznos munkáitok is kárba vesznek, de sajnos nem tudom féken tartani az adminisztrátorokat és a bürokratákat, ha megakarják tenni, akkor meg is teszik, remélem nem fogják. :( – Vakondka vita 2016. november 13., 12:46 (CET)

Pkunk: Ugye te sem akarod azért blokkolják őket, legalább is véglegesen nem? Kérlek szépen még egy jó tanácsot adj nekik, mi az amin javítsanak magukon, hogy nyugodtan maradhassanak a wikin. – Vakondka vita 2016. november 13., 13:01 (CET)

De most csak engemet kell blokkolni, mert csak így érdemlem a büntetést, amit elmondtam neked. Egyébként meg nem is voltunk barátok, csak társalgó viszonyban vagyunk. Te meg én. És szerintem a barátság nem jelenthet semmit, mert előbb vagy utóbb meg is fogják bántani és kötekedni. Senki sem szeretett. Mindenki kötekedett. Na jó majdnem mindenki, de akkor is. Még kiskoromban is ugyanúgy történt. Senki fogadta be engemet olyannak, mint amilyen, legfeljebb az autizmusom miatt. Egyszóval újabb szigorú szabályok miatt képtelen vagyok tovább maradni. Örökre is eltiltanának , ha akarom. Ennyi. – Gergő90 vita 2016. november 13., 13:09 (CET)

Gergő90: De hát az rossz lenne neked, ha blokkolnának, pláne végleg. Ha hibáztál is többször a wikin, amellett voltak sok hasznos szerkesztéseid is. Ők szigorúak és mérges hangneműek hozzád, többen itt a wikin, de én nem leszek az sohse hozzád. Egyik nap azt írtad én vagyok a legjobb barátod a wikipédián, most azt írtad egyébként nem is voltunk barátok, csak társalgó viszonyban vagyunk. Az igaz a wikipédia előtt nem voltunk barátok, nem is voltunk jóban levő ismerősök, nem is ismertük egymást, nem is tudtuk egymás létéről konkrétan. De a wikipédián megtudtuk egymás létét, itt megismertük egymást, bár nem személyesen, csak elektronikusan. Itt már jó társalgó viszonyba vagyunk régóta, ezért ha nem is "igazi" barátok, csupán wikibarátok azért lehetünk. Megértelek, a wikin a többség nagyon csúnya rossz ember, még ha igazuk is van valamiben, meg az életben is van nagyon sok ilyen ember, ez tényleg tény. Igazából egyik embernek sem akarok rosszat alapjában, ha ő nem rossz velem, de ha már ő rossz velem, akkor lehet róla szó, hogy én is rossz leszek hozzá. Én nem akarok sohsem neked rosszat, nem is akarlak megbántani, mert te jó ember vagy, a jóban levő wikis viszonyunk az lényeg maradjon meg. – Vakondka vita 2016. november 13., 13:31 (CET)

Jól van. Mégis csak a legjobb barátod maradok. Bocsáss meg! Tudom, hogy csak jót akarsz nekem. Csak megint meg voltam sérdődöttem személyi jogsértés miatt is. És féltem, hogy te is szigorú lehetsz, mint a többiek, akikkel beszélgetni szoktál a wikin. A barátság valóban jelenthet valami mást, csak nem értettem meg. Itten a többiek nem is csúnya rossz emberek, csak barátias érzelemre és másságra kellett volna felvilágosítani. A szabályokhoz sok időbe telhet, hogy ezeket betartsam, mert én csak a magam módján teljesítek. Szóval mindig a legjobb barátom vagy. Újfent. – Gergő90 vita 2016. november 13., 13:55 (CET)

Vakondka, szeretném tudni, hogy meddig tart a MOKÉP visszaállítása? – Gabest vita 2016. november 13., 14:49 (CET)

Gergő90: De én mi rosszat tettem neked valaha? Ha igen, akkor bocsáss meg. Nem értem miért kérsz bocsánatot? Hiszen neked nincs miért. Nyugodtan szerkessz csak tovább, persze a magad módján, csak ügyelj a szabályokra, mik tiltott dolgok, azokra vigyázz, meg ügyelj a pontosságra, hogy ne legyenek károk. Nem értem miért lennék szigorú veled, mint a többiek? Én nem csatlakozok hozzájuk, nem kedvelem a többséget, mivel nem kedves hangú a stílusuk, csak szót váltok velük. Ha a wikin írnak vagy kérdeznek illik reagálni, meg lehet nekem is kérdésem vagy feltevésem. Amúgy ha valami rosszat tettem neked valaha, mik azok? Gabest: Te is bocsáss meg ha valami rosszat tettem neked valaha. Neked nem kell bocsánatot kérned tőlem, nem tettél olyat. Ha gond is volt veled, tudom nem szándékosan tetted, nehezen jegyzed meg a dolgok. Az nem tudom meddig tart, a szavazás azon múlik, hogy mennyien mennyi idő alatt szavaznak, hogy oszlanak el az arányok, mennyien ellenzik, mennyien támogatják. Amúgy ha valami rosszat tettem neked mik azok? – Vakondka vita 2016. november 13., 16:53 (CET)

Pkunk: Gratulálok a szerkesztési háborúhoz, amit veled Gergő90 és Gabest folytatott, 1 napra csak adminisztrátorok és bürokraták férnek hozzá a Szaffihoz. :) – Vakondka vita 2016. november 13., 16:57 (CET)

Gergő90-nek és Gabestnek nem gratulálsz? Egyébként pont ezt kértük eleve: a lapok levédését a vandál szerkesztések elől. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. november 13., 17:00 (CET)

Pkunk: Nem tudom milyen néven vennék, de itt ők is olvassák, egyébként ők nem vandálok, nem akarnak rosszat, csupán nem sikerülnek nekik úgy a dolgok, ahogy szeretnék. – Vakondka vita 2016. november 13., 17:01 (CET)

Ugyan már, Vakondka! Semmit rosszat nem tettél valaha. Semmiért sem lehetsz szigorú velem, ez csak szarkazmus volt, amit mondtam. Én szívesen megbocsátok neked, és még hiszek is neked. Légy újra a barátom! Kérlek. – Gergő90 vita 2016. november 13., 17:05 (CET)

Gergő90: Nem vesztetted el a barátságot, úgy nem jártál, én a barátod maradok. – Vakondka vita 2016. november 13., 17:06 (CET)

Pkunk, Gergő90, Gabest: Pkunk neked gratuláltam a szerkesztési háborúban a Szaffiban, abban biztos voltam te nem veszed rossz néven. Ugye rákérdeztél nekik nem gratulálok e, együtt akartam hármatoknak, de ti nektek ketten Gergő90 és Gabest, csak akkor ha nem veszitek rossz néven, ha rossz néven veszitek akkor visszavonom a gratulálást, a Szaffi cikk szerkesztési háborújára gondoltam. – Vakondka vita 2016. november 13., 17:12 (CET)

Köszönet

Köszönöm, Vakondka! Örülök, hogy újra barátok lehetünk. Éppen ezért küldök neked valamit email-en. – Gergő90 vita 2016. november 13., 17:20 (CET)

Gergő90: Nem jártál úgy, nem veszítetted el, ezért nem újra barátok lettünk, hanem barátok maradtunk, láttam amit küldtél, danke schön. – Vakondka vita 2016. november 13., 17:49 (CET)

Elnézést, hogy közbe szólók. Legalább tegezleg téged meg Gergő90-et. Remélem haragszol rám a rossz ötletért a táblázattal kapcsolatban? – Gabest vita 2016. november 13., 18:16 (CET)

Gabest te is a barátom vagy Gergő90-el, nem kell miért haragudjak rád. Nem értem miért reméled, hogy haragudjak rád, a rossz ötletért. A haragudás rossz dolog. Ötlete bárkinek lehet, ha valakinek az rossz, még másnak az lehet jó. Sajnálom, ha nem úgy sikerült, ahogy eltervezted, sajnos a wiki ilyen. :( – Vakondka vita 2016. november 13., 21:39 (CET)

eredeti sugárzás, eredeti magyar sugárzás

Máté: Magyar szériáknál, az eredeti sugárzás a magyar, a két paraméter közül, csak az egyiket kéne kitölteni itt, ez esetben te az eredeti sugárzás vagy az eredeti magyar sugárzás paramétert javaslod a kitöltésben? – Vakondka vita 2016. november 19., 08:32 (CET)

A Mézga Aladár különös kalandjai cikkben nézd meg a box-ban a két sugárzást, nem értem Gabest szerkesztését miért van kétszer kitöltve, és máshogy, ha az magyar. – Vakondka vita 2016. november 19., 08:36 (CET)

Ilyenkor csak az eredeti sugárzás paraméterei kitöltendők, a magyarosokat meg üresen kell hagyni. – Máté (vitalap) 2016. november 19., 09:13 (CET)

Máté: danke – Vakondka vita 2016. november 19., 11:17 (CET)

És az adóknál, az eredeti adó és magyar adó paraméternél, hogy ajánlod? – Vakondka vita 2016. november 19., 11:18 (CET)

Ugyanúgy. Mehet az eredetihez. A Wikidatából is oda olvasódik be. – Máté (vitalap) 2016. november 19., 13:21 (CET)

Máté: thank you – Vakondka vita 2016. november 19., 14:22 (CET)

Akkor, hogy tanácsolod, az adó és bemutató paramétert, ha egész estés filmet, abban az országban, ahol készült, vagy amilyen állampolgárok csinálták az ő országukban, ott eredeti bemutatással moziban vetítették, nálunk meg csak tévében sugározták? – Vakondka vita 2016. november 19., 14:22 (CET)

Gabest, Gergő90: Példaképp A nagyeszű sündisznócska box-ja. Itt ki van töltve az eredeti adó is, az eredeti sugárzás is, az első magyar adó is, az eredeti magyar sugárzás is. Magyar sorozatoknál, az eredeti egyben az első magyar is, nem kell mind a kettő, máshogy legyen kitöltve, írta Máté. – Vakondka vita 2016. november 19., 17:30 (CET)

Bocs, hogy félbeszakítlak, Vakondka, de a sorozat epizódlistáján is még ott vannak írva az első sugárzások kétféle változatban is. – Gergő90 vita 2016. november 19., 17:33 (CET)

Gergő90: De a box-ban ezt így kéne feltüntetni? Itt az egyik a fekete-fehér változat eredeti és egyben első magyar bemutatása, a másik meg a színes változat eredeti és egyben első magyar bemutatása. Szerintem ez esetben nem úgy van kitöltve a paraméter, amihez való. Az eredeti sugárzás ide az első külföldi időpont való az első magyar sugárzás ide meg az eredeti magyar időpont való. Ha magyar sorozat akkor az eredetibe kell az első magyar, az első magyar meg elhagyható. De az Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai és a Mézga Aladár különös kalandjai itt mi van az eredetiben és mi van az első magyarban? Ezeknek csak egy változata van, úgy tudom. – Vakondka vita 2016. november 19., 17:43 (CET)

Gergő90: gut – Vakondka vita 2016. november 19., 20:08 (CET)

Bocsánat, hogy közbe szólók. Szeretném megkérdezni, mi az, hogy Nevezetes közreműködők feltüntetése? – Gabest vita 2016. november 19., 23:03 (CET)

Gabest: Nem tudom, hol olvastál ilyet. A nevezetesek, akiknek sokan tudják a létezésüket, a közreműködők, meg akik részt vettek valaminek a megvalósításában, a feltüntetés, hogy valahol infót adsz róluk. – Vakondka vita 2016. november 20., 06:27 (CET)

Sasuke88-tól hallottam, azt mondta, hogy a teljes stáblista felesleges. Persze számomra is felesleges, ha nem haragszol. – Gabest vita 2016. november 20., 08:38 (CET)

Gabest: gut – Vakondka vita 2016. november 20., 11:20 (CET)

Re: két évszámos kategória

Üdv! Szerintem se kellene törölni ezeket a kategóriákat, csak visszafejlődünk vele, előbb utóbb úgyis létre kellene őket hozni, ami nem öt perc és iszonyat macerás. De most se erőm, se kedvem, se időm ezen vitatkozni, amúgy se lenne sok értelme, mert ha az úthenger beindul nincs megállás. – Sasuke88  vita 2016. november 28., 10:13 (CET)

Próbálj előbb találni hozzájuk legalább öt cikket, utána már biztosan nem törlik, de addig szerintem ne hozd létre újra. – Sasuke88  vita 2016. november 28., 10:24 (CET)

Inkább várj. – Sasuke88  vita 2016. november 28., 14:46 (CET)

Járőr

vagyok. Szia– – Mártiforrás 2016. november 28., 16:14 (CET)

Re: C8

Azért írogatja, mert egy ostoba vandál és ez a mániája. Nem kell vele foglalkozni azon kívül, hogy a hülyeségeit visszavonod. Ha nagyon elszabadulna, akkor meg lehet kérni a blokkolását adminüzenőn (Panybotond egyébként jelenleg blokkolva van, azért szerkeszt IP-ről). Kíváncsi lennék azért, hogy kik állnak e tévés vandálok mögött, az átlag életkorukat úgy 10 évre saccolnám, tehát abszolút nem wikiérettek. – Sasuke88  vita 2016. november 28., 20:26 (CET)

Alkotók

Gabest és Gergő90: Nekem nem nagy hiány, ha nincs ott, de ha ott van se tartom fölöslegesnek, mert a wikin minden jó infó hasznos. Erőszakolni nem erőszakollak titeket semmivel sem. – Vakondka vita 2016. november 29., 18:41 (CET)

Vakondka: De nekem nagyon fog hiányozni az a szakasz, ha egyszer már eltűnik, akkor sirathatom. Igaz, hogy a jó infó nemcsak hasznos, de nosztalgikus is. Ezt még Gabest-nek is jó belátása volna ezzel kapcsolatban. Tehát igenis nagyon fontos rész azokon a cikkeken. Egyébként nem is vagy olyan erőszakos velem. – Gergő90 vita 2016. november 29., 18:50 (CET)

Gabest és Gergő90: Engem nem zavar, tőlem nyugodtan ott lehet, a filmműhelyen is megoszthatjátok a véleményetek. – Vakondka vita 2016. november 29., 18:54 (CET)

A bitorlónő

Szia Kicsilány 2! Köszi vissza egyesítetted Paulát és Paulinát Gabriella Spanicra, igaz vannak testévrei meg egy ikertestvére is Daniella Spanic, de tudomásom szerint itt Gabriella Spanic volt Paula is és Paulina is. :) – Vakondka vita 2016. november 30., 10:28 (CET)

Gabest

Hidd el végre, hogy reménytelen. A szócikkekkel hasznosabb foglalkozni, mint a szerkesztőikkel. Üdv! OsvátA Palackposta 2016. november 30., 11:33 (CET)

OsvátA: Ebben igazad van, de ő direkt rossz szándékból csinálta mind ezt, vagy valami baj lehet nála, a wiki hozzáállásával kapcsolatban, nem tudom. – Vakondka vita 2016. november 30., 11:44 (CET)

Szomorú, de mindegy. A Wikipédiának csak ártott. És a szerkesztőknek is. Alkalmatlan. OsvátA Palackposta 2016. november 30., 11:46 (CET)

OsvátA: Őszintén nem tudom direkt csinálja, vagy valami baj van nála, de az tény, hogy szomorú a dolog. Sokban ártott, de azért a sok ártása mellett volt sok hasznos szerkesztése is, Sauke88 szerint is. – Vakondka vita 2016. november 30., 11:58 (CET)

OsvátA Palackposta 2016. november 30., 12:04 (CET)

OsvátA: Szerintem nem rossz szándékból teszi, valami baj lehet nála, ami miatt nem tud jól beilleszkedni a wikiközösségbe, és a wikiszabályaiba. – Vakondka vita 2016. november 30., 19:48 (CET)

Nem érdekes a szándéka. Csak az számít, hogy mi történik egy-egy szócikkel. OsvátA Palackposta 2016. november 30., 20:02 (CET)

Re: Nagy- vagy kisbetűs szakasz

Nem értem mire gondolsz. A szakaszcímek mindig nagybetűsek, kivéve néhány speciális esetet. Ha bevezetőben lévő vastagított témakiemelésre gondolsz, ott meg értelemszerűen csak a tulajdonnevek és a mondat eleji szavak nagybetűsek. – Sasuke88  vita 2016. november 30., 21:02 (CET)