Pan (Dragon Ball-szereplő)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Pan (パン; Hepburn: Pan?) kitalált szereplő a Dragon Ball ZDragon Ball GT és Dragon Ball Super című anime- és mangasorozatokban. Son Gohan és Videl lánya. Szinkronhangja a japán változatban Minagucsi Júko, a magyarban Haffner Anikó.

Pan
Dragon Ball-szereplő
Pan cosplayer
Pan cosplayer
Eredeti nevePan
パン
Első megjelenés
Dragon Ball Z 289. epizód (anime)
MegalkottaTorijama Akira[1]
Pan adatai
Egyéb neveiSon Pan
FajaSaiya-jin (Csillagharcos)
Kora4 (Dragon Ball Z)
13 (Dragon Ball GT)
RokonaiSon Goku (nagyapja)
Chi-Chi (nagyanyja)
Herkules (nagyapja)
Videl (anyja)
Son Gohan (apja)
Son Goten (nagybátyja)
Goku Jr. (unokája)
FoglalkozásaHarcművész, edző, szuperhős
Erőszintje100,000,000
KépességeiSaiya-jin átalakulások
TechnikáiKamehameha
Masenko
ki támadások
Pan megszemélyesítői
SzinkronhangJapán Minagucsi Júko
Angol Elise Baughman
Magyar Haffner Anikó

Története[szerkesztés]

Pan a Bills-szel vívott harcot követő hónapokban született. Herkules és Gohan azt is szeretné, ha Pan harcművész lenne. 4 éves korában már rendszeresen körberepülte a Földet.[2] Két ütéssel legyőzi Wild Tigert, egy nagydarab, izmos férfit a 28. Harcművészeti Világbajnokságon. 10 évvel később Pilaf és társai eljutottak Dende palotájába, és megszerezték a fekete kristálygömböket, majd megidézték a sárkányt. Goku találkozik Pilaffal, aki véletlenül azt kívánja, hogy Goku változzon újra gyerekké. King Kai elmondja, hogy ezek a gömbök nem a Földön, hanem univerzumban szóródtak szét, ezért Goku, Trunks és Pan elindul az űrbe, hogy összegyűjtsék a feketecsillagos kristálygömböket. Egy robotok által uralt bolygón landolnak, ahol találnak egy Beby nevű gépmutánst. Azt hiszik hogy megölték miután felrobbantották, de Beby túlélte. A trió visszatér a Földre , ahol mindenkit Beby irányít. Miután Goku Super Saiyan 4-gyé változik, Pan, Gohan, Goten, Trunks, Herkules és Uub segítenek neki legyőzni Bebyt. Segít a Super 17 elleni küzdelemben, de végül legyőzi őt az android. Miután Goku és C-18 legyőzi Super C-17-et, megpróbálják megidézni Shenront, de megjelenik Gonosz Shenron, és megidézi az Árnyéksárkányokat, hogy elpusztítsák a Földet. Pan segít Gokunak és Vegitának legyőzni gonosz sárkányokat.

Megjelenés[szerkesztés]

Gyermekként rövid, tinédzserként vállig érő fekete haja van. Piros felsőt, narancssárga kendőt, szürke farmernadrágot, sötétszürke csizmát, és kesztyűt visel.

Képességek[szerkesztés]

Csillagharcos származásából adódóan Pan rendkívül nagy harci potenciállal rendelkezik, nagy erőre, sebességre, és ki feletti uralomra tett szert.

Technikák, képességek[szerkesztés]

  • Kí-érzékelés/rejtés
  • Bukujutsu (repülés)
  • Kamehameha
  • Masenko
  • Kí-lövések
  • Képes szuper-csillagharcossá átalakulni (Dragon Ball Heroes-ban)

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Entertainment, FUNimation: Dragon Ball Z | The Official Site (angol nyelven). dragonballz.com . (Hozzáférés: 2021. augusztus 7.)
  2. Dragon Ball Deluxe, Volume 42 page 212

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]