Krilin

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kuririn Preocupado.PNG

Kuririn kitalált szereplő a Dragon Ball, Dragon Ball Z és Dragon Ball GT anime és manga sorozatokban. Sorozat elején Son Goku (inkább komikus) riválisa, majd legjobb barátja és hasznos szövetségese lesz.

Megjelenés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kuririn legjellegzetesebb fizikai tulajdonsága a kopasz feje és a nem látható orra, ami sokszor komikum tárgyát képezi a sorozatban. Fején sokáig látható hat pont, melyek tömjén égetéseknek a nyomai, amit az Orin templomban végzett korábbi edzései során szerzett, hasonlóan a kopasz fejéhez (az Orin templomban hasonló edzések és szokások működtek, mint a Saholin kolostorban például: a fej kopaszra lenyírása, vagy tömjén égetés). Később a Intergalaktikus harcos Sagatól kezdve azonban már rendelkezik hajjal, a Dragon Ball GT-ben meg bajuszt is növeszt. Továbbá viszonylag alacsony termettel is rendelkezik, ami szintén komikumoknak volt a forrása.

Amikor először megjelent, sárga kolostori ruhát visel, majd utána egészen a Cell Játékok Sagaig Zseniális Teknős jellegzetes narancssárga gíjét viseli. A Intergalaktikus harcos Sagatól kezdve a Dragon Ball Z végéig piros pólót, fehér nadrágot és fekete cipőt visel. A Dragon Ball GT-ben fehér inget és barna nadrágot hord.

Személyiség[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Noha erőben nem mérhető a Saiyanokhoz, és sokkal kevésbé bátor mint ők, mégis nagyon hasznos szövetséges, akinek segítsége sokat számít. Nagyon hűséges, segítőkész és amennyiben felbátorodik, hajlandó a legveszélyesebb helyzeteket elvállalni (noha elkerüli őket, hogyha lehetséges).

Nagy barátság fűzi Gokuhoz és fiához Son Gohanhoz, akinek a Namek Sagaban egyfajta mentoraként is tevékenykedik. Kuririn egyedi jellemvonása és rendszeres komikumforrás, hogy szeretne megházasodni. Eredetileg harcművészettel is azért kezdett el foglalkozni, mert a harcművészek könnyebben találnak párt maguknak, és kissé irigy Gokura, amiért neki előbb sikerrült megházasodnia. Végül sikerrel jár, amikor összeházasodik C18-cal, és lesz egy lányuk Marron.

Képességek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Noha ereje nem mérhető a Saiyanokhoz, edzései során szerzett ereje és képességei messze az átlagemberek szintje fölé emelik őt.

Technikák, képességek:

  • Kí-érzékelés/rejtés: Kuririn képes érzékelni mások kíjét, ezáltal megmondani a helyzetét és erejét, valamint elrejteni a kíjét, hogy őt a kíje alapján ne vehessék észre (más kít érzékelni képes személyek illetve, műszerek).
  • Bukujutsu: Kuririn képes repülni a kíje segítségével.
  • Kamehameha: A Dragon Ball legismertebb mozdulata, egy kí-sugár amit a két kézből lőnek. Ennél a mozdulatnál Kuririn először a két kezét begörbített ujjakkal maga elé teszi, majd ilyen állásban oldalra és a lövés pillanatában megint maga el tesz.
  • Dupla Tsuhikidan: Kuririn két oldalához teszi a kezeit, majd kinyújtja őket és lő belőlik két piros sugarat, amit irányítani is képes.
  • Kakusandan: Kuririn képes egy gömböt lőni, amit képes több kisebb gömbbé szétválasztani, és vele több ellenfelet támadni. A Saiyanok ellen vetette be a Dragon Ball Z elején.
  • Kienzan: Kuririn egyik kedvenc technikája, amivel egy kíből alkotott korongot képes létrehozni, amivel az ellenfelet vághatja meg.
  • Zanzouken: Kuririn képes illúzióit létrehozni azáltal, hogy gyorsan mozog.
  • Telepátia: Kuririn képes gondolati úton üzenni másoknak.

Halálok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kuririn halt meg a legtöbbször a sorozatok során, noha egyszer sem hosszú időre. Első alkalommal a Dragon Ballban Piccolo Daimao szolgája Tambourine ölte meg, ekkor Shen Long támasztotta fel. A Dragon Ball Z-ben előszö Freeza (Dermesztő), majd Majin Buu ölte meg, mindkét alkalommal Porunga hozta vissza az életbe. Utoljára a Dragon Ball GT-ben C17-es öli meg, majd Shen Long egy tömeges feltámasztás keretében őt is visszahozta az életbe, mielőtt a Dragonballokat örökre eltüntette volna.