O jardim

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
O jardim
Isaura és Cláudia Pascoal Lisszabonban
Isaura és Cláudia Pascoal Lisszabonban
Adatok
Év2018-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Portugália
Előadó(k)Cláudia Pascoal
Nyelvportugál
Dalszerző
  • Isaura
Szövegíró
  • Isaura
Eredmények
Döntő26. hely, 39 pont
Kronológia
ElőzőAmar pelos dois (2017)
KövetkezőTelemóveis (2019) ►

Az O jardim (magyarul: A kert) Cláudia Pascoal portugál énekesnő dala, mellyel Portugáliat képviselte a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban.[1][2]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

Mivel Portugália rendezte a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivált, így a dal csak a május 12-i döntőben vett részt, viszont az első elődöntő május 7-én megrendezett zsűris főpróbáján is előadták.

A dalt a május 12-én rendezett döntőben adta elő a dalszerzővel, Isaurával közösen, fellépési sorrendben nyolcadikként, a Norvégiát képviselő Alexander Rybak That’s How You Write a Song című dala után és az Egyesült Királyságot képviselő SuRie Storm című dala előtt. A szavazás során a zsűri szavazáson összesítésben a huszonötödik, utolsó előtti helyen végeztek 21 ponttal, míg a nézői szavazáson is a huszonötödik, utolsó előtti helyen végeztek 18 ponttal, így összesítve 39 ponttal a huszonhatodik, utolsó helyen végeztek.

A következő portugál induló Conan Osíris Telemóveis című dala volt a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Eurovision 2018 : le Portugal défend son titre avec Cláudia Pascoal”, Le Figaro , 2018. március 5. (Hozzáférés: 2018. március 6.) (francia nyelvű) 
  2. Jordan, Paul: Portugal: Claudia Pascoal will follow Sobral's footsteps and fly to Lisbon!. esctoday.com, 2018. január 12. (Hozzáférés: 2018. március 5.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]