Lufthansa Aviation Training

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lufthansa Aviation Training
Hivatalos névLufthansa Aviation Training GmbH
Típusflight training
Alapítva1955
SzékhelyFrankfurti repülőtér
Vezetők
  • Tiziana Heilig
  • Matthias Spohr
IparágOktatás
SzolgáltatásokRepülési akadémia
AnyavállalataLufthansa
Székház
Székház
A Lufthansa Aviation Training weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Lufthansa Aviation Training témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Lufthansa Aviation Training GmbH a Lufthansa repülési akadémiája, egyben leányvállalata, amely a Lufthansa-csoport pilótáit, valamint kabin és műszaki személyzetét képzi ki.[1] A vállalatnak mintegy 500 alkalmazottja van és körülbelül 50 éve működik.[2][3]

Működése[szerkesztés]

Egy Piper PA-42-720 Cheyenne IIIA

A Lufthansa Aviation Training kilenc leányvállalattal rendelkezik: Lufthansa Aviation Training Crew Academy GmbH, Lufthansa Aviation Training Berlin GmbH, Lufthansa Aviation Training Operations Germany GmbH, Lufthansa Aviation Training Germany GmbH, Lufthansa Aviation Training Austria GmbH, Lufthansa Aviation Training USA Inc., Lufthansa Aviation Training Pilot Academy GmbH és Aviation Quality Services (AQS).

Helyszínek[szerkesztés]

2021-ben a vállalat két brandet tartott fenn a következő helyszíneken:[4]

2021 februárjában a Lufthansa Aviation Training bejelentette, hogy a teljes németországi gyakorlati képzését a brémai repülőtérről a Rostock-Laage repülőtérre helyezi át.[5]

Lufthansa Aviation Training USA[szerkesztés]

Goodyearben található az arizonai Aviation Training Center, ahol a Lufthansa leendő pilótái kisgépes repülési képzést végeznek. A Lufthansa Aviation Training üzemelteti. A bázison található egy épület, ahol a tanulók a saját apartmanjaikban laknak.

Aviation Quality Services GmbH[szerkesztés]

Az Aviation Quality Services (AQS) a Lufthansa Flight Training leányvállalata, amely a Frankfurtban van.[2] A vállalat 2003-ban az IATA által akkreditált IOSA Audit Organization és Endorsed Training Organization lett.[6] Két évvel később a világ vezető vállalata lett.[7]

Flotta[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. About Us – Lufthansa Aviation Training (amerikai angol nyelven). lufthansa-aviation-training.com. (Hozzáférés: 2022. november 12.)
  2. a b Lufthansa Aviation Training - Home (de-DE nyelven). lufthansa-aviation-training.com. (Hozzáférés: 2022. november 12.)
  3. Lufthansa Flight Training - Aerospace Technology. www.aerospace-technology.com. (Hozzáférés: 2022. november 12.)
  4. Standorte – Lufthansa Aviation Training (de-DE nyelven). lufthansa-aviation-training.com. (Hozzáférés: 2022. november 12.)
  5. Eiselin, Stefan: Lufthansa konzentriert praktische Pilotenausbildung in Rostock (svájci felnémet nyelven). aeroTELEGRAPH, 2021. február 17. (Hozzáférés: 2022. november 12.)
  6. Audit Organizations. web.archive.org, 2011. február 7. [2011. február 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. november 12.)
  7. Karl Heinz Burger. web.archive.org, 2011. július 26. [2011. július 26-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. november 12.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Lufthansa Aviation Training című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.