Lufthansa Systems

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lufthansa Systems GmbH & Co. KG
Típusüzleti vállalkozás
Alapítva1995
SzékhelyRaunheim, Németország
VezetőkDr. Thomas Wittmann Olivier Krüger
IparágInformatika, Légiközlekedés
Formarészvénytársaság
Termékekintegrálható rendszerek
SzolgáltatásokIT-Szolgáltatások légitársaságoknak és más ügyfeleknek
Alkalmazottak számakb. 2200
AnyavállalataLufthansa
LeányvállalataiLufthansa Systems Hungária, Lufthansa Systems Poland
Nyelvekangol, német
[[Fájl:Raunheim near Frankfurt am Main

Am Messeplatz 1

65479 Raunheim|250px|Székház]]
Székház

Lufthansa Systems GmbH & Co. KG (Németország)
Lufthansa Systems GmbH & Co. KG
Lufthansa Systems GmbH & Co. KG
Pozíció Németország térképén
é. sz. 50° 03′ 06″, k. h. 8° 31′ 27″Koordináták: é. sz. 50° 03′ 06″, k. h. 8° 31′ 27″
A Lufthansa Systems GmbH & Co. KG weboldala
SablonWikidataSegítség

A Lufthansa Systems informatika, valamint tanácsadói szolgáltatásokat végez számos iparág részére. A vállalatnak közel 2200 alkalmazottja van Németország több pontján, valamint 16 más országban, köztük Magyarországon is.

Mint rendszerintegrátor, a tevékenységi körébe beletartozik a légi közlekedés minden üzleti folyamatának támogatása: Tervezési szolgáltatások, utasok és szállítmányok adatainak kezelése, pénzügyi rendszerek támogatása, repülési műveletek informatikai hátterének biztosítása, operatív légijármű javítási és karbantartási munkák segítése.

A vállalat központja Frankfurt közelében Raunheim-ban található. A Lufthansa Systems AG 100%-ban az anyavállalat Lufthansa tulajdonában van.

Cégtörténet[szerkesztés]

A Lufthansa Systems 1995-nen alakult meg önálló cégként a Lufthansa informatikai részlegének kiszervezésével. Lufthansa Systems Hungária Kft-t 1995-ben első leányvállalataként hozta létre a kelsterbachi központ.[1] Az Infoparkba települt magyar leányvállalat a világ minden részére kiterjedő távfelügyeleti szolgáltatásokat végez, valamit programozói fejlesztési munkákat.[2] 2009-ben a Lufthansa Systems magyarországi részlege birtokba vette a LEED Silver (Leadership in Energy and Environmental Design) zöldház minősítéssel rendelkező legújabb irodaházát az Infoparkban.[3][4]

2015 márciusában a Lufthansa Systems vállalati átszervezése nyomán három működési egység jött létre: az Infrastructure, az Airline Solutions ma úgy ismert, mint a Lufthansa Systems, valamint az Industry Solutions, mely ma a Lufthansa Industry Solutions. A mintegy 1400 embert foglalkoztató infrastruktúra-egységet az IBM vette át, míg a másik két egység az anyavállalat leányvállalatai maradtak. A Lufthansa Systems Hungária Kft életében ez a kiszervezés több, mint 400 kollegát érintett.

Weboldalak[szerkesztés]

Irodalom[szerkesztés]

  • Voigt, Linke: Der Erfolg eines Systemhauses, Zehn Jahre Lufthansa Systems, Physica Verlag, 2005, ISBN 3-7908-1662-0

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. 2005 Magyarországon bővít a Lufthansa Systems. [2014. október 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
  2. 2008. Globális felügyeleti központot nyitott Budapesten a Lufthansa Systems. [2013. március 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
  3. Infopark hírei. [2016. március 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
  4. Az Infopark E épülete megkapta a U.S. Green Building Council által kiadott LEED® Silver minősítést. [2013. október 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. február 21.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Lufthansa Systems című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.