Cartoon Network Speedway

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cartoon Network Speedway
FejlesztőDC Studios
KiadóMajesco Entertainment
PlatformokGame Boy Advance
Kiadási dátum2003. november 17.
MűfajVerseny
JátékmódokEgyjátékos
Korhatár PEGI: 3+
AdathordozóDigitális terjesztés
SablonWikidataSegítség

A Cartoon Network Speedway egy 2003-as versenyzős videójáték, amit Game Boy Advance-re adtak ki.

Játékmenet[szerkesztés]

A játékban a Cartoon Network öt sorozatának szereplőivel játszhatunk: ezek a sorozatok a Johnny Bravo, a Boci és Pipi, a Bárány a nagyvárosban, a Bátor, a gyáva kutya és az Ed, Edd és Eddy. A játék elején hat karaktert kapunk (Johnny Bravo, a három Ed, Bari, Bátor, Boci, Pipi), valamint további hat aktiválható a későbbiekben (Muriel, Swanky, Kobjani és Deszka, Paprika, Kicsi Suzy, Szuperboci).

A pályán gyűjthetőek csillagok és felszedhetőek ajándékdobozba rakott fegyverek (pl. kilőhető virsli), a pálya elemein átmenésre való képességet adó ital, valamint egy fegyver, amivel megkapjuk a játszott karakter sorozatának másik elérhető karakterének sebességét is.

A játékban 3-féle versenytípus van: a Quick race-ben egy egyszerű versenyt játszhatunk; a Challange-ben bizonyos pontszámot kell összegyűjteni, ezzel további karaktereket és pályákat lehet feloldani; valamint ott a Championship, melyben 4 darab bajnokság van, mindegyik 4 pályával, itt a további fegyvereket lehet elérhetővé tenni.

Kritikák[szerkesztés]

A játékot a kritikusok és a játékosok is viszonylag rosszul fogadták. Az IGN 3 pontot adott neki a 10-ből.[1] A GameRankings-en 53%-os értékelést kapott,[2] a Next Level Gaming 65-öt a 100-ból,[3] a Nintendo Power 3-at az 5-ből, a VG-Force pedig 58-at a 100-ból. A legtöbb panasz szerint a grafika rossz és szaggatott, a játékmenet lassú, nem érhető el más ismert sorozat karaktere (mint pl. Dexter laboratóriuma) és hiányzik belőle a kihívás.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Cartoon Network Speedway című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. IGN: Cartoon Network Speedway Review. ign.com. (Hozzáférés: 2007. június 12.)
  2. Game Rankings - Cartoon Network Speedway Reviews. gamerankings.com. [2008. december 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2007. június 12.)
  3. Next Level Gaming Review--Cartoon Network Speedway. nlgaming.com. [2006. május 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2007. június 12.)