Adventure Time: The Secret of the Nameless Kingdom

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Adventure Time: The Secret of the Nameless Kingdom
FejlesztőWayForward Technologies
KiadóLittle Orbit
ForgalmazóCartoon Network Interactive
ZeneszerzőKeiji Yamagishi
SorozatKalandra fel!
PlatformokMicrosoft Windows, Nintendo 3DS, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360
Kiadási dátum2014. november 18.
Műfajakció-kaland, szerep
Játékmódokegyjátékos videójáték
Adathordozó
Az Adventure Time: The Secret of the Nameless Kingdom weboldala
SablonWikidataSegítség

Az Adventure Time: The Secret of the Nameless Kingdom videójáték, melyet a WayForward Technologies Pendleton Ward segítségével a Cartoon Network Interactive licence alatt fejlesztettek. A játékot a Little Orbit jelentette meg Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation Vita,[1] Xbox 360 és Nintendo 3DS platformokra. A The Secret of the Nameless Kingdom a harmadik videójáték a Kalandra fel! című televíziós sorozat alapján a Hey Ice King! Why’d You Steal Our Garbage?! és az Explore the Dungeon Because I Don’t Know! után, illetve az első, melyet az amerikai Little Orbit kiadó jelentett meg. A játékot először 2014. május 8-án jelentették be,[2] és 2014. november 18-án jelentették meg.

A játék cselekménye során Finn és Jake Ooo földjének feltérképezetlen területeinek titkaira derítenek fényt. A játék, hasonlóan az Explore the Dungeon Because I Don’t Know!-hoz egy felülnézetes akció-kalandjáték logikai elemekkel.

Fogadtatás[szerkesztés]

A Hardcore Gamer 3/5-ös pontszámmal díjazta a játékot, hozzáfűzve, hogy „a Wayforward épp csak átcsusszant a The Secret of the Nameless Kingdommal. Inspirációi tiszták és biztos, ám túlságosan is ismerős játékmechanikai elemeknek adott életet, azonban a játék végül egy kiábrándító kaland lett, ami elherdálja az egy igazi videójáték adaptációért könyörgő forrásanyagot.”[5]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Adventure Time: The Secret of the Nameless Kingdom című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Koller, John: PlayStation TV: Nearly 700 Games to Play Starting October 14th. PlayStation Blog, 2014. szeptember 22. (Hozzáférés: 2014. szeptember 22.)
  2. Watts, Steve: Adventure Time: The Secret of the Nameless Kingdom Announced. IGN, 2014. május 8. (Hozzáférés: 2014. május 10.)
  3. http://www.metacritic.com/game/3ds/adventure-time-the-secret-of-the-nameless-kingdom
  4. http://www.metacritic.com/game/xbox-360/adventure-time-the-secret-of-the-nameless-kingdom
  5. a b Creegan, Dermot: Review: Adventure Time: The Secret of the Nameless Kingdom. Hardcore Gamer. Hardcore Gamer, 2014. november 26. (Hozzáférés: 2014. november 30.)

További információk[szerkesztés]