Wikipédia:Szerkesztők megtartása/Megvalósult

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

.. .. Mi ez? Megvalósult Hogyan segíthetsz Résztvevők Ötletek, javaslatok

Az alábbiakban egy összefoglaló kivonat található a projekt keretében 2019–2020-ban végzett tevékenységekről, és ezek eredményeiről. Az eredeti terveket (pályázati szöveget) magyarázattal a Wikipédia:Wikimédia Magyarország/2019-es pályázat oldalon, a 2019–2020-as időszakra vonatkozó pályázat részletesebb beszámolóját pedig (angolul) itt találjátok.

Szerkesztői statisztikák[szerkesztés]

Többé-kevésbé rendszeresen frissített szerkesztői statisztikák:

A tervek szerint a statisztikai portál hasonló modulja ezen statisztikákat élőben fogja szolgáltatni (kézi frissítés nélkül és nem csak havi rendszerességgel, utólag).

Szolgálati Emlékérem[szerkesztés]

A Szolgálati Emlékérem egy nagyjából tíz éve tervezgetett oldal, aminek a karbantartásához hiányzott a szoftveres támogatás. Ez a projekt keretében elkészült és az Emlékéremhez a következő oldalak készültek:

Statisztikai portál[szerkesztés]

A közösség dinamikája és trendjei[szerkesztés]

Rendezvények utáni felmérések[szerkesztés]

Különböző események, rendezvények (wikitalálkozók, képzések, Wikitábor) után megkérdeztük a résztvevők véleményét annak érdekében, hogy a visszajelzések, tapasztalatok alapján javítsunk a következő eseményeken, élvezetesebbé téve őket.

Közösségi felmérések, konzultációk[szerkesztés]

A nemzetközi, vitalapokkal kapcsolatos konzultációt beépítettük a projektbe. A magyar közösség tagjai a kocsmafal mellett egy erre létrehozott lapon, helyben is megoszthatták a véleményüket.

A projekt keretén belül, az előzetes terveknek megfelelően három célcsoport számára készült közösségi felmérés:

A fenti felmérések mellett készült több személyes interjú is a wikitalálkozókon megjelent szerkesztőkkel. Ezeket a tapasztalatokat beépítettük a projekt tevékenységeibe.

A projekt első szakaszának lezárásakor készült egy közösségi felmérés a projekt megítéléséről. Annak eredményei itt érhetőek el.

További együttműködések[szerkesztés]

Célunk, hogy az önkéntes közreműködők megtartása iránt érdeklődő vagy ilyen területen kutatásokat személyek és szervezetek nemzetközi hálózatát hozzuk létre. Azon szervezetek, akikkel felvettük a kapcsolatot ezen tevékenység keretében, többek között:

Jelenleg ez még inkább egy, jövőbeli együttműködéssel kapcsolatos ötlet, de elérése érdekében

A közösség egészsége, irányelvek, útmutatók[szerkesztés]

Új szerkesztők fogadása[szerkesztés]

Szerkesztők motiválása[szerkesztés]

Találkozók[szerkesztés]

Kommunikáció[szerkesztés]

Műszaki környezet, fejlesztések[szerkesztés]