Wikipédia:Válaszeszköz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A vitalapokról és a közösségi kommunikációról szóló nemzetközi konzultációt követően a Wikimédia Alapítvány fejlesztői úgy döntöttek, hogy az arab, a holland, a francia és a magyar Wikipédiában kísérleti jelleggel bevezetnek olyan új eszközöket, melyek megkönnyítik a szerkesztők egymás közti kommunikációját. A fejlesztők folyamatosan figyelik a szerkesztők reakcióit és igényeit, és aszerint módosítják, fejlesztik tovább az eszközt.

Az eszköz 2.0-s változata vizuális módban

Válaszeszköz[szerkesztés]

Az eszköz 2020 szeptemberétől[1] alapértelmezetten mindenkinek elérhető a magyar Wikipédián (a beállításokban kikapcsolható), az egyes hozzászólások végén megjelenő [válasz] linkkel hívható elő. Két módja van: a vizuális, ami lényegében a VisualEditor vitalapokra módosított változata, valamint egy forráskódszerkesztő, ami élő előnézetet is generál, azonban (2020 októberében) semmilyen eszköztára nincsen. Mindkét mód automatikusan behúzza és aláírja a hozzászólásokat, valamint egy automatikus (de a „Haladó” gombbal előcsalogatható mezőben módosítható) szerkesztési összefoglalót ad.

Észrevételed, javaslatod van?[szerkesztés]

Amennyiben magyar nyelven szeretnél észrevételt, javaslatot tenni az eszközzel kapcsolatban, vagy kíváncsi vagy arra, hogy másoknak milyen észrevételeik voltak, keresd fel ezt a Wikipédia-oldalt.

További információk[szerkesztés]

Amennyiben közvetlenül (angolul) szeretnéd felvenni a kapcsolatot a fejlesztőkkel, vagy további információkat szeretnél találni az eszközzel kapcsolatban, keresd fel az eszköz oldalát a MediaWiki wikijében.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. phab:T249394