Vita:Kínai nyelv/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Teemeah 12 évvel ezelőtt a(z) Szerkesztési háború témában

Kínai Népi Demokratikus Köztársaság

Van ilyen? Nem a Koreai NDK-ra gondoltok? Anonnak igaza van, az állam hivatalos neve Kínai Népköztársaság. – KovacsUr 2005. július 28., 01:21 (CEST)

love

Szótár

hasznos oldalakat miért törlik le a wikipédiáról ? minőségben nincsenek ennél jobb szótárak az interneten, köszönöm

{{segély}}(?)

Sok furcsa dolog van itten írva...

Alig van a szócikkben olyan mondat, amiben minden mozzanat helytálló lenne, az írásról meg a nyelvtanról szóló alrészek pedig kritikán aluliak. Komolyan vételét nem javaslom. --abuH 2006. július 18., 14:58 (CEST)

Karakterek

Nekem kérdőjelek jelennek meg egyből az elején a kínai nyelv után a zárójelben. A böngészőmben utf-8-ra van állítva a karakterkódolás. Mit kell tennem, hogy megjelenjen rendesen? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Skalár (vitalap | szerkesztései) 2007. augusztus 5., 22:11

Ha tudsz angolul, az angol wikin van hozzá útmutató: en:Help:Multilingual support (East Asian). Fel kell telepítened egy kelet-ázsiai betűkészletet. – chery 2007. augusztus 5., 22:27 (CEST)

Kinai nyelv nincs

A magyar cikk tele van hibával. Eloszor is kinai nyelv nincsen. Kinai nyelvek vannak. A cikk a kommunista pekingi kormany propagandajat ismetli, ami a manadarin nyelvjarasainak tunteti fel a tobbi nyelvet. Nos, a kantoni, a hakka es a mandzsu teljesen onallo nyelvek. Az angol cikk sokkal pontosabb es kinai nyelvekrol beszel. Attol hogy az iskolaban ugyanazt az irast tanitjak Kina kulonbozo reszein, attol ezek meg kulonbozo nyelvek. Egyszeruen hajmereszto ezeket egy nyelvnek feltuntetni. Ez olyan, mint amikor azt mondjak, a szekelyek nem magyarul beszelnek, hanem egy roman nyelvjarast. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője FGTLN (vitalap | szerkesztései)

Szerkessz bátran! :-)Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. november 30., 21:08 (CET)

Dolgozgatom rajta...

de ha van kedve valakinek nyugodtan beszállhat, hogy egy kicsit szebbre pofozzuk. A szakmai részéhez értek ugyan, de a technikával még meggyűlik a bajom...:-)– Tao Kai 陶凯 vita 2011. január 10., 21:57 (CET)

Szerkesztési háború

Látom, hogy szerkesztési háború alakult ki a mangó-oldalak körül, és hogy e helyett a vitalap helyett a cikkben üzengettek a bejelentkezett és anon szerkesztők egymásnak.

Itt a vitalapon kellene világossá tenni, hogy miért alkalmas vagy alkalmatlan a mondott lap a cikk „További információk” nevű szakaszában való megemlítésre. Szükség esetén egyes lapokat szpamlistára is lehet venni, meghagyva a cikk szerkeszthetőségét.

A vitának mindenképpen itt a helye, nem a cikkben és a szerkesztési összefoglalókban sem.

 Karmela posta 2011. november 14., 06:14 (CET)

Áthozva az -ről

pinjin hez pinjin átalakító miért ne?

ÜDV! http://hu.wikipedia.org/wiki/Pinjin Kedves Pagony, miért nem szerepelhet itt a pinyin átalakító?(laptörténet) Másé (pinyin-átalakító) miért igen? Tartalmi indoklást légyszi!– Aláíratlan hozzászólás, szerzője 188.156.53.169 (vitalap | szerkesztései)

Az épp aktuális ip címed vitalapjára is írtam: A további beírogatás-törlés helyett ajánlom figyelmedbe a szócikk vitalapját: Vita:Kínai nyelv. Az utolsó szakasz neked szól. Közreműködésedet köszönjük. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. november 15., 18:28 (CET)

Köszi a tájékotatást, akkor oda várom az indoklást, a vitalapra, jó? De akkor lehetőleg használjátok ki az alkalmat és írjatok oda, hogy ne egy "kuka" oldalként szolgáljon. (anon, 2011. november 15., 18:37‎ )

Vitalap? Gondolhatná valaki=Vita? Ahhoz legalább 2 ember kellene! Az anon értetlen! Indoklása: 1 évet már várakozott a vitalapon az anon = eredmény egyetlen ellenérv sem hangzott el, tessék csak megtekinteni, 1 hozzászóló sincs ami alátámasztaná a leszedését következésképpen a felrakonak van igaza.(vagy a levételért felelők nem óhajtanak vitába szállni, azt gondolják ŐK ezt megtehetik(!?))

+Vitalapot Pagony érdekesen használja: törli a neki nem tetsző anon kérdését! Anon értetlenkedik...

Tehát ha nincs ellenérv ==> helyzze vissza Pagony a szótárt a kínai nyelv cikkbe, vagy másik lehetősége az, hogy indoklással él a vitalapon! köszi

Semmiféle kérdésedet nem töröltem, csak a használhatatlan linkjeidet, amelyeket reklámcélzattal raksz föl ide 32 IP-címről. Miért nem regisztrálsz? Akkor meg lehetne próbálni értelmes eszmecserét folytatni csikicsukizás helyett. --Pagonyfoxhole 2011. november 15., 19:04 (CET)

"használhatatlan linkjeidet" "Miért nem regisztrálsz?" "Akkor meg lehetne próbálni" Kedves Pagony, tudod Te hogy mit akarsz? Én igen, mindössze egy linket kirakni, ha van ellenvetésed már réges rég indokolhatnád, vitázhatnál az erre szolgáló helyen, "vitalap"-on, ehelyett arra kérsz, hogy regisztráljak talán nem gondolva arra, hogy a célom a link elhelyezése amit Te aztán sem fogsz jóváhagyni miután regisztrálok, hiszen indoklásod: "használhatatlan link" (miért változna meg a véleményed?) Személyedre irányuló vitát nem óhajtok folytatni, neked sem adom ezt az örömöt meg azzal hogy regisztrálok. Ott a vitalap, tessék ott érvelni a link "használhatatlanságáról, Tessék oda megírni azt, hogy használhatatlan. Korrekt? A vitalapon ahol helyénvaló lenne folytatni a "vitát" régóta fel van téve a kérdés: miért szedik le a szótárakat? Rajtatok kívül esetleg akadhat még akinek tetszik a szótár mert pl nyelvet tanul. És adj egy ötletet arra, hogyan küszöböljem ki a reklámot? Egyébként más oldalakkal ellentétben nem reklámoz semmit mindössze saját magát, a honlapot ahová a szótárak el lettek helyezve. ÜDV

Szeretné még más is Crimea és Pagony ideiglenes blokkolását? A "pinjin" címszónál mindketten indoklás nélkül törlik a releváns külső linket, vitalap pedig az eszükbe sem jut!?

A 32 IP-d valamelyikének már elmagyarázták, miért használhatatlan a kínai szótárod (amelyről egyébként sokatmondóan elárulod a lapodon, hogy nem hajlandó használni sem az ELTE, sem a Konfuciusz Intézet). Az ugyancsak az ázsianetről rakosgatott ainuoldalról meg én magyaráztam el, hogy áltudományos zagyvalék, amelyben szó van hun--ainu--magyar folytonosságról, van rajta sosem volt ainu ábécé, meg mindenféle hasonló blabla. A Wikipédia, mint minden tiszteletre méltó enciklopédia, a mainstream tudományosságot közvetíti, nem a periferiális zagyvaságokat. Úgyhogy örülnék, ha abbahagynád a különféle IP-kről a hőzöngést, vádaskodást, hangulatkeltést. Ez volt az utolsó bejegyzésem hozzád. --Pagonyfoxhole 2011. november 15., 20:30 (CET)

oké – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 188.156.151.70 (vitalap | szerkesztései) 2011. november 15., 20:39‎

Az indok = enciklopédiában használhatatlan weboldalak erőszakos tuszkolása = spam. Ha nem fejezd be, spamlistára kerül az egész domain, akkor próbáld meg majd beszúrogatni. Elegünk van az erőszakoskodásodból. Nem lehet megérteni, hogy nem kérünk a linkjeidből? Elomndtuk ötezerszer, hogy miért. Legközelebb elmondás helyett egyszerűen betesszük a linkszűrőbe és csókolom. Teemeah fight club 2011. november 15., 21:27 (CET)

Tanácsok

Az anon ma délután megkeresett e-mailben, de mialatt megfogalmaztam a választ, itt átlépett rajta az idő. Mégis ideírom:

Hozzáértés hiányában nem tudom megítélni a hivatkozandó lap értékét. Mindössze azért szólaltam meg, mert nem tetszett a mód, ahogyan érvek helyett egy szerkesztési háború döntötte volna el a szakmai kérdést, hiszen a cikkek vitalapján és az aktuális IP-k vitalapján hiába kerestem akár egyetlen érvet is, csak hol ez, hol az állítgat vissza.
Kár, hogy ragaszkodni látszol ahhoz, hogy azonosíthatatlanul szerkessz, erről szeretnélek lebeszélni. A hol ilyen, hol olyan IP-vel megnehezíted a kommunikációt mindenkinek aki szólni kívánna hozzád, és ezért ellened hangolja a szerkesztőket, eleve antipátiát gerjeszt. Ha elfogadsz egy tanácsot: dolgozz egyetlen wikipédiás névvel. Ezáltal egyfajta arcot nyernél, és láthatóvá válna, ha nem csak annyiból áll a wikipédiás tevékenységed, hogy egy linket elhelyezz, hanem más módon is építed az enciklopédiát.
Ha ennyire intenzíven érdeklődsz a kínai nyelv iránt, akkor bizonyára máris számos helyen kiegészítéseket tettél, de ez jelenleg követhetetlen. Pedig a Wikipédiában nagyobb a súlya a szavadnak, ha már letettél valamit az asztalra.
Sajnálom, ha csalódást okoztam, de én csak tanáccsal tudok segíteni, hogy milyen stratégiával tudsz te magad a célod érdekében fellépni: Építsd a cikkeket mással is, ne csak ezzel az egy linkkel; érvelj a vitalapon, de a szerkesztési összefoglalókat ne erre használd, és pláne ne írjál üzeneteket egy cikkbe; semmiképpen se hagyd magad egy szerkesztési háborúba belehúzni.
Ha az ajánlott lap arra érdemes és tudsz érvelni az érdekében, akkor mások is a segítségedre fognak sietni.
 Karmela posta 2011. november 15., 21:23 (CET)

Spam

Karmela, túlságosan jószívű vagy. Ez már egyszerűen hamisítatlan spam, semmi több. Azért állítgatjuk vissza, mert fentebb (a kínai nyelvnél) már ötezerszer elmondtuk neki, hogy nem kell a linkje, mert használhatatlan, ami rajta van, zagyvaság, a szótár teljes kudarc. Ennek ellenére csak folytatja a linkelgetést és még neki áll feljebb. Az ilyennek nem tanács kell, hanem spamszűrő. Teemeah fight club 2011. november 15., 21:27 (CET)

(Szerkesztési ütközés után) Most, az imént közölte, hogy esze ágában sincs regisztrálni, ő csak a linkjeit akarja tolni. A linkjei pedig, már bocsánat, de eddig volt a béketűrés, kloákák. Karmela, itt nincs mit érvelnie, nem véletlen, hogy nem is akar: ő is tudja, hogy mindenhol elfogadhatatlanok a lapjai. Ha hiszed, ha nem, Timi és én tudjuk, miről beszélünk, egyszerűen azért, mert értünk hozzá. És ha 333-adszor is megjelenik egy új IP-vel, és újra és újra berakja őket, újra és újra leálljunk magyarázni? Inkább elmegyek innen a fenébe. --Pagonyfoxhole 2011. november 15., 22:00 (CET)

Szívesen hiszek neked és Pagonynak, de valószínű, hogy nem ez az utolsó menet ennek a linknek az ügyében, és a magamfajta menet közben hozzákeveredő témán kívülinek nagy segítség lenne, ha összemásolnátok egy helyre ami érvet már szétszórtatok a különféle IP-k vitalapján. A Kinai nyelv vitalapja ajánlkozna erre leginkább, én is ott kerestem legelőször. Amikor a vita majd újra fellángol, elég lesz rámutatni, az érvek beszélnek.

 Karmela posta 2011. november 15., 21:53 (CET)
Karmela, csak meg kellene nézned az AÜ fentebbi bekezdéseit.... gyakorlatilag a fél AÜ ezzel a szeméttel van tele. Itt kezdődik Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala#Kínai nyelv – levédeni? és öttel alatta két másik bekezdés + ez. Nem elég? Teemeah fight club 2011. november 15., 23:20 (CET)

A lap generálisan rossz, mindenben használhatatlan? Indokolt egy szpemszűrés? Vagy vannak olyan részei, amik használhatóak?  Karmela posta 2011. november 15., 22:06 (CET)

Ez az oldal és a linkjei igen. Tkp. nem is kell érteni hozzá, nézz beléjük, teljesen világos lesz, miről van szó. --Pagonyfoxhole 2011. november 15., 22:44 (CET)

Emlékeztetném a háborús kedvű adminokat a szakasz címére: "pinjin hez pinjin átalakító miért ne?" Konkrétan a "pinjin" címszóról van szó, egyenlőre másról még nem. Érv nélküli linktörlés: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pinjin (ajánl: "pinjin" vitalap)

Mert ez mire használható? Az égegy adta világon semmire nem jó. Akinek pinjin kell, az használja a yijit-et és társait, ami eleve írásjegyből megadja a korrekt, hanglejtésjelölő pinjint. Fejezd már be a spammelésedet, mert most már tényleg baromira elegünk van belőled, meg a szövegeléseidből. Itt nem kellenek a linkjeid, menjél máshova ingyen reklámot keresni a weboldaladnak! Teemeah fight club 2011. november 15., 23:18 (CET)

Kedves Teemeah, Én kedves voltam veled, elvárnám hogy Te is az légy! Kedves Pagony: "értünk hozzá" ?! Akkor ez itt talán ellentmond:http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91vita:Teemeah Melyben magad kérded Teemeah-ot, hogy nézze meg: "Szia, ránéznél, hogy ezek az újabb ázsianetes izék használhatók-e?" Alább pedig Teemeah kedvesen: "spamlistára a linkjeivel azt' akkor próbálkozzon!"

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője 79.122.8.90 (vitalap | szerkesztései) 2011. november 15., 23:23

Érvgyűjtés

Továbbra is szeretném ugyan átterelni ezt a témát az illetékes oldalak vitalapjára, és a végén akár így, akár úgy oda kell másolni, de ha ez esetleg szpemszűrésre fut ki, akkor annak van admini relevanciája is.
Pagony, megnéztem a lapot, de nem sokra jutottam, mert a második kattintásnál hosszú letöltési idő után más böngészőt kívánt tőlem, mint amit használok.
A lap optikailag amatőr munka benyomását teszi.
Nem mutatkozott áttekinthetőnek, pedig az szükséges lenne mindenképpen.
Egy felsorolást is találtam, hogy ezt a projektet kik és miért _nem_ támogatják, és ezt részben idézetek illusztrálják. Sokat segítene a kérdés wikipédiabeli kezeléséhez, ha nem csak a lapon idézett udvarias és az erőforrások hiányára utaló leveleket láthatnánk, hanem valamilyen direktebb forrásunk lenne arra is, hogy hogyan értékelik a lapot szakkörökben. Tudom, hogy értesz a témakörhöz, de jó lenne valamilyen nevesíthető forrás is, esetleg tudsz ilyenről?
Teemeah, úgy van-e, hogy a pinjin átalakításnál nem játszik szerepet a magyar nyelv, egy ilyen átalakítónak nemzetközileg is érdekesnek kellene lennie, már ha egyáltalán kell ilyen átalakító és jól működik? Amit írtál, abból azt veszem ki, hogy ez a pinjin átalakító egy felesleges funkciót vállal be és máshol nem is történtek kísérletek hasonló átalakító készítésére, ezt jól értem?
 Karmela posta 2011. november 16., 09:34 (CET)

Ellenérv: töltsd le az excel fájlt, és akkor nem kell a böngésződre fogni! --188.156.52.21 (vita) 2011. november 16., 19:27 (CET)

Egyébként meg Te mellettem állsz, "ellenünk" senki sem érvelt mert kultúrált formában azt éppen ide az érvgyűjtés -ekhez tehette volna meg. Számomra világos a felállás. Te lépsz-e még valamit? Tudom ennél hasznosabban is lehet eltölteni az időt..

Fölöslegesség

Karmela teljesen fölöslegesen nyújtod ezt itt. Miért nem lehet egyszerűen lezárni és kész? Miért kell lovat adnod egy spammelő alá? A weboldalai amatőr munkák, ő maga is beismeri, hogy a kínai tanszék nem hajlandó linkelni rá (na vajon miért?). Miért kell ezt még itt (vagy bárhol máshol) napokig frocliztatni? Ez egy spammer, és most már troll is. Spamlistára a linkjeire, és isten áldja. Teemeah fight club 2011. november 16., 10:20 (CET)
Szeretném, ha együtt lennének az érvek, nem csak szétszórva különböző IP-k vitalapján és különböző címek alatt több különböző szálon. Illik az is, hogy elhangozzanak nyugodt hangú érvelés formájában is, nem csak ingerült asztalról lesöprésként.
Azzal tudod megelőzni a vita későbbi újra feléledését, ha sikerül ennek most egy tisztességes formát adni.
 Karmela posta 2011. november 16., 10:36 (CET)
Jó lenne, ha a többi admin is nyilatkozna, hogy szerintük együtt van-e annyi érv, amivel szpemlistára lehet tenni vagy nem tenni, de megnyugtatóan lezárni a témát. Utána átmásolom majd a szálakat a Kínai nyelv vitalapjára.
 Karmela posta 2011. november 16., 11:11 (CET)

(Szerkesztési ütközés után)

Nincsenek külön ip-vitalapok, minden itt van az adminüzenő ezen oldalán. Most még egyszer újabb szálat nyitni neki? Ne haragudj, de nem értek veled egyet. Ez az egész nem ér meg annyit, hogy hatvanadszorra is elismételgessük ugyanazt. Egyszerűen nem értme, hogy miért nem lehet azokat a nyomorult linkeket feltenni a spamlistára, elhangzott ellenük ezer érv, több szerkesztő (nem cska én és Pagony) vonogatta vissza őket különféle szócikkekben. Tényleg megéri ez a cécó, komolyan? Ha feltennéd a spamlistára, egyszerűen lezárulna és kész. Trollt nem lehet érvekkel meggyőzni, mint ahogy az előző szakaszokban ez látszik is. Elmondtuk neki ötvenszer, ötvenegyedszere is betette a linkjét. Nem értelek Karmela, most komolyan. Más spammereket fél perc alatt kivágunk, ez meg itt már a negyedik szaakszt nyitja az AÜ-n, egy kisregény hosszával felér a totálisan fölösleges vita. Spam, spam, spam és akkor is csak spam, ha még hatezerszer megkérdezed, akkor is az marad. Teemeah fight club 2011. november 16., 11:13 (CET)

(Szerkesztési ütközés után)

Dehogy akarok újabb szálakat nyitni neki, éppen ellenkezőleg, az egész gyűjteményt egyben szeretném látni.
Az nagyon meglep egyébként, hogy az IP-k sohasem kaptak üzeneteket, a vitalapokon sincs semmi, tényleg csak a szerkesztői összefoglalókban és a visszavonogatásokon keresztül folyt a kommunikáció amíg az adminüzenőbe nem jutott?
A pinjin átalakítóra vonatkozó megválaszolatlan kérdéseim egyébként valódi kérdések, de ha jól sejtem, akkor nem is akarod közelebbről megvizsgálni, mert a szóban forgó lapon levő termékeket eleve nem tartod bizalomkeltőnek.
Kértem az adminlistán is, hogy szóljanak a többiek is hozzá, hogy együtt van-e már elegendő érv a szpemlistához.
 Karmela posta 2011. november 16., 11:50 (CET)

Az anon a lapjával kapcsolatos problémákról

"Az anon a lapjával kapcsolatos problémákról" köszönöm a megtisztelő elnevezést(átírást), mellyel a fő probléma az, hogy az kizárólag az anon beírása=saját maga ha problémásnak találná a lapját nem erőltetné!?

Kedves Karmela! Köszönöm a bizalmát és a segítséget amit nyújt! Amit Ön Teemeah-nak feltett kérdéseket, hozzászolásomban megválaszolom szívesen. 1. Ha tanács kell az oldallal kapcsolatban, fordulhat az anon-hoz, szívesen segítek. Arról nem tehetek, hogy Önnek nincs meg a legkorszerűbb Microsoft Excel (2010) alkalmazása melyben meg tudja nyitni a szótárt. (az adott lapról továbbra is ingyenesen töltheti le az internet vezető (méret+pontosság) kínai-magyar szótárát. (példával alátámasztott cáfolat még nem keletkezett) Haladni kell (?!) a korral és arról nem tehetek szintén, hogy Pagony is arra panaszkodott, hogy nem bírja megnyitni=az ok az, hogy az egyébként 60 napig ingyenesen is használható Excel programmal nem rendelkezik) Szerintem aki szótárt akar szerkeszteni, olvasni, elvárható, hogy vegye a fáradtságot és töltse le hozzá az akár ingyenes Excel-t. Pofon egyszerű indoklás az új Excel használatához, hogy az Ön gépén működő Excel feltehetően címszó-darabszám korláttal él. Míg a legújabb Excel nem determinál, nem szab a szótárnak méretbeni korlátot, azt csak a számítógép paraméterei korlátozhatják. Excel-ben tehát csak úgy bővíthető a szótár, ha előbb rendelkezik az új vagy minimálisan talán a 2007-es excellel (nem tudom nem probáltam, csak az újat melyben az új funkciók is ki vannak használva, gondolok a színátmenetre). Mivel a szótár növekedésének megállítása nem látszik ésszerűnek= az Önök gépén lévő Excel hosszútávon nem ideális hiszen a szótárt nem engedi bővülni (címszókorlát), egészében megnyitni.

2. +Ne azt keresse az oldalon ami Önnek nem tetszik! (mint pl. az IE böngészőben -bár az egyik legpopulárisabb böngészőben- futó verziót. Fontos megjegyzés a Firefox (!és nem a mangó oldal) hibájával kapcsolatban: amennyiben csak kb. 100 000 array-t tartalmaz a htm fájl= A firefox sem talál kivetnivalót az oldal programozásásban (javascript). Mivel 300 000 sornál több a HTM fájl= ennyi array-t a jelenlegi legújabb Firefox sem képes engedélyezni, alkalmazni=jelenleg viszont az IE kifogás nélkül kezeli a magas array-szám ellenére azt az oldalt melyre Ön utalt, hogy csak egy böngésző engedi, egyébként Opera, Safari, Chrome stb. minden más fakultatíve tesztelhető! (én csak a Firefox-ot és IE-t használtam és azért szerepel az, hogy CSAK IE-ben mert arra ki lett próbálva, biztonsággal ajánlható! Mivel szótárkészítőként elégnek érzem hogy a szótár javításával, bővítésével foglalkozzak (programozásban nem jeleskedve, egyenlőre ne számítson senki jó kereső programra, elégedjen meg mindenki aki a téma iránt érdeklődik azzal, hogy letöltheti a szótárt egészében, akár ki is nyomtathatja!!) javaslom Önnek is az XLSX kiterjesztésű formátum használatát, ellenőrzését ha továbbra is kétkedéssel veszi az oldal-t.

3. A PINJIN wikipédiás címszóval mi lesz? Pagony levédte a Pinjin lapot "Kéretlen, nem idevaló tartalom: folyamatos szpemmelés", valóságot nem fedő indoklással. Karmela! Kérem nézze meg a pinjin címszónál már 3 db külső link is szerepel, mindhárom "számozott hanglejtésű pinjinről ékezetes pinjinre" a hivatkozás elnevezése. A mangó oldal sem akar ennél többet se kevesebbet, http://szotar-magyar.hu/azsianet/nyelv/kinainyelvpinyinvonasatalakito.html Ez az oldal Ön szerint -bármennyire is laikus- miben tér el a "számozott hanglejtésű pinjinről ékezetes pinjinre" való konvertálástól?!

4. "Egy felsorolást is találtam, hogy ezt a projektet kik és miért _nem_ támogatják, Karmela" " ! Kedves karmela ossza meg velem konkrétan mire gondol, pont erre várok évek óta, (véleményre), "hogy miért nem", mert én csak arról tudok, hogy indoklás nélkül véleményt felvállalni nem merve (nincs válasz) nem rakja ki a Konfúciusz Intézet (jelenlegi vezetés ismeretében ezen nem is kell csodálkozni); valamint erre költhető anyagi forrásokkal nem rendelkezve szerintem is jogosan (nem bíznisz a téma) utasítják el a támogatási kérelmet egyesek. Tartalmi indok-kal se egy sinológus se egy ELTE tanuló nem élt még.

5. Évek óta senkit sem zavart a wikipédián az, hogy az intiron szótár (mely most a mangó-oldalra írányít át) kint volt a külső linkek között? Csak amikor szerencsétlen szerkesztőnek a honlapja megváltozik, nem engedik az egyes adminok frissíteni a wikipédián és butának tűnő hadjáratba fognak ellene, hiszen ez csak nagyobb reklám az anon-nak, melyből nem kér, ha lesz olyan valaki, aki ért is a kínai nyelvhez és kiteszi a szótárt.

6. "pinjin átalakításnál nem játszik szerepet a magyar nyelv, egy ilyen átalakítónak nemzetközileg is érdekesnek kellene lennie" Karmela"

Kedves Karmela, igen nem játszik szerepet mivel a pinyin (más adminnal egyetértve szándékosan y-nal írva mert mást is bosszantja a buta "j" mely a wiki címszóban jelenleg érvényes) az a kínai nyelv része. Nemzetközileg érdekes? Érdekes annak aki kínai nyelvet tanul, esetleg konvertáló után kutat, mert azok fordulnak ilyen eszközhöz akik szótárt készítenek (ha fölösleges lenne, MIÉRT 3db különböző link a wikiben a pinyin címszónál ilyen konvertálóra!?) Pl. pár ezer számozott pinjint beilleszthet a mangó-oldalak konvertálójába (mangó-oldalakon nincs méretkorlát, ez is gép-, rendszerfüggő) egy gombnyomásra máris vonalakká válnak a számok.

Magyar Tudományos Akadémia is szépen szemezgetve a mangó-szótárból "összelopkodott" magának 12 000 címszót, amire még pénzt is kaptak talán az államtól: http://real.mtak.hu/2653/

Kedves mindenki! Kivetnivaló továbra sem hozható fel a mangó-oldal pinyin vonás-átalakító programjában, tehát Pagony önkényes pinjin oldal levédését vagy feloldani legyetek szívesek vagy helyezze valaki vissza a linket. barátsággal, anon.

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője 188.157.87.160 (vitalap | szerkesztései) 2011. november 16., 11:30‎ (Négy darab hullámvonallal vagy pedig a szerkesztői ablak fölötti ceruzás-aláírásos képecskére kattintva megspórolnád másoknak a dátumos aláírás utólagos pótlását.  Karmela posta 2011. november 16., 12:31 (CET))

Köszi! Rendben.--188.157.226.91 (vita) 2011. november 16., 12:39 (CET)

Áthozva az adminüzenőből 2.

Amivel a szakaszindítóként én is egyetértek ugyanakkor elvárom, hogy a vita végére pont kerüljön és ne kukaként funkcionáljanak a wikioldal vitalapjai. A wikipédiában való közreműködésemet akadályozó Pagony és Teemeah ellen ideiglenes blokkolás-t szeretnék az erre jogosultaktól kérni, kérni amennyiben nem hajlandóak érvelni, azaz konkrétan elsődlegesen a pinjin vonás-átalakító link leszedése mellett. "pinjin-hez pinjin átalakító miért ne?" Hamár 3 külső link is erről szól, ki az akit zavar +1!? barátsággal, anon – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 188.157.127.154 (vitalap | szerkesztései)

Hozzánemértőként el sem olvasom, de már nagyon unom, ezért ajánlanám megkérdezni egy kínai írástudót, van értelme egyáltalán ennek a vitának? Barátsággal: OsvátA Palackposta 2011. november 16., 12:23 (CET)

Tekintsd meg itt csak azt a részt a tetején, hogy "nyelvrokonaink-e az ajnók?". Vigyor --Pagonyfoxhole 2011. november 16., 13:18 (CET)

Pagony emlékeztetnélek a szakasz címére:"pinjin hez pinjin átalakító miért ne?"

Lapok szerkesztés elleni levédéseit mennyi időn belül oldják fel, kapható-e erről egyáltalán tájékoztatás? http://hu.wikipedia.org/wiki/Ainuk_(nép) és http://hu.wikipedia.org/wiki/Kínai_nyelv és http://hu.wikipedia.org/wiki/Pinjin anon továbbra is barátsággal!

Azmikor megszűn a zavarkeltés. Ez a határideje nekije. Így megy ez. OsvátA Palackposta 2011. november 16., 12:48 (CET)

Egyetértek! Ezért továbbra is javaslom Pagony és Teemeah "ellen" (nem kívánatos tevékenységeik) az ideiglenes blokkolás-t az adott oldalak feloldása mellett. --94.27.152.201 (vita) 2011. november 16., 13:00 (CET)

+A wikipédia szerkeszthetőségének a kérdését "vitalap"-ra terelik, egyetlen érvvel (amit láthatóan már más admin is hiányol!) nem élve a vita lapján (úgy tűnhet kuka funkciót látnak el egyes vitalapok, kizárólag ellehetetlenítésre szolgálva) Javaslat Aki nem érvel, nem áll ki a cselekedete mellett (vitalapon) ne korlátozhassa mások egyszerű szórakozását (wikipédia-szerkesztés, mert már (köszönhető Pagony-nak) nem csak külső linket szeretnék szerkeszteni.) Ha a vitalapon nem hajlandóak az adminok saját igazukat megvédeni alátámasztani, úgy automatikusan egy idő múlva tekintsék a "zavarkeltőt" úgy mint akinek mégis csak építő jellegű tevékenysége van, hagy szerkesszen szabadon, hiszen nincs aki megmondaná mi a gond tartalmilag!? Ehhez elengedhetetlen azok blokkolása akik beláthatóan (nem tudnak/nem akarnak érvelni) indokolatlan korlátozásokat eszközölnek anonnal szemben. Ki ért ezzel egyet? Az is rendben van, hogy elsősorban az szóljon hozzá akit egyáltalán a téma érdekel (engem is bosszantana a téma ha nem értenék hozzá és az AÜ-n "kellene" olvasgatnom, egyértelmű hogy csak személyes ellentétekről és nem tartalmi problémáról van szó) Köszönöm Karmela hogy kiállsz mellettem és osztom a javaslatodat, miszerint kikötéssel de mégis csak szerepelhessen a link. Ha megoldható lesz, talán kedvet kapok ahhoz is hogy ne csak külső hivatkozásaiban szerkesszem a wikipédiát, Pagony-nyal barátságban megférve.--94.27.169.60 (vita) 2011. november 16., 13:30 (CET)

Ne haragudj, de nem érted meg, hogy elegünk van már ebből? Ráadásul olyan platformra írsz, ahova nem való (ez nem az adminisztrátorokra tartozó ügy, olvasd el a lap tetején, hogy mivel foglalkoznak), ezért vitték át a vitalapra. És már tényleg, komolyna, gyomorforgatóan elég volt belőled és a linkjedből. Teemeah fight club 2011. november 16., 13:34 (CET)

Adminisztrátorok blokkolásának a kérése hova való?--188.156.84.71 (vita) 2011. november 16., 13:42 (CET)

Vitalapon kérem emelje ki bárki az érv-et ha talál."Az anon a lapjával kapcsolatos problémákról" köszönöm a megtisztelő elnevezést(átírást), mellyel a fő probléma az, hogy az kizárólag az anon beírása=saját maga ha problémásnak találná a lapját nem erőltetné, igaz? Miért érzem úgy, hogy lejáratás folyik a többek részéről?--188.157.111.163 (vita) 2011. november 16., 13:59 (CET)

Segítek ellenérvet gyártani: Egyszerűen mondjon bárki 1 db olyan oldalt ami vagy méretben vagy pontosságban felvenné a versenyt a szótárral kapcsolatban, arra a kifogásolt szótárra gondolok mely pl. xlsx-ben is letölthető. Kínai szakos hallgató esetleg sinológus véleménye előny!--188.157.113.36 (vita) 2011. november 16., 14:28 (CET) Karmela: javaslatodra nem fognak reagálni mert az a vitalapon van, amin nem hajlandóak érvelni a veterán adminok. Bár már én a helyedben nyugodt szívvel régen spam-listára tenném a mangó-oldalakat mert a többség ellenszenvét már elnyerte.

Az anon a jel-re vár, hogy mikor fejlesztheti pl. az erősen hiányos wikis ainuk oldalt és a többi ázsiás szócikket, mert feltett szándéka hosszú távon, évekre bekapcsolódni de kizárolag anoním módon, ezzel is kerülve a személyeskedést, fokuszálva a tartalomra, (és érvekkel élve konfliktus esetén)! Ameddig "feltartom" Pagony-t (nincs döntés az ügyben) remélem akad sok más anon aki zavartalanul építheti az enciklopédiát. A Pagony és Teemeah blokkolásától szívesen eltekintek ha képesek meghagyni a szerkesztéseket amennyiben azok jók. --188.157.189.172 (vita) 2011. november 16., 15:00 (CET)

Ez a vita nem adminintézkedésről, hanem szakmai kérdésről folyik, a hozzászólók közül a legmarkánsabb véleményt képviselő Teemeah sem admin, ezért áthoztam a fentieket újra az illetékes lapra.

2011. november 16., 16:20 (CET)

Javaslat

Mit szólnátok ahhoz, ha a vitatott lapokra mutató linkeket egy olyan megjegyzéssel tüntetnék fel a További információk részben, hogy „A szótár (illetve az átalakító) szakmai értéke és használhatósága vitatott, lásd a cikk vitalapját.” ?
Akkor az olvasó saját maga alkothatna képet. Tekintsük felnőttnek.
 Karmela posta 2011. november 16., 13:12 (CET)

Látom minden jószándék megvan benned, de ez akkor is egy naív ötlet, nincs szerkesztő aki belemenne! --94.27.251.231 (vita) 2011. november 16., 19:59 (CET)

"Kértem az adminlistán is, hogy szóljanak a többiek is hozzá, hogy együtt van-e már elegendő érv a szpemlistához." Kedves Karmela köszönöm, hogy egyre keményebben mellettem áll, kérem oldja meg a dolgot mert ebben legkevésbé én vagyok az illetékes, ha tovább irogatok azzal csak rontok a helyzeten. Én is azt tartom jónak ha a többség véleményt formál majd, ha kell spamlistára rak, illetve szükség esetén móderálja az adminokat. Sajnos úgy tűnik a témában járatosak már elmondták a véleményüket bár talán Önt az érvek még nem elégítették ki!? Tegyen amit jónak lát, én a háttérben inkább kivárok, köszönöm. --79.122.48.244 (vita) 2011. november 16., 15:29 (CET)

Javaslatot támogatom, várom a fejleményeket.--188.156.52.21 (vita) 2011. november 16., 19:25 (CET)

A javaslatot ellenzem, az indoklást lásd a Kína-műhely vitalapján valamint az adminisztrátorok üzenőfalán. Egyébként miért kell a vitát egyszerre három helyen folytatni? --Hkoala 2011. november 16., 20:02 (CET)

Egyetértek! Itt a helye a folytatásnak.--188.156.217.204 (vita) 2011. november 16., 20:21 (CET)

Hkoala gyűjtése nyomán visszavonom a javaslatot, hogy a cikkekben feltüntessünk egy a vitatott lapra mutató linket bármilyen kommentárral is. Persze ha a lap valami úton-módon nevezetessé válik, akkor az arról szóló cikk kivétel lesz.

 Karmela posta 2011. november 16., 21:02 (CET)

Hkoala gyűjtése nem a szótárból való ami konkrétan ajánlva lett volna (xlsx) hanem egy 60 soros "szótárról" készített képet ráadásul merte még azt is állítani hogy abból valóak a nyelvtani hibák.

Az én javaslatom: Hazugságra ne épüljön egy enciklopédia. --94.27.192.114 (vita) 2011. november 16., 23:48 (CET)

Mi a hazugság itt? Ott van az most is ugyanúgy, azon a domainen amin az ajánlgatott szótár. Nem lehet, hogy (mivel eladó az oldal domain neve) egy kis reklámot akarsz neki? PallertiRabbit Hole 2011. november 17., 00:48 (CET)

hazugságra ne épüljön az enciklopédia? Persze, csak szemétdombra, válogatás nélkül közöljünk linkeket, mert te reklámozni akarod mahadat. Hilarious :-) Teemeah fight club 2011. november 17., 11:03 (CET)