Várkonyi Gabriella

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Várkonyi Gabriella
Személyes adatok
Teljes név Várkonyi Gabriella
Születési dátum 1963május 22. (56 éves)
Születési helyMagyarország magyar
Beszélt nyelvek magyar, olasz
Egyéb foglalkozás Sportvezető
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
1984NB I
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
1986LEN-tagJátékvezető

Várkonyi Gabriella (Budapest, 1963. május 22.–) magyar női nemzetközi vízilabda játékvezető. Beceneve Csucsu. Polgári foglalkozása a Honvéd Utánpótlás VSE technikai vezetője és utánpótlás-edzője.

Pályafutása[szerkesztés]

Sportegyesületei[szerkesztés]

Sportolóként az úszást és a vízilabdát művelte.

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

Vízilabda sportolóként kezdte, egyesületéből lett válogatott sportoló. A női játékvezetés fejlesztésének elősegítésére a budapesti szövetségnél 1984-ben tett szakmai vizsgát.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

A Magyar Vízilabda-szövetség Játékvezető Bizottsága (JB) 1986-ban terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, az Európai Úszószövetség (LEN) JB női bíróinak keretébe. Több nemzetek közötti válogatott és klubmérkőzést vezetett. Nemzetközi sportversenyen első alkalommal 1986-ban a belgrádi U15-ös viadalon fújta a sípot. 2012-ben Londonban az előolimpián tevékenykedhetett. 2013-ban a vóloszi U20-as világbajnokságon és a kazanyi Universiadén sípolt.

Budapesten rendezték az első, a 9., a 25., és 2014-ben a 31. Vízilabda-Európa-bajnokságot, az utóbbira az Európai Úszószövetség Játékvezető Bizottsága (JB) a 25 férfi és 5 női játékvezető közé delegálta a nemzetközi minősítéssel rendelkező Fekete Balázs Dr. és Várkonyi Gabriella sportembereket.

Szakmai sikerek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]