Toyota AE86

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
AE86 kupé

Az AE86 a Toyota Corolla Levin és a Toyota Sprinter Trueno autók generációjának egyik modelle. A Trueno és a Levin is egy kisebb méretű könnyű kupé vagy ferde hátú, melyet 1983-ban dobott piacra a Toyota, és egészen 1987 közepéig forgalmaztak. A két típus között lévő egyik feltűnő különbség volt, hogy a Levin rögzített fényszórókkal, a Trueno pedig felugró lámpákkal rendelkezett. Az AE86 autó hátsókerék meghajtású kocsi volt. A nevéből az „A” a járműben található motorra utal, az „E” a Corollát képviseli, a nyolcas a Toyota Corolla ötödik generációját (E80 sorozat), és a hatos reprezentálja a sorozaton belüli modelltípust. Japánban Hacsi-Rokunak is nevezték, mely nyolc-hatot jelent.

Technikai információk[szerkesztés]

AE86 driftelés közben

Az AE86 4.2 m hosszú, 1.63 m széles és 1.34 m magas, melynek súlya 923 és 1089 kg között ingadozott. Lehetett öt fokozatú manuális sebességváltós és négy fokozatú automata. Először az öt fokozatú látott napvilágot, és csak később került forgalomba a négyes sebességváltó. A motorja 4 hengeres 1587 köbcentis 4A-GE típusú volt. Maximum teljesítménye 96 kW volt, azonban később 88 kWra.

A mérnöki munkákért felelős személyzet egyik tagja volt Nobuaki Katajama, aki később a Toyota motorgyártó részleg igazgatója lett. Később az Altezza projekt vezetője lett. A Toyota Altezza a Lexus IS autósorozata, mely luxus kocsikból állt.

Külső megjelenés[szerkesztés]

A Levin a Corolla autókra jellemző rögzített fényszórókkal rendelkezik, míg a Trueno könnyen felismerhető az egyedi felugró lámpáiról. A beépített fényszórók miatt a Levin szélesebb védőráccsal rendelkezett, mint a Trueno. Később a Truanóról leszedték a védőrácsot, és egyszerűen megnagyobbították a motorháztetőt.

Az AE86-ot két féle kinézettel is gyártották. Az egyiket zenkinek hívják a másikat pedig a kókinak. A két típus leginkább az indexében és a hátsó lámpáiban tért el egymástól. A zenki volt a korábbi verzió, mely kisméretű indexel és hátsó lámpákkal rendelkezett, és a jobb hátsó fényszórója felett a ’Sprinter” felirat állt. A kókinak nagyobb hátsó lámpái és sarok indexe volt egy piros festéssel a kocsi tetején vagy fekete festéssel egy fehér csíkkal karöltve.

Modellek[szerkesztés]

Az egyik modell a DOHC 4A-GEU AE86 volt, mely Japánban a Levinben és a Truenoban is megjelent. Észak-Amerikában ennek egy változatát, a DOHC 4A-GEC dobták piacra, melyet Corolla GT-S-nek neveztek el. Illetve Európában is árultak egy Corolla GT nevű modellt, melynek Levin típusú fényszórói voltak.

Népszerűség[szerkesztés]

Initial D AE86 replika Melbourneben, Ausztráliában

Az AE86 autó nemcsak az autóversenyzők körében örvendett népszerűségnek, hanem a fiatalok körében is ismertté vált, miután megjelent 1995-ben az Initial D című manga (japán képregény típus), majd később a belőle készült anime (japán animációs film). Az anime és manga által külföldön is kedvelté vált a kocsi. A manga főszereplője egy AE86 Truenóval versenyez a nyilvános utakon. Barátja egy AE85 Levint vezet, illetve egy harmadik szereplő is megjelenik, aki AE86 Levint vezet.

Az autó játékokban is szerepel, a Gran Turismo, a Forza, illetve a Need for Speed két részében is megjelenik.

Lásd még[szerkesztés]

Források[szerkesztés]