Szerkesztővita:Winty~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt M82xe 10 évvel ezelőtt a(z) Jakut póni témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Winty~huwiki!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: m82xe (vitalap), 2014. február 16., 00:13 (CET)Válasz

Jakut póni[szerkesztés]

Üdvözöllek abból az alkalomból, hogy egy tartalmilag jó cikket elhelyeztél a Wikipédián. Az üdvözlés általában a tapasztaltabb szerkesztők tiszteletteljes dolga, de mivel én dolgoztam most át a cikkedet (leginkább csak formai szempontból), ezt most én teszem meg, és egyúttal felhívom a figyelmedet néhány – egy tartalmilag jó szócikk megírásához képest kisebb jelentőségű – dologra.

A szócikket azért nem az eredeti helyén (címén) találod, mert bizonyos szabályok és szempontok szerint átneveztem. A lapon elhelyezett cirill átírásos sablonnal neked nemigen kell foglalkoznod, egy a szláv nyelvekben jártas személyre bízhatjuk a Wikipédián használt átírási szabályok alkalmazását ama néhány szó esetén.

A legfontosabb dolog, amiért végül is hozzád fordultam, hogy kérlek, nevezz meg forrást, amely alapján a cikket megírtad. Ha egy az egyben valamilyen könyvből másoltad (vagy esetleg internetről, de ennek nem láttam elsőre nyomát), akkor sajnos ilyen formában nem maradhat, ez esetben legalább át kell fogalmazni, esetleg több forrás felhasználásával, jobbára saját szavaiddal megírni a cikket, hogy ne sérüljenek szerzői jogok. Bővebben: Felküldési útmutató – szövegek. Ha ilyen tekintetben megfelelő a szócikk, akkor is add meg a forrásokat, különösen a vitatható vagy jelentős állítások esetében, mint pl. a kozák tiszt útja esetében. A források segítenek ellenőrizhetővé tenni a cikkeket, illetve további információhoz jutni azoknak, akiket jobban érdekel a téma. Bővebben: Tüntesd fel forrásaidat!

Személyes tartalmi kívánságom, hogy a cikk utolsó mondataiba kérlek, foglald bele, hogy milyen szerepük volt a sarki expedíciókban a jakut póniknak, mert így kicsit "levegőben lóg" az utolsó három mondat (elszakad a tárgytól).

A képekkel kapcsolatban: Ha képekkel akarunk illusztrálni egy szócikket, először érdemes a témáról szóló, más nyelvű Wikipédia-szócikkekben képeket keresni. Amennyiben a képet követve azt találjuk, hogy az a Wikimedia Commonsban szerepel, akkor minden további nélkül itt is felhasználható. (Következésképpen, akár közvetlenül is kereshetünk a Commonsban. Ha van ilyen kép, akkor a Wikipédia:Szerkesztés lapon a Médiafájlok beszúrása szakaszban leírtaknak megfelelően lehet beszúrni a szócikk szövegébe. (Én egy ún. infoboxot is elhelyeztem, amely előre elkészített sablon, és könnyen kitölthető adatokkal.) Ha nincs ilyen kép, akkor, amennyiben az saját készítésű, vagy bizonyíthatóan szabadon felhasználható, esetleg a készítője kifejezetten hozzájárult (bővebben: Wikipédia:Képek), úgy feltölthető, mégpedig a Commonsba (kivételes esetben közvetlenül a magyar Wikipédiára), és onnan kell majd hivatkozni a fent leírt módon.

Mint láthatod, a szócikk megjelenése nagyban eltér attól, ahogy te láttad, miután elkészítetted. Amit most látsz, az a Wikipédia szócikkek sajátos szerkezete és megjelenése, mely néhány egyszerű dolog megtanulásával elsajátítható. Kérlek, tanulmányozd a fenti üdvözlőlap Első lépések részét, mielőtt további szócikkeket készítesz, hogy már elsőre ne csak jó, de szép is legyen a szócikked! (A fenti útmutatók a hagyományos, forrásszöveg alapú szerkesztésre vonatkoznak - a forráskódablak akkor jelenik meg, ha egy szócikk fölött a "forrásszöveg szerkesztése" feliratra kattintasz. Bármelyik szócikk forráskódját tanulmányozhatod szerkesztés nélkül is, ha erre a feliratra kattintasz, így rájöhetsz, mi lapul egy-egy formázás mögött.)

Kérlek tehát, hogy a Jakut póni szócikkel kapcsolatban tedd meg a kért kiegészítéseket (csak te tudod, milyen forrásokat használtál fel). Egyébként pedig, miután a fentieket tanulmányoztad, arra buzdítalak a többi szerkesztő (és olvasó) nevében is, hogy szerkessz bátran, ha úgy gondolod, hogy egy szócikk javításra vagy bővítésre szorul, esetleg egy új szócikknek helye lenne a Wikipédián! A Wikipédián bőven találsz útmutatókat, ha pedig maradna kérdésed, kapcsolatba léphetsz a szerkesztőkkel a vitalapjaikon vagy a kocsmafalon.

Kívánok további kellemes szerkesztést.

Utóirat: mivel én nem az igazán tapasztalt szerkesztők közé tartozom (de Wikipédia-szabályok tekintetében azért kicsit olvasottnak), előfordulhat, hogy nem minden teljesen helytálló, amit írtam, és esetleg más szerkesztők felülbírálnak, de azért többnyire bízhatsz a fent leírtakban.

Üdvözlettel: m82xe (vitalap), 2014. február 16., 00:13 (CET)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 09:15 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:50 (CEST)