Szerkesztővita:Verebics

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hidaspal 11 évvel ezelőtt a(z) Ha ló nincs témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Verebics!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: --Karmela posta 2012. augusztus 2., 21:58 (CEST)Válasz

Aktuális még?[szerkesztés]

Aktuális még a kérésed? Szóljak a mentoroknak? --Karmela posta 2012. augusztus 2., 21:58 (CEST)Válasz


Köszönöm, igen, sőt, aktuálisabb, mint valaha, mert azt sem tudom, ezt az üzenetet jó helyre küldtem avagy sem (pirul, pirul).

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Verebics (vitalap | szerkesztései) 2012. augusztus 4., 17:57‎ (CET)Válasz

Jó helyre írtad, a másik lehetséges hely az én vitalapom lett volna, ahova az aláírásomban levő posta szóra kattintva tudtál volna eljutni. A wikikettnek megfelelően az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni (hosszadalmasan és fáradságosan), hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb és gyorsabb. Segít minden résztvevőnek követni a hozzászólásokat és a dialógus megértését, ezért a Wikipédia-kommunikáció fontos része.

A Wikipédiabeli automatizált aláírásod tartalmazza a Wikipédián használt neved egy kattintható linkkel a bemutatkozólapodra, egy linket oda is, ahol üzenni lehet neked, valamint a dátumot és időt.
Ennek automatizált előállításához az üzeneteid végére négy darab tildét (hullámvonalat) kell írni aláírás gyanánt. Az ötödik képecskére kattintva a szerkesztőablak fölött:
egy elválasztójel és négy hullámvonal keletkezik, de persze közvetlenül is beírhatod a tildéket: ~~~~.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Lap mentése, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat a speciális wikipédiás aláírásra.
 
A kocsmafalakon és a vitalapokon írunk csak így alá, a cikkek szerzőit ehelyett a laptörténet mutatja.
 
Egy link vastag fekete szövegként jelenik meg azon a Wikipédia-lapon, amire mutat, máshol kék (ha létezik a lap) vagy piros (ha még nem létezik).

--Karmela posta 2012. augusztus 5., 00:53 (CEST)Válasz

Szóltam[szerkesztés]

Szóltam a mentoroknak, hogy a {{Mentort kérek}}(?) felirattal egy segítőtársat kértél magad mellé a Wikipédia szerkesztésébe való betanulás idejére. Addig is, amig kért mentorod jelentkezik, a Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek) lapon teheted fel a Wikipédia szerkesztésével kapcsolatos kérdéseidet. Érdemes az üdvözletben látható kék hivatkozásokra is rákattintgatni! --Karmela posta 2012. augusztus 5., 00:56 (CEST)Válasz

Ha ló nincs[szerkesztés]

Mentornak jelentkezem, kedves Verebics!

Üdvözlünk!

Segítséget kértél a felhasználói lapodon a {{mentort kérek}} sablonnal, és én szívesen állok rendelkezésedre. Ha elfogadod tőlem a segítséget, akkor kérlek, hogy a vitalapomon írd le, hogy milyen témában szorulsz útmutatásra.

hidaspal

Úgy tűnik, régen mentoráltam, és változtak is a sablonok, én is remélem jót és jó helyre raktam ki. De úgy tűnik, igen. :-) Paulus Pontius Crassus vita 2012. augusztus 6., 07:17 (CEST) (Az aláírásnevem van az aláírásban, itt is még mindig Szerkesztő:Hidaspal vagyok)Válasz