Szerkesztővita:Tillmann

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Tillmann!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Marci vita Stargate-earth-glyph.png 2008. március 26., 19:36 (CET)

Törlés sablon eltávolítása[szerkesztés]

Szia! Kérlek, ne vedd le a törlés sablont, a megbeszélés már zajlik. Köszönöm, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2015. február 19., 16:34 (CET)

Iszlám[szerkesztés]

Szia! A kiegészítésed önreklám (ha a cikk szerzője és a wikis szerkesztő ugyanaz) és a hetek cikke nagymértékű csúsztatásokat tartalmaz, emellett mélységesen egyoldalú. A cikk felvonultatja azokat a kliséket és tévhiteket amiket az iszlám ellen fel szoktak általában hozni (most tételesen nem cáfolnám, mert erre kevés a hely), ráadásul többségében idézetek, vélemények olyanoktól (néhány kivételtől eltekintve) akiknek nem szakterületük a téma. Szabadon keveri a tudományos(nak mondott) vizsgálatokat az orientalisztikával, megfellebbezhetetlenül jelent ki amúgy hamis, vagy nem igazolt állításokat, majd azokból következtetéseket von le, stb. Ennek ellenére nem vonom vissza a szerkesztésed, mivel a cikk többször idézi Bernard Lewist, aki igen sokat foglalkozott az iszlámmal, és véleményét (bizony, nem dicsérő) jó ha olvassuk. De persze akkor közvetlenül őt kellett volna berakni további információnak. A cikkbe, amit beraktál egyébként hiányzik például John Esposito, Montgomery Watt, Karen Armstrong, Gilles Kepel, Vagy a magyarok közül Rostoványi Zsolt, Goldziher Ignác, Simon Róbert, és sorolhatnám, már ha valóban valódi iszlámképet szeretnénk látni. Na de mindegy, csak azért írtam ezt ide, hogy valahol megmaradjon. Ogodej vitalap 2019. július 20., 20:02 (CEST)


Kössz, nekem úgy tűnik, hogy a ménsztím orientalisztika nagy része a muzulmánia reklámját terjesztette és terjeszti; Karen Armstrong, Gilles Kepel is, a másik kettőt nem ismerem. A magyar mezőnyben Simon Róbert a kivétel; Rostaoványi a filológia és a turisztikai távlat mélységeiben mozog. De fog ez még alakulni...