Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Macskaböki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Macskaböki 11 évvel ezelőtt a(z) Újabb kérdés témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Macskaböki!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Teemeah fight club 2011. november 12., 19:29 (CET)Válasz

Jelentkezem[szerkesztés]

Kedves Szerkesztőtárs

Új szerkesztőként, minden szerkesztésed "megtekintendő" státuszt kap (akkor is ha régi cikkbe írsz bele, akkor is, ha újat hozol létre). A "járőr" szerkesztőtársak folyamatosan fürkészik az új szerkesztéseket, és ami megfelelő, azt "megtekintett"-nek jelölik, ami nem megfelelő azt visszavonják.

Ez időt vesz igénybe, gyakran napokat. Légy türelemmel.

Ha további kérdéseid vannak tedd fel bátran.

Javaslom, hogy az első egy két hétben inkább már meglevő cikkeket olvasgasd, és javíts bele bátran, ahol hibát, hiányosságot találsz. Utána térj vissza teljes lelkesedéssel a saját cikkedhez. Nem látok vele olyan szörnyű problémát, egyszerűen "bele kell rázódnod" a nyelvezetbe, szokásokba.

--Duhos vita 2011. november 16., 10:23 (CET)Válasz

Ellenvélemény[szerkesztés]

"Nyelvük egyszerű, könnyen érthető, következetes, és őszinte"

Lovakkal csak érintőlegesen találkoztam, azonban kutyákkal, macskákkal többet. Mindkét faj egyedei "simán" tudnak hazudni, ha céljukat úgy tudják elérni, a lovak nem?

(A cikkben az állítás mivel forrásolt korrektül szerepel)

--Duhos vita 2011. november 16., 10:35 (CET)Válasz

Újabb kérdés[szerkesztés]

Kedves Duhos, sajnos csak a nyáron jutott időm újra foglalkozni a szócikkemmel, és immár igyekeztem hitelesebbé tenni, viszont már nagyon régóta senki sem csekkolta le. Hogyan lehet felhívni a járőrök figyelmét, hogy nézzék át újra, és a figyelmeztetéseket esetleg vizsgálják felül? Az Ellenvélemény-bejegyzésedre pedig az a válaszom, hogy a kutya és talán kicsit a macska is az emberrel való együttélés következtében képessé vált mentalizálni - vagyis a gazdája fejével gondolkodni (kicsit). Ez csak az emberre jellemző tulajdonság, de ők is átvették miatta. A ló nem él egy légtérben az emberrel, és nyilván nincs olyan evolúciós szinten, hogy a másik ember bőrébe bújva tudjon gondolkodni, így azt sem tudja kikövetkeztetni, hogy hogy lehet minket átverni (hiszen ahhoz már kell ez a mentalizációs tudás). Ráadásul a gazdák sokszor emberi tulajdonságokkal ruházzák fel állataikat, pedig sokszor jóval egyszerűbb gondolatok járnak a kutyák vagy macskák vagy lovak fejében... az emberi omnipotencia-érzet az állatokkal való kapcsolatban jó erősen megérződik...

Üdv és köszönöm a segítséget előre is!

--Kovács Lidia vita 2012. szeptember 15., 12:34 (CEST)Válasz