Szerkesztővita:Fecske22

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 9 évvel ezelőtt a(z) Képfeltöltés témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Fecske22!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: --Karmela posta 2015. február 12., 16:11 (CET)Válasz

Kapcsolatfelvétel[szerkesztés]

Kedves Fecske22!

Ezt írtad a Török Ferenc (rendező) cikk szerkesztői összefoglalójában: „Szeretném felvenni a kapcsolatot Báthory Péterrel a lap szerkesztéséről, de nem válaszol.” A Vita:Török Ferenc_(rendező)#Sikertelen kapcsolatfelvétel helyen pedig olvashatod a válaszát: neki az a gondja, hogy nincs hova válaszolnia. Engem kért meg, hogy mivel időhiánnyal küszködik, próbáljam meg felvenni veled a kapcsolatot.

Itt a Wikipédián a regisztráláskor vagy nem adtál meg e-mail címet, vagy nem nyugtáztad a címről a regisztrációt, vagy pedig nem pipáltad be a beállításaidban azt, hogy „E-mail engedélyezése más szerkesztőktől”, tehát egyelőre a Wikipédia levelezési rendszerének közvetítésével sem tudunk levelet küldeni neked.

Talán az lenne a legegyszerűbb, ha itt, a te vitalapodon írnád meg, hogy miért szeretnél törölni a cikkből néhány adatot és fényképet.

Ha a cikkbeli fotó helyett egy magad készítette aktuálisat tudnál feltölteni, azt nagy örömmel fogadnánk!

Kérlek válaszolj itt, vagy akár emailt is küldhetsz nekem a Wikipédia levelezési rendszerén keresztül, de ehhez be kéne jelölnöd a beállításaidban, hogy engedélyezed az emailes levelezést.

Minden jót,

--Karmela posta 2015. február 12., 16:34 (CET)Válasz

Képfeltöltés[szerkesztés]

Ide kattintva tudsz képet feltölteni a Commonsra. Úgy a jó, ha te magad töltöd fel, mert úgy megjelölheted, hogy a feltöltő azonos a kép készítőjével, márpedig csakis ilyenkor egyszerű a licenc kiválasztása és a feltöltés.

Ha akarod, megadod a teljes neved szerzőként, de ha nem akarod, akkor elég a regisztrált név is: „User:Fecske22”

A Commonson ugyanazzal az azonosítóval és jelszóval tudsz bejelentkezni, mint itt.

A Commons feltöltési lapján először arra kattints, hogy Browse, hogy a számítógépeden ki tudd választani a feltöltendő képet.

Azután töltsd ki sorjában a rovatokat. A kérdőjelekre kattintva bő tanácsokat olvashatsz mindegyiknél.

Fontos, hogy beszédes nevet válassz a fájloknak, például: „Török Ferenc rendező 2014-ben – 1”, „Török Ferenc rendező 2014-ben – 2”, stb.

A leírást is hasonlóra venném magyarul: „Török Ferenc filmrendező. A kép ... helyen készült.” és angolul: „Hungarian film director, Ferenc Török.”

Ha a saját magad által készített fotót töltöd fel a Commons feltöltési lapján a licencek közül persze olyat válassz, ami úgy kezdődik, hogy „Saját munka,...”. Nagyon fontos, hogy megadd a licencet, enélkül törlik a képet! A licenc a lapnak csaknem az alján van, csak a kategória van azután.

Kategóriaként ezt ajánlom: Film directors from Hungary

Szükség esetére van egy belső fórumunk a képekkel kapcsolatos segítségkéréshez: Wikipédia:Kocsmafal (képek).

Remélem, hogy használhatóak a tanácsaim, és sikerül neked a képfeltöltés!

--Karmela posta 2015. február 21., 23:05 (CET)Válasz