Szerkesztővita:Blua lago/2021

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Blua lago 2 évvel ezelőtt a(z) Számok témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Blua lago!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: misibacsi*üzenet 2021. november 18., 05:55 (CET)

Ürülék‎

Szia!

A módosításod nyelvtanilag hibás mondatot eredményezett, így azt visszavontam. misibacsi*üzenet 2021. november 18., 05:55 (CET)

Város infobox, népesség

Szia!

Nem vagyok egy vérprofi az infoboxok világában, de szerencsére maga a box kiírja ezt:

"Teljes népesség: Az értéket a szócikknévtérbe mozgatás után adhatod meg."

Ezt úgy értelmezem, hogy ha átnevezed, és a "fő" névtérbe rakod (ahol a szócikkek vannak), akkor már be lehet írni a népességszámot.

Azonban jobb megoldás, hogy ha már a "fő" névtérben lesz a cikk, akkor mindenképpen össze kell majd kötni a többi nyelvű szócikkel a Wikidatán keresztül. Jó eséllyel valaki már beírta a Wikidatába ezt az adatot (és esetleg más adatokat is), így azokat nem kell majd helyben, a szócikk infoboxába beírni, hanem az adat automatikusan be lesz olvasva a Wikidatából.

A Wikidatát talán úgy éred el a legegyszerűbben, hogy az enwiki (=az angol nyelvű wiki) szócikkben a bal oldalon a nyelvek alatt lesz egy link, az a cikk Wikidata oldalát nyitja meg. Oda kell beírni a megfelelő helyre (legalul) a magyar szócikk nevét. Kicsit macerásnak hangzik, mert az is, de próbáld meg. Ha az összekapcsolás sikeres, akkor a magyar szócikkben a bal oldalon megjelennek azok a nyelvek, amiken a szócikk létezik már.

Ha valahol elakadsz, akkor szólhatsz nekem, vagy a "Kocsmafal (kezdők)"-ön - csak ne azt írd, hogy "Kérdés", vagy "Segítség", mert ezek semmitmondó címek, hanem írd oda konkrétan, hogy mivel van problémád. (Az üzenőlapomon átírtam valami olyasmire, hogy "Város infobox, népesség").

Valamilyen témában mindenkinek szüksége van segítségre, tehát elég annyit írnod bevezetőnek, hogy "Kezdő vagyok, abban a témában lenne szükségem segítségre, hogy ... Ezt ... meg ezt ... próbáltam már."

A Wikidata lényegében egy központi adatgyűjtő hely, ahol például ilyen adatok vannak, amiket elég azon az 1 helyen frissíteni, és minden szócikkben, ami arról szól, azokban ugyanaz az adat jelenik majd meg. Ennek negatív következménye, hogy ha ott vandalizálja valaki valamelyik adatot, akkor az is ugyanúgy "szétterjed" a többi nyelvű szócikkek felé.

misibacsi*üzenet 2021. november 20., 17:36 (CET)

Számok

Szia!

A nagy számokat nem jól írtad: "103,000 fő". A vessző hibás, nem szabad használni. Vagy pont, vagy szóköz, illetve van erre "szám" sablon, az a legjobb megoldás. Keress rá így:

sablon:szám

misibacsi*üzenet 2021. november 20., 17:43 (CET)

Köszönöm szépen a segítségedet és a türelmedet. Hálás vagyok, megcsináltam mindent, amit javasoltál. Blua lago vita 2021. november 20., 19:26 (CET)