Szerkesztővita:B.Zsolt/Archív24

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pallerti 5 évvel ezelőtt a(z) Karintia témában

Összekapcsolás Wikidatával?

Tiszteletem kedves Zsolt!

Hogyan lehet összekapcsolni egy új filmes cikket az angol Wikidata párjához? Nem találtam meg az útmutatót. Akad hozzá valami sablon esetleg? Gman00 üzenőlapja  2018. augusztus 26., 15:03 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

– Gman00 vita 2018. augusztus 26., 18:25 (CEST)


Nagyon köszönöm a segítséget!!

További szép estét! Gman00 üzenőlapja  2018. augusztus 26., 20:35 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Légi közlekedési balesetek listája

Szia! Köszönöm az infót, majd át fogom nézni azokat is.– Porbóllett vita 2018. szeptember 2., 12:12 (CEST)

Malom

A Fájl:Malom bejarat regen.jpg fényképeden melyik utcák kereszteződése van? Korona és Csányi? Éppen városok múltja után kutakodom, és ezt nem sikerült kitalálnom. Köszönöm. – RuIsZa vita 2018. szeptember 7., 10:10 (CEST) űJól gondoltad, a Csányi utcán készült a kép, ha megnézed a Malom Center cikket, ott is láthatod, hogy néz ki mos az az utca és kereszteződés. Remélem segítettem! :) – B.Zsolt vita 2018. szeptember 7., 23:57 (CEST)

Köszönöm. Sokat járok Kecskeméten. – RuIsZa vita 2018. szeptember 8., 06:29 (CEST)

Fájl:Kecskemet VIII kerulet.PNG

Szia! Kérlek, töltsd már ki rendesen ennek a leírólapját, plusz még a licenc is hiányzik Köszönöm! – KoBeAt üzenet 2018. szeptember 7., 21:41 (CEST)

Szia. Ez a kép a Fájl:Kecskemet VII kerulet.PNG kép painttal átrajzolt változata. Az eredetinek sem volt rendesen kitöltött leírólapja, mert azt meg a Huwikiről másolták át. Megfelelő lesz, ha annak a leírólapját másolom át? – B.Zsolt vita 2018. szeptember 8., 00:06 (CEST)

Ha a térképet te rajzoltad át, akkor az részben a sajátod, részben pedig az eredeti szerzőé. Ezt jó lenne feltüntetni a Forrás paraméterben, a Szerző paraméterben pedig téged és az eredeti szerzőt. A licencet pedig neked kell megadnod. – KoBeAt üzenet 2018. szeptember 8., 06:43 (CEST)

Bajorország vasútállomásai

Szia! A három és fél éve elfelejtett német nyelvű szócikkedet átirányítás nélkül áttettem ide: Szerkesztő:B.Zsolt/Bajorország vasútállomásainak listája. Ilyennek nincs helye a cikknévtérben, allapon dolgozhatsz rajta, és kiteheted, ha rendes magyar szócikk lesz.

Az átmásolt német sablonodat pedig ide tettem: Szerkesztő:B.Zsolt/Sablon:Bahnhofsliste. Ehelyett a végleges cikkben használj magyar sablont, ezt pedig majd töröltetheted, ha már nem kell. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 8., 09:41 (CEST)

Gigant Club képei

Szia! Amikor ezt a képet felöltötted, már működött az OTRS, oda kellett volna továbbítani a szerző(k) engedélyét, ezért ez így sajnos nem megfelelő. Ráadásul szabad licenc alatt (például {{cc-by-sa-3.0}} illetve ma már {{cc-by-sa-4.0}}) kellett volna engedélyt kérni, mert a {{forrásjelölés}}(?) nem megfelelő. Emellett az alábbi fotókat négy különböző személy készítette, nekik kellene engedélyt adni, nem Jákli Imrének. Fel tudnád még egyszer venni vele a kapcsolatot az engedélykérés ügyében?

Regasterios vita 2018. szeptember 8., 10:18 (CEST)

Idegen sablonok másolása

Szia! Szerintem már elég sokszor kértünk, hogy ne másolj le más wikipédiákból más nyelvű sablonokat, hanem hozd létre a tisztességes magyar megfelelőjüket, ha szükséges egyáltalán. És ahányszor készítesz egy sablont, mindig ott is van ez a figyelmeztetés az ablak tetején. Ez mi? Sablon:Bus autres/couleur fond A legtöbb embernek érthetetlen a neve. Dokumentáció nem tartozik hozzá. Egyetlen cikk használja, tehát talán nem is kéne sablon. Tudom, hogy átmásolni laza mozdulattal sokkal kisebb munka, de nem az kéne hogy legyen a célunk, hogy kevés munkával szemeteljünk. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 12., 12:12 (CEST)

Licenc pótlása

Szia! Megtennéd, hogy erre a két képre raksz egy-egy szabad licencet?

Köszönöm szépen. – Regasterios vita 2018. szeptember 23., 18:41 (CEST)

ICE 3

Szia! Korán vetted le a sablont, mert még mindig ott van a klubb/preferente/turista szörnyedvény. A klub magyarul egy b. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 25., 13:08 (CEST)

Szia

Ez egy érdekes kérdés most. A sablon felhelyezésekor igazad volt, a mostani üzeneteddel viszont nem értek egyet. Persze meggyőzhető vagyok. De ha megnézzük pl a Railjet kocsiosztályait, ami ugye Magyarországon is jár, ott is angol neveket találunk (még csak nem is németet): business, first, economy. És ez nem csak a Wikipédián szerepel így: Kocsiosztályok a Railjeten. – B.Zsolt vita 2018. szeptember 25., 16:45 (CEST)

Truppenübungsplatz Brdy

Szia! Ezt a szerkeszthetetlen sablont te alkottad. Megtennéd, hogy eltávolítod a Nepomuk (Příbrami járás) navigációs sabonjából a Truppenübungsplatz Brdy bejegyzést, akárhol is található? Köszi. Csigabiitt a házam 2018. szeptember 30., 12:14 (CEST)

Atomerőművek listája

Szia! Itt van/volt ez az Atomerőművek listája, ami most cikkjelöltként van félretéve, mivel ListeriaBot folyton belepiszkál, és beletesz olyan Q-értékeket, amiknek valóban nincs ott a helyük. A szócikk amúgy teljesen korrekt és hasznos. Ha törlom belőle az általad írt {{Wikidata lista}}(?) sablont, akkor a bot békén fogja hagyni? Csigabiitt a házam 2018. október 1., 16:55 (CEST)

Igen, ha törlöd a sablont, nem lesz automatikusan többet frissítve. De igazából az lenne a jó, ha inkább a Wikidatán javítanánk a hiányosságokat. Hacsak nem az a cél, hogy a lista véglegesen törölve legyen és megakadályozandó, hogy a bot csakazért is újra létrehozza. Raktam bele most egy új oszlopot, a linkek egyből az erőművek Wikidata-oldalára visznek, így könnyen lehet a címkéket magyarítani, este, ha hazaértem, pár címkét én is lefordítok majd magyarra. – B.Zsolt vita 2018. október 1., 17:23 (CEST)

@Csigabi: Egyelőre nem mondanám, hogy a cikk korrekt. A "közigazgatási egység" oszlopban váltakozva található település, megye illetve állam; a nevek általában nincsenek lefordítva, sok a kitöltetlen címke miatti Q-azonosító és amúgy forrása sincs. – Hkoala 2018. október 1., 17:39 (CEST)

@Hkoala: A cikk azért lett süllyesztőbe téve, mert Listeriabot folyton felülírja, és Wikidata-kódokat ír bele. Amúgy hasznos lista lenne, lefordítani pedig nem megerőltető. Ha megakadályozzuk, hogy ListeriaBot akciózzon rajta, én rendbe tudnám tenni. Csigabiitt a házam 2018. október 1., 17:52 (CEST)

Ne-ne-ne! Mindent a Wikidatán javítsunk és Listeriabot hozza át a frissítéseket! :) Nézd csak ezt meg, ezt is a Wikidata "csinálta": Fájl:InterCity állomások.png. Egy ilyen itt is jól jöhetne! ;) – B.Zsolt vita 2018. október 1., 23:52 (CEST)

A különbség annyi, hogy ez már készen van. Viszont mire a fordítások elkészülnek a WD-n, ez a szócikk már törlésre fog kerülni, ha senki nem javítja fel november 30-ig. (Vagy valami jó sablon rá nem kerül, pl az {{építés alatt}}(?).) Csigabiitt a házam 2018. október 2., 08:08 (CEST)

Emiatt kár aggódni. A címkék pótlása nem bonyolult, tegnap is jópárat beírtam. Ha a cikk törlésre kerül, a Wikidatára felvitt címkék továbbra is megmaradnak, ha újra létrehozzuk a lapot, egy perc alatt az eredeti állapotot visszahozza Listeriabot. Munka nem veszik el. Ma folytatom a címkék pótlását, november 30-ig a lista végére fogok érni! – B.Zsolt vita 2018. október 2., 15:56 (CEST)

Crossrail

Szia! Kibővítettem a már közel 10 éve, általad indított Crossrailt, és kiemelésre vittem. Ha van időd rá, rá tudnál nézni? – balint36 🚌 buszmegálló 2018. október 5., 00:47 (CEST)

Karintia

Szia, biztos, hogy a Linzi repülőtér Karintiában van? – Pallertithe cave of Caerbannog 2018. október 17., 17:21 (CEST)

Szia, még építés alatt volt... :) – B.Zsolt vita 2018. október 17., 17:58 (CEST)

...gondoltam azért nem is kotortam bele, meg láttam azt is, hogy a klagenfurtit is akkortájt hoztad létre és abból maradt benne, csak azért írtam, hogy ne felejtődjön el. Más: ezt totál véletlenül vettem észre, hogy egy allapodat rossz helyen hoztad létre, átraktam a szerkesztői lapod allapjára. --Pallertithe cave of Caerbannog 2018. október 18., 10:16 (CEST)